Loading...
Podcast

Queeste 46: Complexiteit In Games

complexiteit in games podcast ridders van de retro tafel retro gaming retro games

Zijn veel games te complex en wanneer is dit?

Eindeloos in menu’s zitten klooien met het level-up systeem in Hogwarts Legacy of urenlang bezig zijn met item management in JRPGS… Zijn veel games tegenwoordig vaak te complex? Welke games vinden we dan te complex en welke juist niet? De ridders Peter, Alex en Klaas bespreken welke games ze te complex vinden en waarom. Ook bespreken ze nog wat games die juist lekker complex mogen zijn. Uiteraard is er verder ook weer een intocht waarin onder andere Goldeneye speedruns, de afzichtelijkheid van Wo Long en de verrassende kwaliteit van The Callisto Protocol.

Games benoemd in de intocht: Goldeneye 007, Akka Arrh, Wo Long: Fallen Dynasty, Hot Wheels Unleashed, Callisto Protocol, The Order: 1886. Game besproken in het Steekspel: Contra: Legacy of War (PS1).

Media benoemd in de intocht: Koreaanse Netflix serie “Physical: 100”, Hunters, Gannibal einde seizoen 1 sof, Wakanda (it takes) Forever.

Peter’s Addendum: Interessant en toepasselijk genoeg ook best een complex onderwerp was dit om over te praten. Simpel praten over een complexe vraag, laat dat maar aan de ridders over. Complex praten over simpele onderwerpen kunnen ze echter ook. Het lijkt erop dat beiden talenten hier de revue passeren. Het is ook een onderwerp waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Toch vind ik wel dat we een aantal echt goeie punten aankaarten. Ik verwacht dat we hier ongetwijfeld nog een keer op terugkomen, waarbij we het dan toegespitst hebben op een genre of era.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
mass effect screenshot andromeda retrogamepapa
Ook in de Mass Effect games zijn sommige dingen nodeloos complex
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.