Loading...
4 bytes

4 virusuitbraken waarbij coronavirus nog meevalt

retrogamepapa ergere virusuitbraken dan coronavirus uitbraak

In de fictieve wereld van videogames bedoel ik dan.

We zitten in zwaar water met het coronavirus, en het ziet ernaar uit dat het voorlopig eerst nog erger zal worden, alvorens we qua samenleving en gezondheid weer in een lift komen te zitten. Daarom als opsteker met een vleugje zwarte humor heb ik 4 games omtrend virusuitbraken op een rijtje gezet, waarbij het coronavirus nog meevalt in verhouding. Let wel: Ik heb echt games gepakt waar de rampspoed is vanwege een virus; dus fungi, bacteriën, parasieten of andere leuke dingen tellen niet mee. Er viel uit genoeg titels en gamereeksen te kiezen; geen tekort aan ellende in games!

days gone screenshot virus is erger dan coronavirus

1: Days Gone

In Days Gone (check mijn review bij Gameliner destijds) wordt de wereld geteisterd door een virus waardoor mensen een soort I Am Legend-achtige zombie wezens worden. Niet bijster origineel, maar desalniettemin tof gedaan. Een GTA stijl The Last of Us is iets wat ik al heel lang eens wilde spelen en Days Gone doet dit erg goed. De wereld in Days Gone is ook net als bij The Last of Us vrij realistisch (in elk geval doet het een poging) in zijn depictie van een keiharde wereld die ontstaat vanuit zo’n extreme pandemie. Ook jij als biker Deacon St. John doet geen lieve dingen om uiteindelijk te overleven. Ik geniet met volle teugen van deze game, al heeft het dankzij het coronavirus nu een beetje een nasmaak.

resident evil 2 games

2: Resident Evil 2

Het T-virus neemt de stad Raccoon City over. Er ligt zelfs nog een veel erger virus, het G-virus op de loer. De eerste game die ik heb gespeeld, en voor zover ik weet de eerste game ooit, waarbij je echt een all-out virusuitbraak ramp doorleeft temidden van de volle paniek. De enige cliché twist hieraan is dat het gaat om een zombie-virus. Deel 1 pak ik hier expres niet, omdat daar geen sprake is van een virusuitbraak. Of je nu de remake speelt of de OG versie: Resident Evil 2 is en blijft de shit.

thte division game en new york collapse boek

3: The Division

New York wordt geteisterd door “The Dollar Flu”, een nog gemenere en dodelijkere versie van de pokken. In The Division is de virusuitbraak in Manhattan als een terroristische daad bewust gecreëerd. Ik heb de game redelijk wat gespeeld, maar bij lange na nog niet uitgespeeld. Toffe 3rd person game met een best sterke sfeer, maar het is wel (zoals bij veel Ubisoft games), erg bloated. Je doet uiteindelijk heel veel dezelfde dingen zonder echt progressie te maken qua verhaal. In deel 2 is Washington aan de beurt. Ik vraag mij af hoeveel virusuitbraken en steden ze nog gaan kiezen voor eventuele vervolgen.

4: Plague Inc.

Dit is de enige game van mijn lijstje van 4 die ik zelf nog helemaal niet heb gespeeld, maar nog wel graag zou willen doen. Bij Plague inc. omarm je juist virusuitbraken, dood en verderf. Je moet actief de wereldbevolking proberen uit te roeien met een virus. Niet alleen is dit mogelijk met een virus, maar je kunt ook met parasieten, nano-bots of bacteriën al het leven uit proberen te roeien. Zwarte humor, maar ook wel zo grappig om eens de rollen om te draaien. In games kan dit immers. Daarom kijk ik er ook naar uit eens met deze game aan de gang te gaan, ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.