Loading...
LegoStuff reviews

Lego Star Wars: AT-ST Raider uit The Mandalorian

lego packshot 75254

Zoals ik laatst al in een blog aangaf ga ik veel Star Wars dingen bespreken en ook Lego. Het leek mij mooi om te beginnen met de eerste (en op dit moment enige) Star Wars Lego set van Disney+ serie The Mandalorian. Jemig, wat is deze serie goed. In eerste instantie vond ik dit geen indrukwekkende Lego set. Om heel eerlijk te zijn was dit voornamelijk omdat er geen Baby Yoda bij zit. Ik wil… nee, IK EIS EEN BABY YODA LEGO FIGUURTJE JA! De set is aan de hand van episode 3 van The Mandalorian, waarin Mando samen met ex-imperial trooper Cara Dune en wat treurige vissers vecht tegen een lading Klatooinian boeven die een AT-ST hebben.

Waarom kocht ik de set?

Toen ik nog de tegenslag van “geen Lego Baby Yoda” mentaal aan het verwerken was ging ik weer eens op bezoek ging bij Mini-Billund in Wagenberg. Toen ik daar deze AT-ST Raider zag staan, met zo’n klein Lego Mandootje, kon ik het toch niet laten deze set aan te schaffen. Ook het Lego figuurtje Cara Dune haalde mij nog verder over de streep. Gina Carano (zij speelt Cara Dune) behoort tot mijn favoriete bad-ass actrices vanaf het moment dat ik haar zag in Haywire. Maar goed, hoe bevalt de set?

detailshot van mech

Wat zit er bij set 75254: AT-ST Raider

Releasejaar2019
Aantal Lego bricks540
Aantal Lego minifigures4
Lego adviesprijs€64.99

Bij deze Lego Star Wars set krijg je een AT-ST samen met 4 Lego figuurtjes: The Mandalorian, Cara Dune en 2 Klatooinians. Dat zijn die Ork-achtige boeven die we voor het eerst zagen in Return of the Jedi. Vrij simpele set dus. De AT-ST is vrijwel dezelfde als die van de Rogue One set, hetzij wat anders qua looks vanwege rode onderdelen, extra kabeltjes en stickers. Deze AT-ST is oud en heeft waarschijnlijk al vele Rebellen kapotgeschoten en daarnaast zelf ook al vaak is opgelapt, zo ziet het eruit.

Noemenswaardigheden

at-st raider lego star wars compleet

Het is voor de Star Wars liefhebber al praktisch ongeacht de kwaliteit een must-have, omdat deze AT-ST Raider Lego set de eerste is van The Mandalorian serie op Disney+. Wil je een echt figuurtje van Mando en Cara Dune, dan heb je geen andere opties op dit moment.


lego minifiguurtjes waaronder the mandalorian
De Mini-Figures

De Lego figuurtjes zien er erg goed uit, al is de Mando versie gebaseerd op hoe hij eruit ziet in de eerste 2 episodes. Vanaf ep.3 heeft hij andere armor, maar die heeft hij hier niet, helaas. De gehele set kost op het moment van schrijven rond de €55-65, wat geen onaardige prijs is.

at-st van beide zijkanten
De AT-ST

De AT-ST ziet er erg gaaf uit, vooral omdat ze het echt hebben laten lijken dat hij met verschillende oude onderdelen is opgelapt. De gehele mech is erg asymmetrisch.

kabinegedeelte at-st

Met name het kabine/top-gedeelte vind ik erg knap ontworpen. Het is wel “erg gezellig” krap voor twee Lego poppetjes, maar het past. Meer bedoelt voor 1 poppetje.

springveer kanonnen op mech

Je kan de kanonnen bewegen en er zitten 2 springveer laserkanonnen op. De dingen zoeven werkelijk keihard de hele kamer door. Dus kijk uit, anders is het weer op de knieën zoeken geblazen onder alle meubels.

klatooinian raider uit de mech

De kabine kun je met een klein luikje openen zoals een levend Lego-poppetje dat zou doen, maar ook helemaal zodat je met je grote mensenklauwen er goed mee kan spelen.

draaiknop voor pivoteren

Achterop de AT-ST zit een draaiknopje waarmee je de schietkabine kunt laten pivoteren (draaien om zn verticale as). Erg nice ontworpen!

shot van mech poten scharnieren
Alleen het geel omcirkelde scharnier kan bewegen

Één punt van kritiek wat ik wel echt heb, is dat je met de poten vrijwel niks kunt. Er zit maar 1 werkend scharnier, maar daarmee kun je eigenlijk niet echt iets. Tweede minpunt vind ik dat de rood lichtgevende ramen van de AT-ST in de serie niet in het ontwerp zitten.

Legoordeel Eindstukje

Ik vind deze Lego Star Wars set, de 75254 AT-ST Raider, echt wel een aanrader, sowieso voor de Star Wars fan. Elke keer als ik weer een aflevering kijk van The Mandalorian zet ik als een blij kind de set weer even erbij. Mando en Cara Dune als Lego poppetjes is gewoon al erg gaaf. Perfect is de set echter niet, want de niet af te stellen poten bij de AT-ST vind ik echt een beetje lui. Het ontwerp van de AT-ST Raider is verder echter zo goed dat het niet heel storend is. Ik ga zelf binnenkort eens kijken of ik wat upgrades aan de set kan toevoegen.

Lego reviewen is nieuw voor mij, dus ik verwacht in de loop van dit jaar dat de opmaak nog wat zal veranderen. Zijn er dingen die je graag anders wilt zien, of heb je suggesties, laat het mij weten!

Bij BOL kan de prijs wisselen, via deze door mij aangemaakte affiliate link kun je eventueel zelf de AT-ST Raider set kopen.

Lego Star Wars 75254: AT-ST Raider

8

Displaywaardigheid

8.0/10

Speelbaarheid

7.0/10

Kwaliteit ontwerp

8.0/10

Lego Mini Figures

9.0/10

Bouwplezier

8.0/10

Pros

  • De eerste en voorlopig enige set van The Mandalorian
  • Mando en Cara Dune als minifigure
  • Gehele uiterlijk en ontwerp AT-ST is gaaf
  • Herkenbaar uit The Mandalorian Ep.3

Cons

  • AT-ST poten zijn praktisch niet te bewegen of anders te positioneren
  • Rode ruiten/lampen van de AT-ST in de serie missen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.