Loading...
4 bytes

4 Exclusieve Wii U Games

exclusieve wii u games retrogamepapa

Van Nintendo zelf.

Binnenkort verschijnt Super Mario 3D World voor de Nintendo Switch. Dit is de zoveelste re-release van een voorheen exclusieve Wii U game, al hebben ze er wel wat extra’s bij gedaan, zoals Bowser’s Fury. Blijft er nog wat iets exclusive over voor de Wii U? Niet veel. Ik heb al eens eerder een lijstje genoemd in een blog over waarom de Wii U kopen nog de moeite waard is, maar ik wil er nu eens 4 titels hiervan uitlichten. Deze 4 titels zijn enkel en alleen te spelen op de Wii U (vooralsnog). Yoshi’s Woolly World (ook een must-have) kun je ook spelen op de 3DS, dus die telt daarom niet mee! Ik acht de kans redelijk groot dat onderstaande titels ook echt niet op de Switch zullen verschijnen. Al weet je natuurlijk nooit!

1: Splatoon

De eerste Splatoon game blijft een geweldige titel. Ik dacht tijdens de release dat de game 100% multiplayer was, iets waar ik geen tijd en zin in heb meestal. Pas nadat ik de game spotgoedkoop vond ergens en toch maar had gekocht, kwam ik erachter dat er een hele goeie singleplayer campaign bij zit. Deze campaign zit vol originele gameplay, vet leveldesign en gave bazen.

Alles ziet er tevens spetterend uit, ook al is het 720p, en bovenal: het speelt ge-wel-dig. Multiplayer zijn zelfs ook nog altijd mensen online voor te vinden, maar de verf is hierbij in de pot wel langzaam aan het opdrogen en verharden. Omdat Splatoon 2 allang uit is op de Switch, verwacht ik dat dit eerste deel een exclusieve Wii U game blijft.

2: Zelda: Twilight Princess HD

Eigenlijk bedoel ik hier beide Zelda HD releases voor de Wii U, want Zelda: The Wind Waker HD is naar mijn mening minstens zo leuk en goed als Twilight Princess. Deze re-releases zijn echt de moeite waard. Persoonlijk vind ik het vooral ook erg fijn dat je met het Wii U controller scherm altijd de map kunt bekijken. Bij Zelda games vind ik het extra schermpje echt superfijn. Twilight Princess blijft echt een geweldige game, maar goed, we hebben het over Zelda hier. Op een enkele uitzondering na, levert de serie alleen maar goud.

Technisch gezien is Zelda: Twilight Princess niet een exclusieve Wii U game. Je kunt de games ook op de Gamecube en Wii spelen, maar op de Wii U heb je veruit de beste versie. Op de Wii is de wereld gespiegeld (om Link rechtshandig te maken) en zit je met Wii-wapper controls. De Gamecube versie is 480p en best duur en zeldzaam. Wii U versie is mooier, speelt beter, heeft kleine extra’s รฉn is makkelijker aan te komen.

3: Nintendo Land

Een feestje op de Wii U. Als meer mensen hadden geweten dat dit een ultiem leuke familie-game is, waren er vast veel meer Wii U consoles verkocht. Je speelt allemaal leuke diverse mini-games aan de hand van bekende Nintendo-IPs als Zelda, Mario en Metroid. Ook oudere en meer onbekende komen aan de beurt, zoals Excitebike. Het is een ode aan Nintendo door Nintendo zelf, en daarbij gaat het helemaal voor fun, fun en nog eens fun.

Nintendo Land heeft ook echt gemikt op multiplayer, waarbij je op de bank met zijn allen lol ermee kunt hebben. En voor de dagen of avondjes dat je alleen het ermee moet doen, kun je er een x aantal singleplayer spelen.

4: Paper Mario: Color Splash

Het zijn altijd aparte games, de Paper Mario delen. Ze spelen als een RPG en alles is superschattig. Toch is het hierbij best belangrijk dat er dan een goed verhaal is. Dat is zeker ook het geval bij Paper Mario: Color Splash. Alle kleur wordt weggenomen en aan Paper Mario met zijn grote emmer verf en kwast-skills om er wat aan te doen. De game speelt ook nog eens erg lekker en heeft een geweldige sfeer. Een kleurrijke Wii U topper!

Het excellente niveau echter van de voorgaande delen op de N64 en Gamecube heeft de lat heel hoog gelegd. Nintendo probeert soms iets tรฉ geforceerd nieuwe elementen. Met Color Splash pakte dit gelukkig juist wel goed uit. Bij Paper Mario: The Origami King naar mijn mening overigens niet…

Eervolle exclusieve Wii U game: Star Fox Zero

Star Fox Zero is een treurige zwanenzang voor een geweldige gamereeks en Nintendo IP. De game verkocht heel slecht en wist zowel nieuwkomers als Star Fox fans (zoals ik) niet te pleasen. Het verhaal is exact hetzelfde (waarom?) en de controls zijn raar (wederom: waarom?). Sommige games als Zelda, Nintendo Land en ZombiU maken geweldig goed gebruik van de Wii U controller en diens beeldscherm. Bij Star Fox Zero echter… Nope.

Toch wil ik Star Fox Zero aanraden, ondanks de gebreken. Er zit ook veel goeds in, zeker wanneer je eenmaal gewend bent aan de controls. De sfeer, graphics en algehele actie is erg goed te genieten. Verder is de kans dat er ooit nog een Star Fox game uitkomt zeer klein, wat erg jammer is. Zoals je kunt lezen in mijn review van Star Fox (Starwing), vind ik het echt een top-gamereeks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.