Loading...
Gastredacteurs

Sander Mebus/Synthwavefan

sander mebus synthwavefan icoon avatar

Wat leuk dat Peter mij gevraagd heeft om zo nu en dan een gastbijdrage te leveren aan Retrogamepapa.nl. Mijn naam is Sander Mebus, 42 jaar oud, man van een prachtige vrouw, vader van een lieve zoon en samen woonachtig in een dorpje nabij Amersfoort. Ik ken Peter als gewaardeerde collega uit mijn tijd bij Gameliner. Samen hebben we daar als redacteurs vele nieuwsberichten, reviews en specials geschreven. Een geweldige tijd! Nu mag ik hier schrijven over mijn twee grote liefdes: gaming en muziek.

Synthwavefan

Ik begin met het laatste: muziek. Begin 2019 ben ik een blog begonnen over synthwave muziek. Synthwave is een subgenre binnen de elektronische muziek en wordt beïnvloed door films en videogames uit de jaren ´80 van de vorige eeuw. Wereldwijd zijn er ontzettend veel artiesten en producers (met uit Nederland onder andere de geweldige Timecop1983) die prachtige muziek uitbrengen, maar niet het grote publiek kunnen bereiken. Daar moet verandering in komen, dacht ik en een reden voor mij om deze blog te starten. Mijn doel is om meer bekendheid te geven aan deze muziekstijl en de vele artiesten die elke dag bezig zijn om onze oren op nieuwe manieren te laten verrassen een platform te geven.

De afgelopen maanden heb ik vele interviews gehouden, recensies en specials geschreven en helpen promotie te maken voor verschillende synthwave events in Nederland. In 2020 ga ik dit doorzetten en hopelijk lukt het ook om nieuwe creatieve uitspattingen te kunnen verwezenlijken. Synthwave leeft en ik nodig je graag uit om naar deze muziek te gaan luisteren.

synthwavefan logo

Gaming

Dan mijn andere liefde, gaming. Als groot Nintendo liefhebber verzamel ik al jaren NES en Famicom games. Het liefst via Retrogame beurzen in Nederland en daarbuiten, maar ook natuurlijk via het Internet. Ontzettend leuk, maar wel tijdrovend en kostbaar (al probeer ik altijd op jacht te gaan naar de koopjes). Naast mijn passie voor retro games speel ik ook graag op de hedendaagse consoles. Ik heb de Nintendo Switch en Xbox One S als meest actuele apparaten. 

Ik speel naast de grote titels ook graag kleine Indie titels, zoals platformers en shmups. De creativiteit onder deze games is reuze groot en interessant om in de gameplay terug te vinden. Ik kan hier dan ook ontzettend van genieten en heb er een sport van gemaakt om de pareltjes te kunnen vinden voor een zo´n laag mogelijk prijs. Wat dat betreft ben ik een echte Indie budgetgamer. Als ik je nog een leuke tip kan meegeven is dat de game Mekabolt. Een laagdrempelige puzzel-platformer gemaakt door Ratalaika Games. Niet moeilijk, maar heel leuk en verslavend. 

2020

Ik heb zin in het nieuwe jaar vol gave nieuwe muzikale releases en geweldige games om te spelen. Peter, hartelijk dank voor deze mogelijkheid en ik wens iedereen een succesvol, inspirerend, gelukkig maar bovenal gezond 2020 toe!

Groeten, Sander Mebus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.