Loading...
Podcast

Queeste 50: Gamehoezen – met video!

queeste 50 gamehoezen en boxart op youtube retrogamepapa podcast

Box art in een eerste film try out als viering van de 50ste queeste.

Deze veel te lang uitgestelde 50ste queeste is eentje die geheel in het teken staat van gamehoezen, boxart en “huisstijl” design van games. Zo bespreken ze de verschillende soorten die er zijn en laat Peter (Retrogamepapa) zien wat voor bijzondere en afwijkende boxarts er bestaan. Welke vinden ridders Klaas en Alex het mooist en waarom? Welke gamehoezen vinden we juist heel lelijk?

Naast deze main topic is er ook nog een intocht waarin dat de ridders bespreken welke games ze hebben gespeeld in de periode voor de opnamens (die inmiddels al eventjes geleden waren). Er is overigens ook nog een special guest, namelijk de (jonk-)vrouw van Retrogamepapa himself: Birgit “Vintagemama” komt er ook bij om haar favoriete gamehoezen te laten zien, alsook uit te leggen waarom Stardew Valley zo tof is.

Retrogamepapa’s addendum: Het was bijzonder leuk om te doen. Zowel de topic gamehoezen is leuk en het elkaar zo laten zien was leuk. Maar om tevens ook heel eerlijk te zijn: het was ook een ontzettend gedoe. Uiteindelijk is de kwaliteit ook behoorlijk matig, grotendeels dankzij het feit dat ik er erg onervaren in ben, en er pas tijdens de opname erachter kwam dat mijn laptopt een k*tcamera heeft. Bovendien moest ik dus alles in de editing gaan spiegelen zodra wij zelf in beeld waren, of andersom.

Uiteindelijk vind ik het wel een leuke queeste geworden. Maar… dit moet en zal volgende keer beter gaan! Ik kan wel zeggen dat we voorlopig nog niet met regelmaat dit zullen gaan doen. Bovendien zijn podcasts ook bedoeld om naar te luisteren, niet om naar te kijken.

Relevante links:

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Podcast Addict
cover art met Eldritch Horror
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.