Loading...
Mijn blog

Gamen met een Baby

baby met controllers en game dingen eromheen

Ik hoor je al denken: “Gamen met een baby? Hij bedoelt zeker die kinderachtige gamers online.” Maar nee; ik heb het hier niet over gamen met iemand die zich gedraagt als een pasgeboren kind. Ik ga het ooit nog weleens hebben over die “volwassen” tutzuigers die met online potjes de mentaliteit “ruining it for everyone” hoog in het vaandel houden. Ik heb het hier over gamen met écht een baby. Onlangs is ons tweede zoontje, Yuma, geboren. Superleuk, maar we hebben het al zo druk… Naast een shitload aan werk en andere dingen moet er ook ontspannen worden (lees: gegamed) zo nu en dan. Hoe pak ik dat aan?

Baby heeft een lange installatietijd

Keihard die baby negeren en vrouwlief alles laten doen! HAHA! Zo, klaar blog. Nee, toch ben ik zo niet. Al helemaal niet nadat vrouwlief Vintagemama zo’n ontzettend zware bevalling had en zich als een eindbaas door deze strijd wierp. Of juist beter gezegd, als vechtend tegen een eindbaas, maar dat zou onze schattige baby Yuma de eindbaas maken. Hmmm, dat is ook niet echt een goede vergelijking. Beiden zijn uiteindelijk victorieus uit de strijd gekomen, dus het was meer een coöp challenge mode… Eh, ik hou maar op met een bevalling met games vergelijken. Als er in elk geval een dikke rare achievement of trophy is gewonnen, is het onze baby boy wel. Damn, nou deed ik het weer.

Wat doe ik zoal naast gamen? Elke dag moet ik naast mijn werk en onze 5 jarige zoon entertainen in deze coronavirus shitzooi ook nu zorgen voor Vintagemama en, de nieuwe gamer in spé, Yuma. Nu moet een baby veel slapen, eigenlijk vrijwel constant zelfs, in het begin. Lawaai maken eromheen is prima, mits het niet te extreem is. Wanneer je dit van begin af aan doet, dan slaapt zo’n piepklein mensje er lekker doorheen. Echter even de baby achterlaten beneden en op zolder eens even stevig gaan zitten drummen, zit er niet in. Het lawaai is hier overigens het probleem niet, maar meer het feit dat ik dan mijn babykind alleen laat. Maar zie aldaar: we hebben nu (nog) kraamhulp! Dat scheelt een hele hoop. Echter is het niet dankzij de kraamhulp dat ik echt tijd heb om te gamen.

gamen met een baby deed Retrogamepapa 5 jaar terug ook al
Ik in 2015 met eerste zoon Wolf

Game Management

Het is pas in de late uurtjes van de dag dat er enige vorm van ontspanning plaats kan vinden. Ik werk de laatste tijd mede dankzij de coronavirus crisis 2x zo hard om mijn inkomsten als zzp’er te behouden. Ik moet elke dag daarom echt even ontspannen op het eind van de dag. Wanneer de kraamhulp reeds naar huis is, mijn vrouwlief en aan Mario-games verslaafde zoon numero uno naar bed zijn blijf ik beneden zitten met onze kersverse babymans. En dan, wanneer ik al mijn administratie heb gedaan en genoeg heb gepend voor deze website, kan er even worden ontspannen. HOP, die gameconsole aan! Even kijken of er nog specifiek een titel moet worden gespeeld voor een review binnenkort. Nee? Dan slinger ik momenteel nog altijd The Division aan. Letterlijk gamen met een baby zal tenslotte niet gaan.

Kun je dan wel zo’n keiharde gewelddadige game gaan spelen in een baby’s bijzijn? Nou, nu meneertje nog niet meekijkt wel, mits het geluid heel zacht staat of je een koptelefoon gebruikt, maar straks niet meer. Ik weet nog goed dat met onze eerste zoon ik hiermee een vergissing maakte. Toen was ik Remember Me gaan spelen terwijl hij als baby van slechts een paar maanden naast mij sliep (een unicum, meestal sliep hij op mijn buik/torso). Ik was eerst een hele tijd aan het rondlopen en platformeren met Nilin. Toen kwam er een gevecht. Ik deelde een ferme trap uit, en ineens hoorde ik links van me: “Ohhhhh hahahahaha!” Meneertje zat al enige tijd in het geniep mee te gluren. Godzijdank was ik niet Dead Space aan het spelen…

eledees wii game hoes
Eledees spelen is een perfecte keuze bij babies

Tot Slot

Wat heb ik van dat incident, zonder dat het gelukkig fout ging, geleerd? Dat je niet zomaar alle games kunt spelen in de buurt van een kind, ook bij een baby. Een oude bandgenoot van mij vertelde ook ooit dat zijn zoontje onverwacht zijn kantoorkamer binnenliep terwijl hij lekker Call of Duty aan het spelen was, iets waar zijn zoontje bijna getraumatiseerd van was zo erg eng en naar vond hij dit. Onze eigen oudste zoon kan er bijzonder goed tegen, maar dat laat niet weg dat het goed is hem gewelddadige games te laten zien. Super Mario games en Sonic games, prima. Dead Space en Battlefield, dat is een no no. Je kunt naar mijn mening makkelijk gamen met een baby, dreumes of peutertje in de buurt, mits je maar goed op let wat je speelt.

Vergeet dan ook uiteraard de kinders zelf niet in de gaten te houden! Een game spelen die superveel concentratie vergt vind ik dan dus gevaarlijk. Uiteindelijk blijft het prioriteiten stellen, gezin gaat voor. Werk gaat ook voor, waarbij ik het geluk heb op dit moment mijn geld te verdienen met dingen die ik echt leuk vind om te doen (bijna altijd). Maar momentjes hebben voor jezelf blijft ook belangrijk en deze website blijft ook belangrijk. Als ik iets heb geleerd afgelopen jaren is dat je balans moet houden. Maar we hebben de kinderen niet als sociale statussymbolen. Tijd met hen en mijn geliefde Vintagemama doorbrengen blijft altijd het allerbelangrijkst. Maar dan ga ik nu toch even Sonic Adventure spelen snel.

games direct uit de Cthulhu mythos
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.