Loading...
Mijn blog

Plannen voor het nieuwe jaar

jar jar met een star wars dreamcast game

Voornemens. Ook ik als Retrogamepapa maak deze voor 2020. Waarom doen zoveel mensen die met oud en nieuw? Het voelt als een makkelijk startpunt, daarom. Zelf heb ik mij er nooit iets van aangetrokken. Toen ik (na de zoveelste veel te dure zuip-escapade in de stad) eens wilde kijken of ik het kon volhouden om zo lang mogelijk eens geen alcohol drinken, deed ik dat vanaf die dag gewoon. Uiteindelijk hield ik dat zo’n 3 jaar vol, en toen vond ik het wel dat ik mezelf genoeg bewezen had. Tegenwoordig heb ik het wat drukker, met een lieftallig gezinnetje inclusief erg aandachtgeile kat. Daardoor merk ik wel dat het handiger is om bepaalde startdata of juist stopdata te bepalen voor mezelf.

Lukt dit altijd? Nee, maar dat lijkt zzp (of zelfs mens) eigen. Zo heb ik het als zzp’er binnen 1 jaar veel drukker gekregen dan ik ooit had durven hopen. Vanaf september heb ik bijna van het één op het andere moment twee keer zoveel werk gekregen door twee vaste opdrachtgevers erbij te krijgen. Superfijn, uiteraard. Het zorgde er wel voor dat ik ook ineens met tijd moest gaan toveren om deze website bij te houden. Ik merkte dat dit niet helemaal goed ging, dus besloot ik even wat voor te bereiden voor 2020, om zo na de kerstvakantie Retrogamepapa weer eens een flinke boost te kunnen geven! Wat gaat er allemaal veranderen dan?

Beide games heb ik grijs gespeeld vroeger… Fade to Gray, dus.

Nieuwe artikelen en rubrieken

Omdat ik het soms veel te druk heb om überhaupt een game te kunnen spelen, ga ik voor mijn retrogame reviews vaker games reviewen uit mijn collectie die ik veel heb gespeeld. In eerste instantie ging het mij er juist om dat ik oude games reviewde die ik nooit heb (uit)gespeeld. Zo zou ik dan langzaam mijn backlog wegwerken. Uiteraard is het nog steeds de bedoeling dat dit zal gebeuren, ook al komen er nog altijd sneller games bij dan dat ik er kan uitspelen (first world struggles). Inmiddels heb ik ook al de “new review” rubriek geopend, waarvoor ik nieuwe en moderne games zal reviewen.

Naast dat ik meer ga afwisselen qua gamereviews ga ik ook met nieuwe rubrieken en reviews experimenteren. Zo ga ik ook reviews schrijven over de andere dingen die ik verzamel, waaronder:

  • Lego, voornamelijk van Star Wars
  • Transformers, voornamelijk Hasbro/Takara

Deze horen niet bij “retrogames”, maar beslist wel bij “retro” vind ik. Deze zij-rubriek qua reviews heb ik ook in het leven geroepen vanwege de verandering die ik aankondig na dit stuk. Ik heb ook gemerkt dat er nagenoeg niemand is die tekstueel in het Nederlands over speelgoed schrijft of dit reviewt. Naast andere reviews ben ik nog meer dingen van plan uit te rollen (management kots-termpje) in het nieuwe jaar, maar daarover is nog niks zeker!

Lego set van een Star Wars game!

Gastschrijvers

Retrogamepapa gaat hulp krijgen! Ten eerste zullen er in dit nieuwe jaar, 2020 dus, gastschrijvers bijkomen. Dit idee speelde bij mij al van begin af aan. Bij dezen introduceer ik alvast twee gastschrijvers!

Vintagemama

vintagemama logo avatar icoon

Mijn verloofde Retrogamemama had al vaker eens laten doorschemeren wel wat te willen schrijven. Maar Retrogamemama bekt minder lekker, plus heeft mijn lieftallige vriendin niet zoveel met oude games als ik. Wel houd ze van oude dingen en verzamelt ze verschillende soorten speelgoed. Vintagemama was daarom een goeie naam!

Vintagemama zal zo nu en dan een blogje schrijven, maar waarschijnlijk zal ze zo nu en dan een speelgoedje reviewen. Dit zal met name zijn:

  • Vintage Polly Pocket
  • Ostheimer
  • Sylvanian Families
  • Lego

Ja, Vintagemama is van meer verzamelmarkten thuis dan Retrogamepapa.

Synthwavefan/Sander Mebus

sander mebus synthwavefan icoon avatar

Sander ken ik al van lang geleden, toen wij beiden nog bij Gameliner zaten. Hij had tot voor kort zijn eigen retrogame blog, NESgamefan, maar hiermee is hij gestopt omdat hij het te druk kreeg met zijn andere blog Synthwavefan. Op deze site schrijft hij voornamelijk over synthwave muziek, zoals je wellicht al had geraden! Hij schrijft ook zo nu en dan nog over games nu op zijn eigen blog.

Toen ik hoorde dat Sander was gestopt met NESgamefan, heb ik hem gevraagd of hij zin heeft geheel vrijblijvend zo nu en dan ook iets te schrijven voor Retrogamepapa. Mijn verwachting is dat Sander vooral retrogame reviews zal gaan schrijven van, uiteraard, NES games of 8-bit nieuwe retrostijl games. Sander is ook al zo vrij geweest om een leuke introductie over hemzelf te schrijven, die je hier kunt lezen.

synthwavefan logo
One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.