Loading...
4 bytes

4 Action Aanraders op Game Pass

katamari damaci action games aanraders op game pass retrogamepapa

Ten tijde van schrijven: augustus 2021.

Er zijn momenteel veel goeie games op Game Pass voor de Xbox One/Series verkrijgbaar. Aangezien er nu standaard meer dan 100 games erop worden aangeboden is de kans op enkel brol erg gering. Ondanks dat ik echt een persoon ben die nog altijd het liefst alles fysiek koopt, kan ik niet ontkennen hoe handig Game Pass is en wat een goeie deal voor wat het kost. Daarom ga ik zo nu en dan wat meer onbekende games onder de aandacht brengen als echte aanraders op Game Pass. Hieronder heb ik 4 totaal verschillende games uitgezocht, die allevier wél overeenkomend een actievolle manier van gameplay hebben.


the ascent game aanraders op game pass retrogamepapa

1: The Ascent

De 80s zijn weer helemaal in. Zo ook de manier waarop destijds “de toekomst” werd geportretteerd. Een veelal verpieterde, begaaide en vieze toekomst, van waaruit de Cyberpunk (inmiddels deels retro-)futuristische stijl ontstond. Cyberpunk is iets dat je in games amper tot nooit zag, maar nu de 80s in zijn zie je er naast de nogal obvious Cyberpunk 2077 er nog veel meer opdoemen. Zo ook The Ascent, een top-down twin-stick shooter met RPG elementen. Het is overigens geen sequel op The Descent :P.

Ik ben, zoals je wellicht al door had als je mijn site regelmatig bezoekt, redelijk fan van het cyberpunk genre. Maar met games als Akane, Huntdown, Katana Zero, Cyberpunk 2077 en VA-11 Hall-A (Valhalla), om maar een paar recente te noemen, is het dan niet zo zoetjes aan welletjes geweest? Zolang ze zo goed zijn als The Ascent is mijn antwoord volmondig: NEEN. Voorlopig in elk geval niet. De sfeer, gameplay en stijl is echt geweldig in The Ascent, waarbij de omgevingen echt prachtig cyberpunk-stijltje hebben om je chrome vingers bij af te likken.


action game aanraders op game pass celeste retrogamepapa

2: Celeste

Deze game werd mij aangeraden door mijn mede Ridders van de Tafel podcast Ridder Alex. Celeste is een uitdagende 2D behendigheids platformer met een aandoenlijke 8-bit/16-bit retro-pixel stijl graphics. Qua gameplay stijl en benadering lijkt het op Super Meat Boy. Wat de game uniek maakt is hoe het je op een mooie manier leert om met uitdagingen uit te gaan, motivatie en je eigen onzekerheid overwinnen. Dit is iets dat je eigenlijk in de meeste moeilijke games doet.

Ik ben er echt van overtuigd dat ik dankzij games als Donkey Kong Country, Blast Corps, Demon’s Souls, Bloodborne en Bloodstained: Curse of the Moon meer doorzettingsvermogen heb gekregen. In de game Celeste speel je een onzeker meisej die in haar eentje besluit de gigantische en mythische berg Celeste te beklimmen. Dit begint met dat je wordt uitgelachen door een omaatje. Uitlachen is wat veel mensen ook vaak doen, wanneer iemand besluit om iets groots en moeilijks aan te gaan. Dit heb ik zelf ook zo vaak meegemaakt, van toen ik begon met drummen of mijn eigen eenmanszaak begon. Celeste pakt deze punten echt prachtig aan, in een geweldig leuke en uitdagende platformgame.


stranger things 3 the game screenshot retrogamepapa

3: Stranger Things 3: The Game

Deze game dateert uit 2019 en speelt als een action RPG. Daarbij lijkt Stranger Things 3: The Game zo een port van een SNES game. Binnen de setting en dikke retro-vibes van de Netflix serie Stranger Things is deze retrogame stijl keuze te begrijpen. Stranger Things seizoen 3 zit nog wel smack in de jaren 80 (namelijk 1985), maar de game ziet er echt uit als de jaren 90. Er kwamen trouwens veel toffe games uit in 1985, zoals Super Mario Bros, Gauntlet en Commando. Toch boeit het niet, want de stijl, muziek en sfeer van Stranger Things 3: The Game voelt wel écht als de 80s (zoals zoveel dingen begin jaren 90 deden).

De game speelt erg leuk vind ik, waarbij ik het vooral leuk vind dat je her en der wat extra dingen doet qua verhaal dan enkel lineair de serie en plot volgen. Ik heb de game in 2019 gereviewd als één van de eerste games op deze site. Wil je dus meer erover weten, lees dan mijn review van Stranger Things 3: The Game. Overigens gaat deze titel zeer binnenkort weg van Game Pass, dus speel de game nu het nog kan! Van alle aanraders op Game Pass kun je dus het beste met deze beginnen.


katamari damacy reroll screenshot retrogamepapa

4: Katamari Damaci Reroll

Over de Katamari games heb ik het al eens vaker gehad, waaronder in mijn review van Catlateral Damage, maar ik heb er nog altijd niet eentje gereviewd. Katamari Damaci Reroll is een HD rerelease van de allereerste Katamari game, die ook, zoals je al wellicht had voorspeld “Katamari Damaci” heet. Deze PS2 klassieker werd destijds alleen in Japan en de VS uitgerold (vanaf deel 2 kwamen de Katamari games pas uit in Europa), maar nu kun je dus als Europeaan ook eens kijken waar dat het balletje begon te rollen!

Als je totaal niet bekend bent met deze bizarre, originele en geniale gamereeks, moet je toch echt op zijn minst deze game pass aanrader eens proberen. Je moet een bal rollen waarbij dingen blijven plakken die niet te groot zijn. Hoe groter de bal wordt, des te meer objecten, dieren en uiteindelijk zelfs mensen, voertuigen en gebouwen kun je meenemen in je grote bal des onheils. Geweldig leuk, melig en ontzettend Japans. Geniaal.

Heb je nog geen Game Pass, kan ik je aanraden om het eens te proberen. Check hieronder een link voor 1 maand via BOL te kunnen kopen.

Dat waren dan 4 aanraders op game pass, waarbij ik het dus op titels met een actie stijl gameplay heb gemikt. Er zijn er meer op dit moment op Game Pass, maar ik moest kiezen natuurlijk! Welke raad jij aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.