Loading...
Podcast

Queeste 38: Monkey Island Gamereeks

monkey island gamereeks ridders van de retro tafel retrogamepapa

Look behind you, a 6 headed gameseries!

Arrrrrrr! Het is meer een Piraten van de Retro Tafel deze queeste (plundering). Met de nieuwe Return to Monkey Island game, waarbij OG LucasArts creator Ron Gilbert zélf ook weer “returnde” naar Monkey Island, leek het Retrogamepapa en de ridders een goed idee om eens naar heel de gamereeks te kijken. Samen met gast-ridder Mike van Dooyeweert (Fanservice podcast) bespreken ze elk voorgaand swashbuckling deel, wat er al nota bene 5 waren. Wat maakt de serie zo iconisch? Zijn alle delen wel goeie booty te noemen, of zijn er ook Monkey Island games die we beter kunnen begraven? Luistert mee, landrotten!

Naast de Monkey Island games worden ook andere dingen besproken zoals Mike zijn avonturen en Wales en in de digitale wereld van Python programmeren. Peter heeft ondertussen ook nog wel wat games gespeeld, waaronder de obscure Japanse disaster game Kyoei Toshi voor de PS4, Minecraft Story Mode en Suikoden.

Retrogamepapa’s Addendum: Ik keek er al enige tijd naar uit om eindelijk eens uitgebreid over de Monkey Island games te praten. Dankzij deze podcast queeste ben ik er tevens achter gekomen dat de delen die ik nog niet had gespeeld ook heel erg de moeite waard zijn.

Relevante links:

Ridders van de Retro Tafel queeste over adventure games: https://www.retrogamepapa.nl/podcast/queeste-25-adventure-games/

De béste uitvoering van de Monkey Island theme kun je hier op YouTube beluisteren/bekijken.

Ik heb het al eens eerder gepost, maar dit is veruit de beste uitvoering van de Monkey Island theme!

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.