Loading...
4 bytes

4 Cyberpunk 2077 merch die je monnie waard is

cyberpunk 2077 merch totaalshot retrogamepapa

Spullen! Wat is leuk en wat is meuk?

Dat er wat extra spulletjes en dingetjes zijn uitgebracht van Cyberpunk 2077 is een redelijke understatement, zelfs al ruim voor de release en reviews. CD Projekt Red (CDPR) en consorten zijn redelijk doorgeslagen met de Cyberpunk 2077 merch. Je hebt naast “the usual” beeldjes en boekjes zelfs een speciale dure gaming chair, pc, smartphone en dat soort dure dingen. Het valt mij nog mee dat ze niet een tweede maan om de aarde hebben gelanceerd, waar je met speciale limited flights naartoe kan gaan. Afijn, hier heb ik 4 Cyberpunk 2077 merch dingen op een rijtje gezet waarvan ik denk dat die het beste je monnie waard zijn!

the world of cyberpunk 2077 collectors edition boek retrogamepapa

1: Boek: The World of Cyberpunk 2077

Dit is zowaar nuttige merch. The World of Cyberpunk 2077 is een zeer uitgebreid mooi boekwerk waarin alles wordt uitgelegd over de wereld van Night City, de mensen en hoe alles er in de toekomst in elkaar steekt. Het is allemaal in duidelijke chapters verdeeld, gepaard met veel mooie artwork. Ander noemenswaardig boeken komen eraan: De strategy guide en verscheidene tie-in media comics.

Er zijn twee versies van The World of Cyberpunk beschikbaar: Een vrij goedkope gebonden versie, en een dure limited edition die extra mooi is vormgegeven. Deze LE komt in een eigen beschermhoes in Cyberpunk stijl, plus nog wat andere extra’s zoals een poster.

cyberpunk 2077 merch mcfarlane toys figures retrogamepapa

2: McFarlane Toys Figures

Al verschillende merken zijn met Cyberpunk 2077 figuurtjes, beeldjes, figurines en poppen aan de haal gegaan. Uiteraard is Funko met zijn in mijn ogen afschuwelijke POP! reeks er weer als de kippen bij om zielloze waterhoofd-figuurtjes op de markt te poepen. Als je houdt van Funko POP! zijn ze dikke prima trouwens. Er is in elk geval geen tekort aan Keanu Ree… eh Johnny Silverhand figuren.

McFarlane Toys kwam als eerste met een grote statue van Johnny Silverhand, maar inmiddels zijn er via hen ook een aantal action figures verschenen. Deze action figures van McFarlane Toys leveren naar mijn mening de beste prijs/kwaliteit, want ze zien er erg goed uit en kosten tussen de 25-30 euro. Een volgende om naar uit te kijken zijn de figures die Dark Horse binnenkort uitbrengt. Die zien er verdomd goed uit.

cyberpunk 2077 t-shirt merch retrogamepapa

3: Cyberpunk 2077 T-shirts

Tegenwoordig is het doodnormaal om ook t-shirts van een game te verkopen. De designs hierin vind ik altijd nogal schipperen tussen supervet en afzichtelijk. Gelukkig zijn er een paar hele vette shirts van Cyberpunk 2077, zoals de retro 80s stijl Night City shirts. Valt me niet tegen, want ergens had ik de verwachting dat CDPR alleen maar felgele shirts zou uitbrengen waar knoepertgroot het logo overheen was geknald.

De t-shirts en andere kledij zijn her en der verkrijgbaar. Het wisselt nogal welke je waar aantreft. CDPR heeft op zijn eigen site ook Cyberpunk 2077 merch, waaronder vooral kleren. Om eerlijk te zijn vind ik deze minder goed dan wat veel andere online retailers verkopen. Op nedgame.nl ben ik zelf uiteindelijk geslaagd met mijn shirt.

glazen en onderzetters van cyberpunk 2077 retrogamepapa

4: Glazen en onderzetters

De 4de slot wil ik eigenlijk in zijn algeheel besteden aan de Cyberpunk 2077 merch die nuttig is en niet zwaar overpriced. We hebben thuis onderzetters nodig, en ik vind die retro-futuristische kitsch stijl wel gaaf. Hierdoor had ik ook met Cyberpunk 2077 veel zin in merch aanschaffen eromheen. Naast het feit dat ik erg fan ben van cyberpunk an sich.

De glazen en onderzetters zijn erg degelijk en ik heb ze in veel online winkels te koop gezien, waaronder ook bol (zie link hieronder).

cyberpunk xbox one x console retrogamepapa

Er is natuurlijk nog meer en je moet vooral zelf kijken naar wat jij leuk vindt. Er is best veel Cyberpunk 2077 merch die ik te duur en/of niet zo nuttig vind. De kwaliteit is overall echt wel goed, iets dat tegenwoordig vaak het geval is. Dat is beter dan de matige rommel die de jaren 90 en 00 geregeld (niet altijd) op de markt dumpte. Zo kan ik mij nog goed herinneren dat mijn Jurassic Park glazen uit zichzelf spontaan gingen barsten, waarbij eentje zelfs spontaan uit elkaar viel toen ik deze een beetje kloek op de tafel terugzette.

Heb je zelf ook al iets rondom Cyberpunk 2077 gekocht, of is enkel de game meer dan genoeg? Let me know!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.