Loading...
Retro Game Review

Oude reviews bij Gameliner waaronder Excitebots

retrogamepapa met gameliner logo op zonnenbril

Voordat ik mijn eigen Retrogamepapa site begon, schreef ik al vele jaren game gerelateerde artikelen. Ooit begon dit bij BN/DeStem als freelance gamereviewer, wat ontzettend leuk was om te doen. Uiteindelijk werden alle freelancers door de zoveelste overname/fusie van de krant vriendelijk de digitale deur gewezen. Maar ik wilde graag blijven schrijven over games, merkte ik na een paar weken niks te pennen. Toen stuitte ik op een gamenieuws-site die net een verse start was begonnen: Gameliner. Zij waren naarstig op zoek naar nieuwe redactieleden, dus ik nam contact met ze op.

Vervolgens ben ik jarenlang bij www.gameliner.nl redactielid geweest. Hier heb ik ruim 10 jaar een hele leuke tijd gehad. Maar uiteindelijk krijg ik heel erg de behoefte om mijn eigen site te hebben, en dit idee speelde al heel lang. Al enige jaren schreef ik zo nu en dan ook al retro game reviews op deze site. Ik merkte dat ik steeds meer de behoefte en zin kreeg hier meer mee te doen (had je nooit gedacht heh 😉 ). Daarom begon ik met mijn backlog weg te werken via bepaalde regels en een randomizer, wat ik nu ook aan het doen ben voor Retrogamepapa.nl. Het leek mij leuk om daarom deze week eens een paar van mij oude retrogame reviews bij Gameliner onder de aandacht te brengen!

Escape Dead Island – Xbox 360

Geen hoogvlieger maar toch echt niet slecht

Dead Island is de eerste game die een via randomizer als willekeurig gekozen game eruit kwam rollen om te spelen. Momenteel ben ik achter de schermen met 2 games bezig die eruit kwamen gerold voor Retrogamepapa.nl, waarvan eentje een substantieel grote RPG is. Escape Dead Island leek niks, maar bleek best een leuke game. Een stukje uit de review:

Deze game zat zelfs nog in zijn cellofaantje. Ik had weinig goeds gelezen over de games, maar zag deze liggen voor 5 euro, dus dacht: “Ach waarom niet, dan heb ik wel alle Dead Island games.” Het was daarom met een zeer gematigd enthousiasme dat ik begon aan Escape Dead Island.

Escape Dead Island is wel echt een game van “managing expectations”. Je merkt dat de game gemaakt is met een klein team en beperkt budget.

LEES HIER DE VOLLEDIGE REVIEW

Gates of Zendocon – Atari Lynx

Een goeie shmup is tijdloos

De eerste Lynx game die ik tot nu toe heb gereviewd. Wat een tof apparaat, en bijna elke game die ik erop heb gespeeld is veel beter dan verwacht. Zo was het ook met Gates of Zendocon. Een stukje uit de review:

Er zijn vandaag de dag nog weinig shooters die dermate veel upgrades aan je ruimteschip geven, laat staan dat je een tactische schildfunctie hebt. Dat klinkt allemaal top en dat is het ook. Echter is Gates of Zendocon ook niet perfect. Grafisch is alles oké, maar de muziek ging mij op den duur echt tegenstaan. Daarnaast zijn er richting het eind sommige levels weer echt veel te lang.

LEES HIER DE VOLLEDIGE REVIEW

Excitebots: Trick Racing – Nintendo Wii

Apart en echt heel gaaf

Typisch een game die pas zijn volging vindt lang na de release, vooral mede dankzij hidden gem jagers als Metal Jesus Rocks. Dankzij deze retro game youtube kanalen hebben dit soort onterecht genegeerde games een tweede leven. Excitebots moet je overigens importeren, want deze is niet uitgekomen in Europa. Zie hieronder een stukje uit de review:

De game gaat echt helemaal voor de fun en dat is zeker gelukt. Je kunt tijdens een race van die typische Mario Kart dingen als driften, superjumps maken met stunts en gekke wapens oppakken. Echter heb je daarnaast ook verticale en horizontale palen waar je racerobot aan kan gaan hangen en zich keihard mee vooruit kan slingeren, en allerlei andere gekke dingen.

LEES HIER DE VOLLEDIGE REVIEW

Hopelijk vonden jullie dit leuk, zo eens wat anders! Er staan nog vele andere artikelen van mij op Gameliner, alsook veel leuke content van oud-GL-collega’s. Wie weet ga ik er in de toekomst weer eens mee samenwerken, uiteindelijk zijn we allemaal geen concurrentie, maar gewoon enorme fans van games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.