Loading...
Podcast

Queeste 39: Blaster Master

Blaster master queeste 39 ridders van de retro tafel podcast retro games

Klassieker op de NES onder de loep

Retrogamepapa Peter en ridders Klaas en Giancarlo bespreken uitgebreid de NES klassieker Blaster Master. Wat is onze band met deze game, wat maakt deze titel zo uniek en hoe bevalt deze vandaag de dag? Naast het bespreken van Blaster Master is er ook: De Intocht, de rubriek waarin de ridders wat dingen uitlichten die ze hebben gespeeld, gekocht en/of meegemaakt. Tevens is er ook Het Steekspel, de rubriek waarin Peter willekeurig een fysieke game uit zijn collectie pakt en bespreekt.

Deze keer in De Intocht: Jackie Chan Stuntmaster en hoe PAL games vaak lui geport zijn en trager spelen. Raiden Project en TATE mode, wederom weer eens over Aliens Fireteam Elite. Andere media: Joyland, een boek van Stephen King, The Lord of the Rings: The Rings of Power en Thor: Love and Thunder.

Het Steekspel: God Hand voor de Playstation 2; een brawler gemaakt door Clover Studios. Inmiddels wordt deze game gezien als een cult-klassieker.

Retrogamepapa’s Addendum: Dit is weer een sinds lange tijd een queeste waarbij het hoofdonderwerp rondom één specifieke game draait, a la de Cane & Rinse podcast (zelf was ik vrij onlangs ook te gast met de Psychonauts 2 episode!). Blaster Master was wel een interessante keuze uiteindelijk, maar het bleek niet zo makkelijk. Ik moet toegeven dat dit goed bespreken van één game moeilijker is dan wellicht lijkt. Uiteindelijk was ik bijvoorbeeld ook de enige die Blaster Master helemaal heeft uitgespeeld terwijl we hier maanden voor uit hebben getrokken. Toch is dit echt wel iets dat ik vaker wil doen, waarbij we dan allemaal de game ook echt veel hebben gespeeld in de aanloop naar de podcast toe en dan deze ervaring onderling delen.

Relevante links:

Mijn review van Aliens Fireteam Elite: https://www.retrogamepapa.nl/game-reviews/new-game-review/aliens-fireteam-elite/

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.