Loading...
Podcast

Bonus Queeste: Archidome het rugtraining spel met Dana Paat:

podcast Ridders van de Retro Tafel archidome rugtraining spel met Dana Paat

Een spel voor de ontwikkeling en training van een goede rug, ter preventie van rugklachten.

In deze speciale bonus queeste praat Peter “Retrogamepapa” met rugtraining-specialist Dana Paat over haar eigen ontwikkelde spel Archidome. Dit fysieke (bord-achtige) spel heeft zij speciaal ontwikkeld om kinderen betere ruggen te laten krijgen. De ruggen bij veel kinderen zijn erg slecht vanwege dat ze niks leren in betrekking tot zithouding (schrikbarend hoog percentage, geeft Dana aan in deze podcast). Uiteindelijk komt hier nog veel meer bij kijken dan alleen rechtzitten, en Dana legt het allemaal uit in dit interview! Tevens legt Dana natuurlijk ook uit hoe het spel werkt en wat de verdere plannen zijn. Het leverde een leuk gesprek op, dus luisteren!

Retrogamepapa’s addendum: Dana Paat ken ik al heel wat jaren omdat zij de vriendin is van een vriend van mij. Toen ik hoorde dat ze bezig was met het ontwikkelen van een spel aangaande rugtraining wilde ik daar gelijk meer van weten, alsook haar hierin supporten. Ik heb zelf als gamer en drummer ontzettend veel rugklachten gehad in het verleden, waarbij ik er met de juiste oefeningen, bewustwording van zithouding etcetera er vanaf wist te komen. Ik merk ook dat bij veel van mijn jonge leerlingen de houding niet goed is en dat is echt een probleem. Daarom sta ik 100% achter het idee dat alle kinderen regulier Archidome zouden moeten spelen op school.

Relevante links aangaande deze podcast:

Dana Paat haar eigen website (over rugtraining etc.): www.danapaat.nl

Directe pagina over het Archidome spel: www.danapaat.nl/archidome-voor-basisonderwijs/

Artikel van mij over gaming accessoires, waarin ik ook zithouding bespreek: www.retrogamepapa.nl/artikelen/4-bytes/4-musthave-gaming-accessoires/

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
retrogamepapa op bezoek bij Dana Paat over Archidome
Hier ben ik met Dana Paat op de foto, op bezoek op haar kantoor/werkplek
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.