Loading...
4 bytes

4 musthave gaming accessoires

musthave gaming accessoires retrogamepapa

Voor naast je normale controller of toetsenbord/muis.

Je kunt tegenwoordig nogal veel spullen kopen die de game ervaring verbeteren. Overigens zijn deze gaming accessoires niet iets van de laatste jaren. Eigenlijk zolang games bestaan zijn er aparte dingen voor gemaakt. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn oude grijze Gameboy compleet packed-on was met extra speakers, extra accu en enorme loep met lamp installatie. Persoonlijk was ik er nooit zo van, maar afgelopen jaren is mijn mening hierover toch echt wel veranderd. Hieronder heb ik 4 gaming accessoires op een rij gezet, nieuwe én oude, waarvan ik echt vind dat deze de “gaming experience” sterk verbeteren!

gaming accessoires headsets retrogamepapa

1: Headset

Veel betere sound en niet alleen voor multiplayer.

Voor mij is dit een vrij recente ontdekking qua game-geneugtes. Menig lezer zal nu zeggen “DUH”. Of schreeuwen, mocht je net een tray Monster op hebben en/of net de zoveelste ronde hebben verloren in Fortnite. Maar geloof mij, veel gamers weten er nog altijd weinig van, noch gebruiken ze ooit een headset. Ik ben er ook pas de laatste jaren één gaan gebruiken, wat mede kwam omdat ik was gevraagd om een gaming headset te testen. Dit bleek een aangename verrassing. Gaming headsets zijn een uitkomst, niet alleen voor online multiplayer, maar ook wanneer ik in mijn eentje rustig wil kunnen gamen. Wat mij nog het meest opviel: Je hoort dan ook pas echt goed alle sound effects en muziek. Via de speakers mis je toch echt wat.

Je hebt overigens enorme verschillen erin, waarbij sommige headsets heel erg duur zijn. Ben je een enorme audiofiel met diepe zakken, dan ben je misschien wel zielsgelukkig met een headset van 400-500 euro, maar ik zou deze dan niet eens meer durven te gebruiken. Persoonlijk vind ik dat de “normaal geprijsde” modellen tussen de €30-100 pricerange vaak ook erg goed klinken, afhankelijk van smaak en wat je ermee speelt. En over smaak gesproken: je hebt enorm veel verschillende designs in allerlei kleuren (ja, vast ook met roze camouflage, Tiger King). Als je op zoek bent naar een goeie en betaalbare gaming headset, bekijk dan eens de website van SB supply. Ze hebben een groot assortiment gaming accessoires, voor goeie prijzen.


gaming accessoires gaming chair retrogamepapa

2: Gaming Chair

Beter voor je rug en geschikt voor meer dan alleen gaming.

Een goeie zithouding is voor alle leeftijden erg van belang, en als je iets doet bij gamen is het wel zitten. Tussendoor kinecten is aan te raden, al doen weinig mensen dit. En met Wii of Playstation VR wapperen we wel met de handjes, maar blijft je meestal alsnog zitten. Als er iets is aan je lichaam waar je echt zuinig mee moet zijn, dan is het wel je rug. Wat moet je dus doen als gamer? Zorgen dat je goed zit! Of je nu in een lamme bank zit of op de grond, let goed op je lichaam tijdens het gamen. Wat hierbij ook uitermate goed helpt, is ervoor zorgen dat je een gaming chair hebt. Persoonlijk gebruik ik nu al enige tijd een gaming chair wanneer ik achter mijn laptop aan het werk ben (zoals nu dus) en tijdens het gamen natuurlijk.

Een gaming chair is gemaakt zodat je er lange tijd op kan zitten zonder dat je je rug verpest. Plus ze zitten lekker natuurlijk. Wat ik zelf fijn vind is dat je zowel goed rechtop kan zitten (zonder gebruik rugleuning) als juist heel je rug, nek en hoofd steun geven. De prijzen bij gaming chairs kunnen nogal verschillen, maar ook hier vind je weer veel opties in bij SB Supply. Ze hebben een enorm assortiment gaming chairs. Ze verschillen natuurlijk in prijs, maar ook in kleuren en types. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook gamestoelen speciaal voor kinderen. We beginnen steeds jonger met gamen, dus des te belangrijker om direct aandacht te besteden aan de zithouding!


3: Lightguns

Oldschool maar nog wel altijd het beste voor shooters.

Als je nu denkt dat de Wii of Playstation Move net zo goed is, nou mooi niet. Met lightguns raak je precies datgene waar jij precies op mikt op het scherm (mits goed gecalibreerd). Dankzij deze al behoorlijk oude tech creëer je in je huiskamer een echte arcade ervaring. Met de Wii en Playstation Move heb ik ook veel lol, maar je blijft altijd “naast” datgene moeten mikken waar je daadwerkelijk op mikt, en je bent afhankelijk van een reticle (mikpunt-stip) op het scherm.

Één groot nadeel is dat lightguns alleen maar werken op oude CRT tv. Maar inmiddels zijn er oplossingen zodat je je platte tv of monitor kunt gebruiken, zoals de Sinden lightgun. Deze opties zal ik in een ander artikel eens doornemen.


4: Arcade Stick

De ultieme controller voor fighting games.

Arcade sticks leveren echt een grote verbetering op de speelervaring bij fighting-games en brawlers. Dit is wederom iets waarvan ik altijd dacht dat het maar overdreven stomme dingen waren. Alleen mensen die echt niks anders te doen hebben dan de hele dag vechtspellen te spelen, kopen zo’n ding. Totdat ik er dus zelf aan eentje kwam. Het is even wennen, moet ik toegeven. Maar als je eenmaal het doorhebt en met je arcade stick die vervelende M. Bison naar de sodemieter “hado-kent”, wil je niet meer terug naar zo’n plebse controller!

mega drive versie tijger bossfight draak altered beast
Oude games zoals Altered Beast spelen en klinken ook beter met headset en arcade stick

Welke gaming accessoires vind jij essentieel? Ik hoor het graag, terwijl ik nog even vanuit mijn gaming chair met headsetje op even een avondje brawlers en lightgun games ga spelen!

2 comments
 1. Guus

  Haha! Mijn zoontje kijkt naar het scherm en roept: ‘Hey! Die rode is van Dante!’
  Wie? Wat?
  Hij bedoelde dus de rode stoel en Dante van Clonny games XD
  Of hij echt die stoel heeft weet ik overigens niet, maar zal er wel op lijken.

 2. Vintagemama

  Hahaha! Een vriend van mijn broer had vroeger zo’n loep met lamp op zijn Gameboy.
  Wij hadden dat soort dingen niet, kostte te veel batterijen denk ik…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.