Loading...
4 bytes

4 Redenen om een Wii U te kopen

Wii U kopen promo foto met retrogamepapa

Geen ieuw, maar wiew!

De Wii U is afgezien van de Virtual Boy de meest geflopte console van Nintendo. Helemaal terecht is het niet, want console doet veel meer goed dan slecht. Daarom ook dit artikel. De Switch is wél een gigantisch succes, terwijl de Wii U eigenlijk valt te zien als een “bèta-versie Switch”. Dit grote contrast is vooral te wijten aan pech en timing naar mijn gevoel, maar binnenkort zal ik in een blog helemaal uitdiepen waarom de Wii U zo heeft gefaald. Voordat we die treurWiilg gaan beklimmen echter wil ik eerst eens 4 redenen noemen waarom het nog altijd de moeite waard is om een Wii U te kopen!*

*Why U should buy a Wii U2! Nee die is niet goed, ik houd niet van die band, bah.

Splatoon Wii U kopen

1: Exclusieve games

Ik hoor sommigen al gillen:”Alles is op de Switch heruitgebracht hoor!” Dat klopt bijna, maar niet helemaal. Het is begrijpelijk dat Nintendo die goeie games heruitbrengt op de Switch, want nu verkopen ze wél goed. Voor Wii U eigenaren zoals ik voelt het een beetje als een naaistreek. Ik heb godver die game al eerder gekocht, komt ie in een gepimpte versie opnieuw uit, voor lekker weer de volle prijs! Toch zullen nooit alle Wii U games worden heruitgebracht op de Switch. En er zijn een aantal hele goeie nog, zoals:

  • Splatoon (1). Deel 1 is op sommige vlakken leuker zelfs dan deel 2!
  • Devil’s Third. Enorm geflopt en slechte reviews gehad, maar echt onterecht. Het is een geweldige actiegame
  • Project Zero: Maiden of Black Water. Niet het beste deel uit de reeks, maar wel HD en nog altijd best goed.
  • Super Mario 3d World: Een werkelijk fantastische Super Mario game.
  • Nintendo Land. Ontzettend leuke single- en multiplayer minigames van klassieke IPs van Nintendo.
  • Sonic: Lost World. Één van de betere 3D Sonic games. De andere Sonic op de Wii U is ook best goed.
  • Paper Mario Color Splash. Één van mijn favoriete Paper Mario delen.
  • Xenoblade Chronicles X. JRPG met dikke mechs, uitstekend gemaakt, uitstekend genieten.

Er zijn nog meer titels. Het zijn er niet heel veel, maar de kwaliteit liegt er niet om. Ik zou al een Wii U kopen alleen voor Xenoblade Chronicles X. Daarnaast zijn er ook nog zat titels die heel goed spelen op de Wii U, maar ook op andere consoles zijn (her-)uitgebracht. ZombiU bijvoorbeeld is echt bedoeld voor de Wii U en de controller met beeldscherm. Laat ik als last but not least niet de Zelda HD remasters van Twilight Princess en Windwaker nog even noemen.

Wii U kopen Super Mario 64

2: N64 games

Meer dan 20 klassieke N64 games zijn digitaal heruitgebracht op de Wii U. Deze keer met veel strakkere niet-hoofdpijn-genererende graphics. Alleen om deze reden zou je eigenlijk al een Wii U kopen. Want… Dit is vooralsnog gek genoeg nog niet gebeurd is op de Nintendo Switch. Check hier de lijst met alle N64 games in Europa verkrijgbaar zijn in opgekuiste versie op de Wii U. De prijs is normaliter 9.95 per game via de Nintendo eShop, maar soms is er een actie. In mijn huishouden is dit nu dé manier waarmee we Mario 64, Donkey Kong 64 en Waverace spelen. Helaas kunnen we nog niet alle N64 games zo spelen. Star Wars Rogue Squadron reviewen was grafisch geen pretje, zal ik eerlijk zeggen.

verzameling Wii games

3: Wii games

Alles van de Wii werkt ook op de Wii U. Niet alleen de Wii-mote controllers kun je gebruiken bij de Wii U games (multiplayer vooral), maar je kan ook alle Wii games spelen op je Wii U. Je kunt ook zelfs die Wii U controller gebruiken als tv-scherm, grappig genoeg. Het mooie hierbij is dat met de HDMI aansluiting van je Wii U, de games voor de Wii ook beter uit de verf komen dan ooit tevoren. En onderschat de Wii game library niet trouwens. Ja, er is veel kiddy meuk op uitgebracht (ook goeie), maar er zijn ook zat unieke geweldige titels voor verschenen, zoals bijvoorbeeld Lost in Shadow, WarioWare of Cursed Mountain (check hier een oude review van mij).

Wii U box met Mario Kart 8

4: Cheap en makkelijk verkrijgbaar

Dit is ook erg aantrekkelijk momenteel aan de Wii U. Het apparaat is makkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Wil je graag een nieuwe Nintendo console kopen en kun je die vervloekte Switch enkel vinden tegen woekerprijzen? Koop dan een Wii U met Super Mario 3D World, een Zeldaatje en/of Mario Kart 8 erbij. Geloof me, je vergeet die Switch, want ze spelen allemaal top én met HD graphics. Ik heb zelf onlangs pas een Switch gekocht, en deze late aanschaf is mede te danken aan het feit dat we thuis hier nog altijd vrijwel dagelijk zoveel lol en plezier halen uit de Wii U.

retrogamepapa met wii u controller

Als je nu nog niet overtuigd bent om een Wii U te kopen, zelfs geen lichte interesse, dan weet ik het niet meer. Bovendien zijn nog wel meer redenen zelfs dan deze 4. Voor emulatie, wanneer je je Wii U weet te modden, is de console ook uitermate geschikt. Veel modders en emulator-liefhebbers zijn lovend tot lyrisch over hoe top de Wii U hiervoor zich leent. Mocht je zelf nog een goed argument weten, hoor ik het graag!

ADDENDUM: Ik werd er al snel op gewezen door een mede-verzamelaar dat je ook Netflix kunt gebruiken (alsook andere apps), waardoor je films op de controller kunt bekijken vanuit bed bijvoorbeeld. Netflix en dergelijke apps bestaan niet voor de Wii of de Switch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.