Loading...
Podcast

Queeste 40: Nog meer Lovecraft in games

lovecraft en games deel 2 podcast ridders van de retro tafel

R’lyeh?! Nóg meer?

De vaste garde van de Ridders van de Retro Tafel hebben het in deze podcast ook nog met Peter (Retrogamepapa) over Lovecraft in games. Hierbij heeft Alex nu een top 5 Lovecraftian games of horror samengesteld die vooral geïnspireerd zijn op de Cthulhu mythos en Lovecraft’s werk, maar niet direct erop gebaseerd. Klaas zit er vooral bij om “dat wist ik niet” te zeggen.

Bij de intocht komt nog Dahmer aan bod, metalband Macabre, de films Nope, Goodnight Mother en de games Yakuza: Like a Dragon, Arcade Paradise en Spirit Camera (3DS). Verder meldt Klaas het ontzettend verrassende nieuws dat Stadia ermee stopt en hoe Google dit aanpakt. Ook wordt er nog gepraat over de American Horror Story tv-serie omdat Peter seizoen 4 heeft gekeken. Peter heeft bovendien ook een enorme F4F statue van Pyramid Head (of ook Red Pyramid Thing genoemd) ontvangen.

Retrogamepapa’s Addendum: Ik ben benieuwd hoe het de luisteraar bevalt dat ik in plaats van één hele lange podcast te maken er nu twee kortere van heb gemaakt. Het is een stuk korter en beter behapbaar hierdoor, al zijn dit dingen die mij persoonlijk nooit zoveel uitmaken. Uiteindelijk als je beide queestes hebt beluisterd zul je tevens kunnen constateren dat er nog wel meer delen zouden kunnen komen. We gaan het in de toekomst vast nog wel een keertje hebben over Lovecraft, de Cthulhu Mythos en games die daarop zijn gebaseerd!

Relevante links:

De eerste podcast over Lovecraft en games: https://www.retrogamepapa.nl/podcast/halloween-special-lovecraft-en-games/

Mijn artikelen over Lovecraft: Lovecraft & Videogames, Lovecraft & Social Justice Warriors

Lovecraft artikelen en informatie bij de Nachtvlinders website: https://denachtvlinders.nl/thema/lovecraft/

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

Cthulhu awakens lovecraft en games retrogamepapa
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.