Loading...
4 bytes

4 Underrated Horror Games

the sinking city screenshot underrated horror games

Of die vergeten zijn, maar wel nog echt de moeite waard.

Er zijn nogal wat horror games, zoals ik al eerder heb aangegeven in mijn artikel over verschillende soorten horror games. Ook zijn er een hoop “vergeten (spook-)kindjes” en “buiten-(afgehakte-)beentjes” in het genre der griezelige spellen. Deze over het (ont-)hoofd geziene games zouden graag meer mensen bang willen maken. Ik heb er daarom eens 4 underrated horror games uitgezocht waarvan ik echt vind dat te weinig mensen deze hebben gespeeld. Daarnaast zijn dit er ook 4 die makkelijk vind- en betaalbaar zijn!

days gone underrated horror games

1: Days Gone

Verschenen: 2019 | PS4

Days Gone vind ik het beste te omschrijven als The Last of Us in GTA stijl. Hierdoor was ik meteen vanaf moment 1 verkocht, ook omdat ik oorspronkelijk dacht dat The Last of Us zo zou spelen. De “days” van aandacht waren letterlijk snel “gone”, terwijl het in mijn ogen een hele goeie AAA-titel is. Ik mocht er al vroeg bij zijn met Days Gone in 2019 met een press-playtest ochtend in een oude bunker, ten tijde bij Gameliner. Lees hier mijn review terug. Op dit moment van schrijven, oktober 2020, is Days Gone gratis te spelen als je Playstation NOW hebt. Dit is dus hét moment voor vele niet-kenners om eens kennis te maken met deze ondergewaardeerde zombie horror-survival game. Binnenkort schrijf ik overigens een 2de review van Days Gone op retrogamepapa.nl.

2: Condemned: Criminal Origins

Verschenen: 2005 | Xbox 360, pc

Een first-person horrorgame met veel brawl- en detective-momenten, waarbij je vooral in oude, verlaten gebouwen in de duisternis moet rondneuzen. Condemned was één van de launchtitels voor de Xbox 360 en is ontwikkeld door Monolith, beter bekend van F.E.A.R. Initieel leek Condemned mij niks aan, maar na te accepteren dat het geen Silent Hill was, genoot ik ervan met volle (muffe) teugen. Er hangt een vreemde, nare en drukkende sfeer in Condemned, op die knappe manier zoals vrijwel alleen Monolith dat kan. Niemand heeft het meer over deze game tegenwoordig en je kunt hem verkrijgen voor de spreekwoordelijke habbekrats. Nog altijd een echte aanrader, naar mijn mening.

3: The Sinking City

Verschenen: 2018 | pc, Xbox One, PS4, Switch

Een game die met veel anticipatie verscheen, maar al snel in een zee van kritiek verdween. The Sinking City is een open wereld detective game van Frogwares, de makers van de Sherlock Holmes games. Tevens is het een full-on Lovecraft game, die helemaal is gebaseerd op zijn werk en de Cthulhu-mythos. Het is te merken dat The Sinking City geen AAA-budget had, met gekke bugjes en animaties her en der, maar dat laat niet weg dat de game grotendeels een genot is om te spelen. Bovendien is het een vrij unieke titel, want het detective-werk is topnotch, waarbij dit gecombineerd wordt met Lovecraft survival-horror. Heel gaaf dus.

cold fear screenshot

4: Cold Fear

Verschenen: 2005 | PS2, Xbox, pc

Dit is een echte survival-horror game, die uitkwam in een tijd waarin ze niet echt zeldzaam waren. Dit was de tweede game die gemaakt is door Darkworks, bekend van Alone in the Dark: The New Nightmare. In Cold Fear zit je als coast guard agent midden op zee vast op een verlaten Russisch schip, vergezeld door monsters natuurlijk. Daarbij beweegt ook alles op en neer en staan stukken onder water. Om één of andere reden verkocht Cold Fear niet al te best, en blijft het ook een titel die maar weinig mensen kennen. Spijtig, want het is echt een hele goeie, natte survival-horror game.

pikkedonker zaklamp in horrorziekenhuis
Dementium heb ik ook expres gereviewd omdat deze vrij onbekend en underrated is

Zo had ik er nog wel een heel aantal underrated horror games kunnen noemen. Fade to Silence onlangs gereviewd) is er ook wel echt eentje. Weet jij nog horror games die echt ondergewaardeerd zijn of over het hoofd gezien? Laat het mij weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.