Loading...
Other StuffStuff reviews

HARDWARE: De Majority Snowdon 2 Soundbar

majority snowdon 2 soundbar

Kwaliteit voor een zeer zachte prijs.

Voordat ik de Snowdon 2 soundbar opgestuurd kreeg van Majority zal ik heel eerlijk bekennen dat ik nog niet bekend was met het werk. Het toeval wil dat onze JBL speaker het onlangs spontaan heeft begeven, waardoor ik weinig tot geen zin heb om ooit nog iets daarvan aan te schaffen. Hoe zou mijn ervaring met dit eerste Majority product bevallen?

MerkMajority
Soort productSoundbar Speaker
Specs120 watt. Ingebouwde subwoofer. Geen accu, met bluetooth, tulp + mini-jack ingang.
Richtprijs€ 69,-
Verdere puntenKomt met afstandsbediening en 1 mini-jack + tulp->mini-jack kabel
majority snowdon 2 soundbar review retrogamepapa

Wat is het?

De Majority Snowdon II is een vrij compacte soundbar die gemaakt is om overal op aan te sluiten. Majority zelf beweert dat het bedoeld is voor (onder andere) televisie. Er staat draadloos op de doos, maar dit refereert naar de bediening van de Snowdon 2. Het soundbarretje heeft geen accu en dus echt een stroomaansluiting nodig.

Dat is ergens wel jammer, want het apparaat heeft verder alle eigenschappen om er een zeer geschikte portable speaker van te maken. Ten eerste het formaat: 81 cm breed en iets meer dan 8 cm diep en hoog. Daarnaast is de Snowdon 2 bepaald geen berg om te torsen met amper over 1 kilo aan gewicht. En last but not least: bluetooth functionaliteit!

majority snowdon 2 review retrogamepapa

Wat zit er bij en/of wat zijn de stats

Ik vond het belangrijk alsook leuk om de Snowdon 2 op zoveel mogelijk apparaten en manieren uit te testen. Onze grote tv, mijn mobiel, een kleine CRT tv die ik nog regelmatig gebruik en op handheld consoles. Vanwege het lichte gewicht, bluetooth functionaliteit en mini-jack en tulp ingangen was dit allemaal in een handomdraai te testen. Om met het negatieve te beginnen viel de Snowdon 2 op mijn grote tv wel wat tegen. Niet gek, want mijn eigen tv heeft behoorlijk goeie speakers. Voor grote big-ass tv’s is de Snowdon 2 ook echt niet bedoeld vind ik.

Echter wat bleek: op elk ander apparaat was het een feest met de Snowdon 2. Wat bijna begon als een grap, zoals het aansluiten van mijn kleine Gameboy Advance Micro, bleek al snel datgene waarin de Snowdon 2 soundbar zijn kracht toont. Met de 120 watt en ingebouwde subwoofer is het geluid verbazingwekkend helder, crisp en diep wat er uit zo’n klein balkje komt. De 8-bit soundtrack bliss van Castlevania (NES) was een genot om door de Snowdon 2 te horen worden gepompt.

snowdon soundbar with gba


De bijzonder goedkope Snowdon 2 soundbar bleek uiteindelijk vrijwel al mijn verwachtingen te overtreffen. De speaker is niet heel krachtig maar het geluid is goed, mede dankzij de ingebouwde subwoofer. Uiteindelijk mag de netjes uitziende speaker niet echt nuttig zijn voor grote tv’s en heeft altijd een stroomaansluiting nodig, maar het is verder ontzettend praktisch en op allerlei manieren aan te sluiten. Zoek je een bescheiden speaker om meerdere apparaten zo nu en dan eens uit te versterken, zoek dan niet verder. De prijs is echt een lachertje voor de kwaliteit die je ervoor krijgt.

Majority Snowdon 2 Soundbar

69
8.2

Prijs/Kwaliteit verhouding

9.0/10

Design

7.5/10

Praktisch

8.0/10

Pros

  • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding
  • Goeie sound met subwoofer
  • Veel soorten aansluitingen

Cons

  • Geen nut bij grote tv's
  • Niet draadloos te gebruiken
One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.