Loading...
4 bytes

4 Games met veel regen

games met veel regen retrogamepapa

Digitale nattigheid ten top!

Met al die overstromingen en zware neerslag over heel de wereld (wat uiteraard vreselijk is), moest ik zoals altijd ook aan games denken. Veel games hebben ook regen. Maar welke games dealen eigenlijk echt met neerslag of draaien om regen? Naast games met veel regen heb je ook games met overstromingen, maar wellicht pak ik die een andere keer. Dat vond ik vooral een minder leuk lijstje. Hieronder dan dus 4 games met veel regen, waarbij regen ook echt een belangrijke rol speelt. Alom digitale douches der natuur over je character, of zou er eentje bij zitten waarbij het andersom is?


1: Silent Hill: Downpour

Silent Hill: Downpour is een goeie survival-horror game waarin je echt door heel veel regen loopt. De pleuris-hoeveelheid regen is onderdeel van het plot. Als groot fan van de Silent Hill gamereeks is het duidelijk te merken dat Downpour niet gemaakt is door Team Silent. De game is ook niet perfect, maar toch heb ik er wel een zwak voor. Dit is naar mijn mennig ook de enige game naast Silent Hill: Origins de enige non-Team Silent gemaakte game in de reeks die de metaforen en David Lynch aspecten grotendeels goed hebben. Het is echter wel jaaaren geleden dat ik ze heb gespeeld.

Silent Hill: Downpour is enige game in dit lijstje waar niet het woord “rain” in zit. In plaats daarvan zit er het woord “downpour” in, wat de Engelse term is voor “het regent pijpestelen” of “het komt met bakken uit de hemel”. De term “het giet” dekt de lading net niet goed genoeg vind ik. Ach ja, in het Engels klinkt het sowieso beter, want Stille Heuvel: Met Bakken Uit De Hemel klinkt erg raar. Zodra je in Silent Hill aankomt is het ook niks anders dan regen, voor 90% van de game.


2: Heavy Rain

Dit is uiteraard een inkoppertje van jewelste, en waarschijnlijk de eerste game met veel regen waar iedereen op komt. Heavy Rain was voor mij echt een day one purchase, omdat het uitkwam in een periode waarin ik precies behoefte had aan een game die vooral draait om het verhaal in plaats van de gameplay. Dat is precies dat ontwikkelaar Quantic Dream altijd levert met diens games. De sfeer is ook echt grijs, grauw en nat, gedurende praktisch de hele game.

In Heavy Rain is een belangrijk plotpunt ook het feit dat het zoveel regent. Meer wil ik er niet over verklappen, want het is wel het gaafst als je hier zelf achter komt. Heavy Rain is met veel quicktime events qua gameplay geen hoogvlieger, maar afgezien daarvan is het qua verhaal, sfeer, acteerwerk echt een pareltje. Geen natte krant in elk geval.


rain on your parade trouwerij met regenwolk retrogamepapa

3: Rain on Your Parade

Je hebt vrijwel geen games met veel regen waarin jij niet degene bent die steeds kleddernat wordt. In Rain on Your Parade echter, ben je juist degene die alles en iedereen nat maakt. Heerlijk! Als regenwolk (en geregeld donder-, gif- en allerlei andere soorten wolk) maak jij het gedurende een hele game lang het leven van mensen een stuk zwaarder natter. Hilarisch, luchtig en leuk.

Vrij onlangs heb ik Rain on Your Parade nog gereviewd. Hierin kun je ook lezen wat een pret je beleeft met deze game. Regen hoeft niet alleen in een game te zitten om deprimerende sferen te creëren, zo zie je maar weer! De lol factor en originaliteit is ongekend hoog bij deze indie game.


4: Rain

De titel geeft wederom erg goed weg dat het een game is met veel regen. Het zou een beetje raar zijn als het niet zo was. Zoals meestal pak ik als laatste een game die ik zelf ook nog niet heb gespeeld. Rain is een game die ik al heel lang wil spelen, maar het komt er steeds niet van. Het is een prachtige kleine indie game die enkel digitaal is verschenen (al is in 1 oosters land ergens een fysieke versie verschenen) voor de PS3 in de Playstation Store.

Het verhaal van Rain gaat over een zieke jongen die vanuit zijn bed door het raam meisje ziet. Ze is echter iets van een geest, of onzichtbaar. Hij kan haar echter alleen maar zien als het regent, want dan verschijnt haar silhouette. Uiteraard gaat onze hoofdpersoon naar haar op zoek. De game heeft een prachtige sfeer en ziet er mooi uit. Ik ben heel benieuwd hoe ik de game uiteindelijk zelf zal ervaren.

zombie rain game met veel regen

Honorable mention qua games met veel regen is Batman: Arkham Knight, waarin onze Batman voor een groot gedeelte van de game eerder Badman mag worden genoemd. Het ziet er zo vet uit, Arkham City in de nacht, in de regen. Grimbaarderij ten top. Verder zijn dit trouwens niet de meest natte games die er zijn. Daarvan maak ik later een andere lijst! Weet jij nog games waarin pleurisveel regen valt, of heb je een regen van kritiek of complimenten op dit artikel? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.