Loading...
4 bytes

4 Game Sequels die ik graag wil zien

game sequels transformers fall of cybertron retrogamepapa

Game sequels die er nondeju moeten komen ja!

Er zijn best wat game sequels waar ik naar uitkijk. Als ik een lijstje zou maken met juist game sequels waar ik niet naar uitkijk, of die ik niet nodig vind, krijg je óók een lange lijst. Je kunt ook te lang met iets doorgaan, dat is eigenlijk met alle media zo. Met games is het wel anders dan bij films, want vervolg-games verbeteren vaak qua gameplay, graphics etc. Heel vaak is een tweede of derde deel in een gamereeks beter dan de eerste. Bij films is dat beduidend minder vaak. Ik heb hier vier games genoemd waarvan ik hoop dat deze ooit verschijnen als sequel!

dead space 3 screenshot game sequels retrogamepapa

1: Dead Space 4

Bij de heilige Marker nog aan toe wat een treurige bedoeling dat er nooit meer een vervolg is gekomen op Dead Space 3. En dat terwijl de DLC daarvan eindigt op een ongelooflijke revelatie en cliffhanger. Waarom kwam deze dan nooit? Omdat Dead Space 3 volgens veel snobberige mopperkonten niet goed was. WAT?!? Heb je ZELF de game wel gespeeld? De game is kei- en keigoed. Er zijn alleen 2 dingen die EA stom heeft gedaan in aanloop ernaartoe: over micro-transactions beginnen en veel te veel de multiplayer optie pluggen. Beide punten zijn toevoegingen aan wat Dead Space 3 in de kern en voor 90% is: een solo actie-horror campaign van de bovenste plank.

Wat zou men in deel 4 anders moeten doen is eerlijk gezegd niet veel. Meer teruggaan naar deel 1 qua pacing misschien, maar dat hoeft niet eens per se. Een nieuwe Dead Space met zelfde vette gameplay, verhaal en setting, maar dan met dikke 4K graphics en alle moderne reutemeteut: Bring it on! En geen fucking reboot trouwens, gewoon een vervolg.


2: Mass Effect 5

Halle alle Heleus nog aan toe! Hier zat ik initieel niet zo op de wachten, omdat ik moeilijk in Mass Effect: Andromeda kwam. Het leek erop of niemand er meer op zat te wachten, en daarom werd Mass Effect net als Dead Space in de vriezer gegooid. Nu heb ik onlangs eindelijk ME: Andromeda uitgespeeld (zie mijn review), en zie aldaar: het was erg goed te versmaden. Kijk, nu heb ik wel zin in een sequel. Maar wacht eens even… Deze is al aangekondigd! Een verhaal dat alle 4 de delen fuseert, lijkt het ook nog eens op.

Daarbij hoop ik dat het BioWare ook daad-Ware-kelijk lukt om met de vers aangekondigde Mass Effect de eindstreep te behalen. Als je kijkt naar het Anthem fiasco (keiveel potentie) en de nieuwe Dragon Age (waar blijft die?), durf ik er toch nog niet al teveel hoop in te hebben. Daarnaast hoop ik ook echt dat ze ME: Andromeda niet links laten liggen, maar juist ermee verder gaan en dingen verder verbeteren. By the Proteans én de Remnant, ik blijf wel hopen en duimen.


3: Deus Ex 5: Focused Developer

Met de Deus Ex gamereeks zitten we met precies hetzelfde debacle als Dead Space en Mass Effect: Het laatste deel viel qua verkoop en ontvangst tegen, dus gelijk maar in de vriezer ermee. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mij de laatste Deus Ex: Mankind Divided mij ook een beetje tegenviel. Met name omdat het verhaal niet is afgerond. De makers waren zo arrogant om te denken dat het prima was om de main story in te korten en ergens middenin te laten eindigen met een cliffhanger. De gameplay en het verhaal verder is allemaal dikke prima.

Wat je ziet met Deus Ex: Mankind Divided is dat ze een beetje teveel extra dingen erbij waren gaan proppen, terwijl de focus vooral op een lange solo campaign had moeten zijn. Daarnaast was de release (zie filmpje) ook een beetje over-ambitieus en irritant. Ik zou nog erg graag een vervolg zien waarbij ze het verhaal afronden (wat wel gaaf is tot dusver, maar gewoonweg niet af). En doe dan minder extra, mini-games, modi en nonsens erin. Ik wil gewoon de rest van het verhaal beleven potverdrie!


Transformers Fall of Cybertron game sequels retrogamepapa

4: Transformers: Sequel of Cybertron

High Moon Studios dropte vrij onverwacht in 2010 een nieuwe Transformers game op de markt, Transformers: War for Cybertron (zelfde naam als de nieuwe lijn toys en Netflix serie inderdaad) met een eigen stijl, verhaal en vooral: goeie gameplay. Het was een echte hidden gem voor mij, en als groot Transformers fan een genot om te spelen. Toen kwam het vervolg Transformers: Fall of Cybertron, die nóg toffer is zelfs.

Maar High Moon studios heeft daarna nooit meer een derde deel gemaakt. Wel kwam er nog vanuit een andere developer (samen met de immer kippige Activision) Transformers: Rise of the Dark Spark, waarbij men het een goed idee leek om de High Moon Transformers wereld te combineren met die van de Michael Bay films. In alle eerlijkheid is deze game niet slecht, maar kom op: Geef ons een goeie derde game! Er is nog ladingen potentie voor meer delen.

D4 is van dezelfde director als Deadly Premonition 2

Ik had er nog wel meer kunnen noemen, zoals D4: Dead Dreams Don’t Die, maar die is qua productie dermate treurig aan zijn eind gekomen (wederom middenin een cliffhanger) dat ik die het liefst vergeet. Daarnaast zijn er nog veel meer. Heb jij specifieke game sequels die je graag zou willen zien? Laat het mij weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.