Loading...
4 bytes

4 Games met Easy Achievements

easy achievements retrogamepapa aborigenus

Voor de achievement hunter of gemakzuchtige liefhebber.

Een aantal jaren geleden merkte ik dat ik totaal anders games ging spelen dankzij achievements en trophies. Dit vond ik uiteindelijk vooral negatief, maar dit is een onderwerp voor een latere blog. Het is naar mijn mening vooral leuk wanneer je, net als met alcohol, met mate ermee om weet te gaan. Ik heb hier 4 leuke games op een rijtje gezet waarvan je supermakkelijk én in zeer korte tijd 100% de achievements kan binnenkoppen. Stuk voor stuk easy achievements. Want soms voelt zoiets gewoon even lekker om te doen!

Onderstaande 4 games zijn echte indie games overigens. Deze 4 games zijn ook best goed, mits je ze wel ziet voor wat ze zijn: low-budget indie producties die weinig kosten. Drie van de vier hebben zelfs behoorlijk wat diepgang! Ik heb deze allemaal vrij kort achter elkaar gespeeld toen ik in een short indie-game bui was, samen met onder andere The Touryst.

fractured minds screenshot retrogamepapa

1: Fractured Minds

Heel de game kun je uitspelen (met walkthrough) in iets van 15-20 minuten. Als je alles zelf uitvogelt kan het iets langer duren, maar niet veel. De achievements kun je er gelijk ook bij halen en zijn allemaal supermakkelijk om te vergaren. Easy achievements alom dus, én in een recordtijd.

Fractured Minds is vooral qua concept super interessant, want het gaat om mentale gesteldheid. De game probeert jou te laten ervaren hoe mensen met zware anxiety de wereld zien. Zo moet je aan het begin de juiste sleutel vinden, waarbij je game jou bewust op je zenuwen werkt bij elke verkeerde sleutel die je pakt. Niet overal even geslaagd, maar toch erg knap gedaan en een nobel streven. Gemaakt door één dame, Emily Mitchell.

easy achievements aborigenus retrogamepapa

2: Aborigenus

Dit is een simpel gemaakte platformgame van wat ongetwijfeld een klein team is of slechts 1 persoon. De game heeft maar iets van 4 levels waar je vrij snel doorheen loopt en springt. De achievements haal je praktisch vanzelf, waarbij je in 30 minuten ze praktisch allemaal kunt halen. Allemaal easy achievements, echter voor de laatste moet je deels de game nog een keer spelen.

Aborigenus is best leuk om te spelen en je bent er zo doorheen. De setting is echt stenen tijdperk, waarbij je zwevende landen doorkruist om je dorpsgenoten te redden. De sfeer en stijl is vooral leuk vind ik. Je vecht met een speertje, maar je krijgt later ook “sjaman powers”. De game zou met wat tweaking en uitbreiding naar mijn gevoel een leuke full game kunnen worden. Volgens mij is Aborigenus gebaseerd op Aboriginal mythology, maar ik heb dit niet goed weten te achterhalen.

storm boy retrogamepapa

3: Storm Boy

Met Storm Boy kun je in een wervelwind door de game heen zijn waarbij je alle stuk voor stuk erg easy achievements hebt binnengeharkt. Je bent er in iets van 20 minuten doorheen. De game gaat meer om ontspanning en is bedoeld voor kinderen. Je speelt een jongen die leeft aan het strand en beste vrienden wordt met een pelikaan.

Storm Boy is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1964, geschreven door Colin Thiele. Dit is in Australië een heel erg bekend boek, net als Dik Trom dat hier in Nederland is bijvoorbeeld. Het bestaat eigenlijk vooral uit mini-games, waarbij je tussendoor het verhaal volgt. Mooie sfeer, muziek en stijl. En ik pinkte een traantje weg op het eind.

what remains of edith finch easy achievements retrogamepapa

4: What Remains of Edith Finch

What Remains of Edith Finch is een game waar je snel doorheen kunt rushen waarbij je in 30-45 minuten alle achievements hebt binnengehaald. Lekker 1000 easy achievements, tjakka! Toch raad ik aan om iets meer de tijd te nemen voor deze prachtige, aangrijpende indie game. Alles wordt dermate prachtig verteld; neem de tijd om dit te ervaren!

Over traantjes wegpinken gesproken… Nu ben ik het type persoon die snel moet huilen bij films en series, maar bij games is dit nog altijd vrij weinig. Echter niet bij What Remains of Edith Finch. Tranen met tuiten. De game gaat over een familie, waarvan vrijwel iedereen is overleden. Jij loopt door het verlaten huis en beleeft van elk familielid, jong en oud, hun laatste momenten op deze aarde. Prachtig en mooi verteld, en je blijft er nog lange tijd over denken. De “Six Feet Under” onder de games.

Dit zijn denk ik wellicht zelfs de 4 games met alleen maar easy achievements, waarbij je dan ook nog eens heel weinig tijd kwijt bent. Belangrijkste is nog dat ze ook nog leuk zijn om te spelen, waarvan ik What Remains of Edith Finch echt een kunstwerkje vind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.