Loading...
LegoStuff reviews

Lego Star Wars: Imperial Dropship

imperial dropship en box

20 Years Anniversary Lego Star Wars Set.

Deze Imperial Dropship Legoset is de eerste in een serie van 5 jubileumsets die ik zal reviewen. Ter ere van het 20 jarig bestaan van Star Wars in Legovorm zijn er in 2019 in totaal 5 sets uitgebracht om dit te vieren. Lego heeft tevens bij elke set een oldskool Lego minifiguurtje gedaan, g(eh)eel zoals ze 20 jaar geleden uit werden gebracht. Om de echte verzamelaars het moeilijk te maken heeft Lego ook nog een aantal andere promotie-setjes uitgebracht met “20 years Lego Star Wars 1999-2019” plakaatjes erbij, waaronder ook nog een 6de Lego poppetje. Ik review eerst individueel alle vijf de 20 years sets, alvorens ik er een algemeen stuk over zal schrijven.

Waarom kocht ik deze set?

Eigenlijk kocht ik deze Imperial Dropship set puur enkel en alleen om alle 5 de 20 jarig jubileum sets in huis te halen, inclusief de speciale minifigure. Dit is de eerste 20 Years Lego Star Wars set die ik nu review, waarbij ik ze door zal nemen van de kleinste set naar de grootste. Dit is dus de kleinste van de 5 sets, en het is tevens het enige bouwsel dat een creatie is van Lego zelf. Een fictieve creatie van een, ehh, fictieve filmreeks.

verpakking box van lego seet

Wat zit er bij set 75262: Imperial Dropship

Releasejaar2019
Aantal Lego bricks125
Aantal Lego minifigures4 (+1 extra 20 years minifigure)
Lego adviesprijs€19.99

Noemenswaardigheden

box en lego set totaal

Alle Lego Star Wars sets van de 20 years anniversary zijn gebaseerd op oudere, eerder verschenen sets. Deze Imperial Dropship is een soort remake (net als bij games) van een oudere set uit 2008.

oude dropship versie 2008 in vergelijk met de nieuwe

Deze oude Imperial Dropship versie heeft nummer 7667 en is onder verzamelaars blijkbaar een favoriet. Het is tevens één van de eerste, zo niet dé eerste, sets welke je perfect kunt gebruiken als “army builder”, omdat je er voor een lage prijs 4 lego figuurtjes bij krijgt. Eenmaal dit dingetje gebouwd, moet ik zeggen dat ik de charme snap. Het is een ontzettend leuk, schattig en gaaf ontworpen dropshipje dat helemaal LEGO uitstraalt.

uitleg tekst over 20 jarig bestaan
In elk boekje van de 20 years sets staat leuke extra info

lego set minifigures

De minifigures

De minifiguurtjes zien er top notch uit. De hoofdjes zijn de typische clone-angry faces. Dit is overigens wel een nieuw stormtrooper helm ontwerp, dat Lego heeft geïntroduceerd in 2019. De meningen hierover zijn verdeeld. Ik vind het persoonlijk eerlijk gezegd allemaal prima, maar het is altijd wel even wennen. De zwarte minifigure is eentje door Lego zelf ook verzonnen, wat ik wel leuk vind juist. Zou dit design de Death Troopers hebben geïnspireerd bij Rogue One?

Het voertuig/gebouw

dropship zelf
achterkant van dropship

Het hele dropshipje ziet er schattig uit en doet mij denken aan mijn oude Lego ruimteschepen uit de jaren 80. De stormtroopers kunnen allemaal schattig klaarzitten om als kanonnenvoer te gaan dienen voor onze helden. De geweertjes die ze hebben kunnen zo’n klein nopje afschieten, en deze kun je apart op het dropship ook bewaren, maar ook al in hun handen doen als ze zitten.

mechaniek hoe de stormtroopers kunnen worden gedropt
Een gedeelte kun je optillen
drop die stormtroopers
Zodat je het dropship zijn naam eer aandoet!

Het leukste is nog de “dropfunctie” die dit nieuwe Imperial Dropship nu heeft! Ontzettend leuk om mee te spelen en het werkt allemaal goed. Het blijft vastzitten wanneer je wil, en andersom.

Deze guitige gele Han Solo zit er ook bij

Legoordeel Eindstukje

Geheel tegen mijn eigen verwachting in vind ik deze 20 Years Lego Star Wars Imperial Dropship een ontzettend schattige en leuke set. Het is ten voeten uit LEGO, met alle positieve eigenschappen die een set kan hebben. Goeie speelbaarheid, ziet er leuk uit en met goeie poppetjes. Het was ook leuk om deze Imperial Dropship te bouwen, maar dat was verder niet heel bijzonder. Deze set is dus een echte aanrader. Bovendien krijg je voor een bescheiden prijs er 5 poppetjes bij, waarvan 3 stormtroopers om je lightsabervoer leger uit te breiden. Nooit genoeg stormtroopers, wat dat bet

Check ook mijn vorige Lego Star Wars review: The Mandalorian AT-ST Raider!

8.3

Displaywaardigheid

7.0/10

Speelbaarheid

9.0/10

Kwaliteit Ontwerp

9.5/10

Lego Mini Figures

8.0/10

Bouwplezier

8.0/10

Pros

  • Geweldig echt LEGO ontwerp
  • Goeie speelbaarheid
  • Hoog aaibaarheidsgehalte
  • Komt met veel minifigs!

Cons

  • Voor armybuilding wellicht net te duur
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.