Loading...
Podcast

Queeste 47: Arcade Racegames

arcade race games podcast retro games ridders van de retro tafel retrogamepapa

DAYTONAAAAAAAAA

GET READY! In deze queeste gaat het hoofdonderwerp over arcade racegames. Wanneer is een race game “arcade-like” en wat zijn de criteria waaraan het moet voldoen? Wat zijn onze favoriete arcade racegames en welke speelden we vroeger? Peter (Retrogamepapa), Alex en Klaas zijn racend enthousiast over sommigen, al wordt er in het begin ook gemopperd over waarom sommige racegames zo ruk kunnen zijn. Het is overigens ook één van de weinige keren dat ridder Klaas echt wat expertise showt over games, dus alleen dat al maakt het de moeite van het luisteren waard!

Verder heeft Peter het ook nog over hoe belangrijk het is dat je je Wii U console (en 3DS) laat modden en hoe aso het is dat de Nintendo eShop is gesloten. Maar… waarom wordt in hemelsnaam ook A2 Racer genoemd?

Arcade racegames die onder andere worden besproken in de main topic: Daytona USA (1 én 2), Burnout, F-Zero, Stunts, Hot Shot Racing en nog veel meer!

Games besproken in de Intocht: Resident Evil 5, Forza Horizon 5 Rally DLC, Smile, Beast (en hoe tof Idris Elba is). Steekspel: Mechwarrior 2 voor de PS1.

Andere besproken media: De John Wick films, Speak No Evil, de Soof films (HAHAHAHAHA), Doom Eternal en de erg interessante indie game Year Walk.

Deze podcast wordt gesponsord door Feniks Gameshop: www.feniks-games-consoles.nl

Dank aan Patreon Schildknapen: Michiel Kroder (Video Wizards Podcast), Dantji, Hugo en Mike van Dooyeweert (Fanservice podcast).

Relevante links: Andere Ridders van de Retro Tafel podcast waarin een aantal racegames terugkomen: Gamereeksen die wij missen

arcade racegames tomy racing turbo afbeelding ridders van de retro tafel

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.