Loading...
4 bytes

4 gezinsgames voor in coronavirus tijd

gezinsgame spelend zoontje retrogamepapa

Tegen de verveling in (soft-)lockdown of quarantaine

Daar zit je dan thuis met je kinderen, terwijl je eigenlijk nergens naartoe kan of mag. Het is niet makkelijk, thuis werken met kinderen in het huis. En wat moet je samen nu allemaal doen? Niks doen is ook vervelend, maar… Verveling kennen wij hier in dit huishouden niet. Ik heb mij in mijn hele leven mij nog nooit verveeld, dus laat ik je een handje helpen. Wat kun je nu met het hele gezin doen binnen? Een gezinsgame natuurlijk! Ik heb 4 games op een rij gezet die ideaal zijn om te spelen met het hele gezin, van kleuter (wellicht zelfs jonger!) tot grootouder (of zelfs overgrootouder!).


1: Hidden Through Time

Verschenen op: pc, PS4, Xbox One, Switch, Android, iOS

Een verrassende release die ik ineens voorbij zag komen, een beetje verstopt tussen de vele andere nieuwe digital only games. En dat is zeer toepasselijk, want Hidden Through Time is eigenlijk Waar Is Wally (Where Is Waldo voor de Engelstaligen), maar dan zonder de guitig geklede nerd himself. Naast dat je levels speelt, kun je ook je eigen zoeklevels maken en online zetten zelfs. Een superleuke, échte gezinsgame. Samen de verborgen objecten vinden en samen levels maken is echt superleuk. Binnenkort een new game review ervan!


2: Rocket League

Verschenen op: pc, PS4, Xbox One, Switch, Android, iOS

De laagdrempelige simpele controls en speldoel van Rocket League maakt het dat je het zelfs aan een peuter kan uitleggen. Echter het goed spelen van de game is een tweede. Speel je tegen elkaar dan maakt dit geen bal uit, want ook al scoort niemand, dan heb je nog de grootste pret in het idioot rondracen in die arena, achter die idiote grote bal aan. Wederom, fun voor alle leeftijden, alleen wordt het wel leuker wanneer de kids iets ouder zijn wellicht. Het lijkt misschien niet een gezinsgame, maar ik vind van wel.


3: Snipperclips

Verschenen op: Nintendo Switch

Dit is de enige game in deze lijst van 4 die ik zelf nog niet heb gespeeld, daar wij nog altijd geen Nintendo Switch in huis hebben (al hebben we al wel games ervoor). Alles wat ik van Snipperclips heb gezien lijkt het mij een echte game voor het gezin, ook al zie je in de trailer het alleen maar volwassen mensen spelen. Met deze game werk je samen puzzels uit met echt knutselspullen, waarbij je soort levende vormpjes speelt. De game ziet eruit als één en al teamwork en logisch nadenken. Klinkt als werk… Maar dan wél met veel lol. Een gezinsgame waarvan je dus nog leert ook.


coronavirus a4 bytes artikel screenshot minecraft
Ik heb met mijn gezin al de gekste en gaafste dingen gebouwd in Minecraft

4: Minecraft

Verschenen op: pc, PS4, Xbox One, Switch, Android, iOS

Dit is denk ik nog altijd de beste game waarin alle leeftijden eindeloos veel plezier in kunnen hebben. Er bestaat geen game die letterlijk iedereen kan vermaken, maar Minecraft komt wel heel erg dicht in de buurt. Zelf bouwen wat je maar wil of juist het avontuur opzoeken, de keuze is aan jou. En samen kun je elkaar helpen, of juist tegenwerken. Het leukste vind ik toch nog altijd wanneer je met zijn allen werkt aan een groot bouwproject. Je leert er ook nog eens als kind heel veel van, en je hebt tegenwoordig zelfs ook de Minecraft Education Edition.


Nou dat waren er al weer vier. Er zijn er ongetwijfeld nog veel meer, maar hier heb ik er vier gekozen die mij echt voor vrijwel alle leeftijden geschikt lijken. Ik kan hier ook praktisch elke Lego game toevoegen of een lading Nintendo games. Iemand anders nog goeie suggesties?

hidden through time screenshot voor coronavirus verveling artikel gezinsgame
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.