Loading...
Podcast

Queeste 44: Favoriete openingslevel muziek

openingslevel muziek. Favorieten van de ridders. Retrogamepapa retro game podcast.

Beperkt tot max 16-bit era!

Boeep, bie-bie-bieeeep, ta da da daaa!!! Muziek is belangrijk in een game, en al helemaal de muziek in het eerste level natuurlijk. In deze queeste praat Peter (Retrogamepapa) samen met vaste Ridders Klaas en Alex over hun favoriete muziek in openingslevels/gedeeltes van een game. Daarbij hebben ze als extra criterium dat het tot max 16-bit era mag gaan. Welke muziek pompt het meeste enthousiasme in ons gamerhart of weet ons diep te beroeren?

Daarnaast is er voor het eerst een nieuwe verkapte “postkoets” rubriek waarin luisteraars een korte review insturen over een game die ze zojuist hebben uitgespeeld. Eerste participant hierbij is Mike van Dooyeweert (Fanservice podcast) die Backbone een review geeft tijdens de credit roll. Tevens heeft gast-Ridder Michiel Kroder ook nog 3 favoriete openingslevel tracks ingezonden. In de intocht loopt het gesprek een beetje uit de hand(-klem) aangaande de UFC gameseries en lelijke gamehoezen. Dingen om in latere podcasts eens op terug te komen.

Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook nog een hele tijd gepraat over drumfill (drum Phil) intro’s bij nummers, wat verwarring zaait bij Klaas (maar dat doet bijna alles). The Last of Us tv serie hebben de ridders het ook nog even over, naast nog andere media.

Overzicht benoemde media

Games benoemd in de intocht: UFC games, Star Wars Rogue Squadron, A Plague Tale, Guardians of the Galaxy

Media benoemd in de intocht: Skinamarink (2022), The Last of Us tv serie, The Peripheral (Klaas: The Periphal), Dollhouse, het werk van Junji Ito, The Unbearable Weight of Massive Talent en nog een paar Nicolas Cage films.

Games benoemd en met muziek samples in de veldslag: Gradius Interstellar Assault, UN Squadron, Mega Man X3, Starfox/Starwing, Scrapyard Dog, Paperboy, Castlevania 2: Simon’s Quest, Streets of Rage 2, Turrican 2, Super Mario Land 2, Treasure of the Usas, Metal Gear, Green Hill Zone, Thunder Force 3, Super Castlevania IV, Batman (NES).

Relevante links:

Mijn reviews van Castlevania II en Super Castlevania IV staan in mijn Castlevania review lijst: https://www.retrogamepapa.nl/category/game-reviews/castlevania/

Retrogamepapa’s Addendum: Openingslevel muziek gaat als niche zeker nog eens terugkeren. Het is veel edit-werk, maar daarnaast ook ontzettend leuk om podcast queestes te maken die over soundtracks/muziek gaan. Zonder samples en voorbeelden is er weinig aan, daarom doe ik graag de extra moeite ervoor. Het nadeel is dat de regels omtrend copyright dermate grijs zijn dat eigenlijk officieel helemaal niks zou mogen worden gebruikt. De 20-30 seconden regel is meer een soort van “general guideline” zoals de “piraten parley”. Als een eigenaar van de muziek eist dat mijn podcast offline moet vanwege dat ik een stukje Mega Man X3 muziek laat horen, of zelfs maar 2 seconden het Phil Collinsje van “Can you feel it”, dan kan ik daar helaas niks aan doen.

Heb je zelf ook favoriete openingslevel muziek die wij niet genoemd hebben? Laat het weten!

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
super castlevania IV skelet simon belmont screenshot
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.