Loading...
Mijn blog

De Retro Game Podcast is van start!

retro game podcast retrogamepapa en de ridders van de retro tafel

Retrogamepapa en de Ridders van de Retro Tafel.

Eindelijk is het zover. Voor mij voelt het als “eindelijk”, maar voor de rest van de wereld is het gewoon iets nieuws waarmee ik ben begonnen. Er is in Nederland niet echt een podcast die focust op retro games. De podcast is voornamelijk gericht op retro games, maar “normale” nieuwe games zullen we ook geregeld bespreken. Uiteindelijk zijn dat toekomstige retro titels heh, hahaha. Indie games wil ik ook meepakken, vooral ook omdat er daarvan veel in retro stijl zijn. Uiteindelijk is het belangrijkst dat het gezellig is (OER HOLLANDS JA), relaxed en grappig, en dat de luisteraars dat ook zo ervaren. Op deze site komt bij het aparte kopje “podcast” alles te staan, maar alles verschijnt ook bij Apple podcasts en Spotify, onder andere. Check hieronder, als je te lui bent om op de links te klikken, episode queeste 1! Maar wat zijn de verdere plannen?

Vallen en lang niet opstaan

Het was een struggle van vele jaren, al klinkt dat wellicht wat erger dan het is. Het is wel een feit dat ik al heel lang een podcast wilde starten Ên dit lang geleden al eens eerder heb geprobeerd. 10 jaar geleden heb ik ooit test-opnamens gemaakt voor een podcast, waarbij het eigenlijk al best goed ging. Echter had ik nog totaal geen verstand van hoe dit op het internet zien te krijgen of te distribueren. Bovendien zat ik in die tijd constant tegen een burn-out aan te hikken qua overwerkt zijn.

Nou ja, uiteraard wist ik wel dat je het beste de podcast op een website kon gooien. Destijds was dat de beste manier van een podcast aan de man brengen. Spotify bestond al wel, maar werd nog niet gebruikt voor podcasts. Streamend podcasts beluisteren deed je vrijwel alleen op de pc/laptop. Als er een podcast was die je graag wilde volgen, dan moest je dat toch eigenlijk altijd doen via een website. Zo was ik groot van fan Epic Battle Axe, een podcast die je het makkelijkst kon beluisteren via hun eigen site. Zelf een website bouwen zag ik echter nog niet zitten. Op gameliner, waar ik toen redacteur was, kon helaas ook geen podcast worden geplaatst.

ridders van de retro tafel podcast logo retro game podcast
Seizoen 1 een eind 70s Atari stijl, volgend seizoen 8-bit stijl!

De Podcast Nu

Dus nu dan in 2021 komt het er eindelijk van! En wat wil ik allemaal ermee gaan doen? Ten eerste heb ik met mijn mede Ridders van de Retro Tafel van tevoren al 3 episodes opgenomen (thanks aan Sander en Klaas), die allemaal in de eerste launchweek online komen. Daarna is het voorlopig om de week een episode, waarbij ik over een tijd graag naar 1x per week wil gaan.

Momenteel zijn er de volgende rubrieken:

  • Avonturen-update: Wat hebben we gespeeld aan games en gezien aan films/series?
  • Nieuws: Groot gamenieuws, opvallend gamenieuws. Komt niet elke episode voor.
  • Discussie: We bespreken een specifieke vraagstelling. Moet nog een ridderlijke naam krijgen!
  • Retro game review: Spreekt voor zich. Wisselt af met de discussie topic.
retrogamepapa heeft genoeg retro games in de collectie

Wat komt er nog?

De volgende rubrieken nog op de planning (al kan dat nog veranderen natuurlijk):

  • Verzamelaar/Gamer van de maand. 1x per maand spreken we met een gast over zijn/haar collectie.
  • Interviews met Nederlandse developers. Hiermee hoop ik dit jaar nog mee te kunnen beginnen.
  • Randomized game uit mijn collectie bespreken. Met gebruik van mijn randomizer nog van de “backlog bonanza“.
  • De Postkoets. Vragen van luisteraars beantwoorden.

En uiteraard nog veel meer! Verder zal het net als bij een radioshow gaan, dat je soms weer een rubriek laat vallen, of een oude weer een 1-up geeft. Ik wil hoofdzakelijk wel dat het een retro game podcast blijft.

retrogamepapas RE 1 games
Binnenkort bespreken we Resident Evil

Let me know!

Graag hoor ik wat je ervan vindt! Heb je vragen die je graag in de podcast beantwoord zou willen zien, of ander soort opmerkingen en suggesties, kun je mij mailen naar peter<at>retrogamepapa.nl, of benader mij via instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.