Loading...
New Game Review

Rain on Your Parade

rain on your parade trouwerij met regenwolk retrogamepapa

Voor de donderwolkjes in huis.

Een game waarin je een wolkje bent. Een heuse wolk met ambitie. Deze nimbus neemt geen genoegen met een beetje rondzweven en zich willekeurig ergens leeg regenen. Nee, deze wolk wilt specifiek het de mensheid zo nat, zuur en onaangenaam mogelijk maken. En wij gaan in Rain on Your Parade deze wolk dus spelen! Ironisch genoeg zorgt een regenwolk ervoor dat ik het zonnetje in huis word.

Releasedatumapril 2021
PlatformPc, Xbox One/Series, Switch
DeveloperUnbound Creations
PublisherUnbound Creations
rain on your parade screenshot startscherm retrogamepapa

Wolking on Sunshine

Je speelt een wolk. Een wolk die het naar zijn zin heeft met mensen een zure regen des levens te geven. Verder is er eigenlijk geen verhaal en draait het met name om leuke, creatieve gameplay. Om toch er nog iets meer cumulus aan te geven volg je een kind en papa, waarvan de vader als verhaaltje voor het slapengaan jouw wolkig avontuur verteld. Dit is wel leuk gedaan, met name omdat de dialogen vol humor zitten.

Je hebt uiteindelijk als wolk ook naast mensen kwellen iets goeds te doen. Je blust brandjes en uiteindelijk red je ook mensen. Er is bovendien ook een echte slechterik in de game: Dr. Dryspell! Deze spreekwoordelijke donderwolk van een persoon wil heel de wereld permanent droog maken. Hij is altijd helemaal ingepakt omdat hij nooit nat wil worden en heeft diepe haat voor nattigheid. Hij valt onze protagostratus aan met cloudbusters tijdens “bossfight” levels.

map screenshot met wolk overzicht retrogamepapa

Creatief met Cumulus

Alles bij Rain on Your Parade lijkt een geknutselde maquette. Het wolkje lijkt ook van karton en je ziet ook altijd twee dunne draadjes waaraan het wolkje hangt. Alsof je dus als een puppet master de wolk bedient. Alles heeft een schattig, komisch uiterlijk, waarbij alles van papier, karton of stof lijkt. Alle mensen zijn ook chibi-achtig met grote hoofdjes. Daarbij zijn de special effects wel wat meer realistisch. Nat is echt nat en ijs ziet eruit als ijs, zeg maar.

Audio gaat ook allemaal voor de fun factor. Je hoort vooral vaak mensen gillen. Hierin had soms wel iets meer afwisseling mogen zitten. Alles qua muziek en audio is prima, maar hier zit voor Rain on Your Parade wel een verbeterpunt. Er zit wel veel verschil in de muziek, dat is wel echt goed gedaan, want je hebt veel levels. Qua muziek zijn mij overigens (nog) geen grappen opgevallen als Purple Rain of nummers van Snow Patrol. Gemiste kans?

sneeuwlevel rain on your parade retrogamepapa

Wolking Simulator

Met je wolk kun je in eerste instantie alleen regenen op alles. In de loop van de game krijg je er echter meer wolkkrachten bij (of cloudpowers, wat klinkt beter?). Bliksem! Sneeuw! De vormen waarin je deze als kleine wolk krijgt liegen er niet om. Jouw sneeuw bevriest mensen instantaan en de bliksem is net een bomaanval. Elk level heeft zijn eigen omgeving en doelen die je moet bereiken, waarbij het soms een puzzel is. Er zijn ook altijd extra te bereiken doelen, waarmee je ook customisations voor je wolkje vrijspeelt.

Het regent afwisseling in Rain on Your Parade. In level 1 moet je alle bezoekers van een bruiloft helemaal natregenen bijvoorbeeld, maar je hebt ook een level waarbij je specifiek de weerman constant in volle bak regen moet zien te houden. In sommige levels krijg je andere soorten regen, zoals as-regen, zuur-regen en zelfs zombify-regen. Telkens als je denkt dat de game geen nieuwe elementen zal toevoegen, komt er weer iets nieuws. Zo heb je ook een FPS mini-game zelfs erbij zitten. Alles gaat uiteindelijk vooral om fun. Het doet me hiermee denken aan Untilted Goose Game (zit ook een easter egg ervan in).

fps first person mini-game cloudy retrogamepapa

Waarom wel spelen

Rain on Your Parade is een geweldig originele en leuke indie game. Het is altijd gaaf om een game te vinden die anders speelt dan alle anderen, en Rain on Your Parade is dit beslist. De afwisseling en originaliteit blijft je tot het einde toe verrassen en de fun factor blijft daarbij ook overeind als een huis. Een natgeregend, ondergesneeuwd en door blikseminslagen zwartgeblakerd huis, wolk-teverstaan.

Waarom niet spelen

Als je niet houdt van een positieve vibe. Als je allergisch bent voor originele gameplay en geen zin hebt in al die (ironische) zonnigheid die Rain on Your Parade je qua gameplay geeft.

dr dryspell slechterik retrogamepapa

Rain on Your Parade

8.4

Gameplay

9.0/10

Graphics/Geluid

8.0/10

Sfeer

8.0/10

Verhaal/Characters

8.0/10

Herspeelbaarheid

9.0/10

Pros

  • Bruist en regent creativiteit en diversiteit
  • Grappig en leuk
  • Veel afwisseling in design en stijl
  • Veel cumulustomisation aan je wolk mogelijk

Cons

  • Audio is veelal niet memorabel
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.