Loading...
Podcast

Queeste 25: Adventure Games

queeste 25 adventure games ridders van de retro tafel

Met Mike van Dooyeweert

In deze queeste bespreken de ridders Peter en Klaas uitgebreid adventure games, waarbij de cursor-pijltjes vooral gericht zijn op point and click adventures. Hoe ontstond het genre, wat zijn onze favoriete games en wat is ermee gebeurd? Speciale gast-ridder is Mike van Dooyeweert (Fanservice podcast) die erg gek is op adventure games. Verder bespreken ze nog andere media, waaronder de series Ragnarok, Cobra Kai en The Book of Boba Fett, de film Ghostbusters: Afterlife en de games Ultimate Racing 2D, Wallachia: Reign of Dracula en Gradius III en IV. Point & click dus maar snel en ga luisteren!

Retrogamepapa’s addendum: Het was leuk om Mike te gast te hebben in mijn podcast, nadat ik ook al eens te gast was in die van hem bij de Fanservice episode over retro games. Beiden zijn we echt groot liefhebber van point and click adventures dus dit onderwerp was perfect daarom. We hebben het nu uiteindelijk in de breedte over adventure games, maar je zou met gemak een hele queeste kunnen besteden aan specifiek Sierra of LucasArts adventure games. Later in het jaar wil ik graag een speciale adventure gamereeks eens uitlichten, waarbij ik zelf nu het meest neig naar Monkey Island of Broken Sword. Heb je andere suggesties, dan hoor ik dat graag!

Uiteindelijk heb ik zelf nog altijd weinig point and click adventures gereviewd op deze site, iets waar wel eens verandering in mag komen. In elk geval heb ik wel Indiana Jones and the Fate of Atlantis gereviewd, een adventure game altijd tot mijn favorieten zal behoren.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
Retrogamepapa indy and fate of atlantis
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.