Loading...
Mijn blog

2 Jaar Retrogamepapa

2 jaar retrogamepapa afbeelding

Ineens besef je dat je al weer 2 jaar bezig bent met zwetsen over games, papa zijn en andere dingen! Tijd voor een terugblik alsook een vooruitblik. Welke plannen die ik had zijn gelukt, en welke (nog altijd) niet?

In den beginne & Hoe ik schrijf

Van begin af aan heb ik alles pragmatisch aan proberen te pakken. Simpel beginnen met dat wat mogelijk is, en van daaruit dan uitbouwen. Dat is een aanpak die tot nu toe erg goed werkt. Zo begon ik 12 jaar geleden al aan een podcast over games, maar dit startte ik in een periode dat ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor had. Dat ging dus niet. Nu wilde ik 2 jaar geleden ook al vanalles: YouTube, blog, podcast etc. Maar ik ben begonnen met wat direct mogelijk was en waar ik bovendien ook het meeste ervaring in heb: schrijven. Bovendien had ik daar ook meeste zin in, iets dat eigenlijk nog het meest belangrijk is.

Daarbij is het misschien ook wel leuk om eens te vertellen hoe ik schrijf. In wezen is het niks bijzonders: ik heb een idee om het over iets te hebben, en ik begin daar dan over te schrijven. Wat mij nu in twee jaar tijd wel is gaan opvallen is dat ik vaak zelf de uitkomst nog niet weet wanneer ik begin. Zo had ik dit met mijn blog over Limited Run type releases. Pas op het eind van mijn betoog kwam ik uit op een oplossing/voorstel voor de toekomst. Tevens merk ik ook dat ik de beste artikelen schrijf (vind ik zelf) wanneer ik er niet teveel, maar ook niet te weinig tijd voor neem. Én sowieso altijd 1 dagje laten liggen, mits mogelijk. Alleen is die optie er vaak niet.

john wick retrogamepapa max payne

Wat is gelukt?

Mijn doel is om elke week twee artikelen online te hebben. Eentje op woensdag en eentje op zaterdag. Soms een dagje te laat of juist eerder vind ik geen ramp overigens. Ik heb het dit tweede jaar elke week minimaal twee artikelen weten te plaatsen, iets dat niet heel makkelijk is wanneer je 2 kids hebt en als zzp’er in de muziek met lockdowns te maken hebt. Extra vrije tijd, m’n reet. Het is in lockdowntijd twee keer zo hard werken geweest voor mij om mijn werk goed te kunnen doen.

Daarnaast heb ik mijn podcast “Ridders van de Retro Tafel” eindelijk van de grond weten te krijgen, en daar ben ik echt superblij om. Eigenlijk zat dit eerst niet in de planning voor 2021, maar ik kreeg er dermate sterk de behoefte aan dat ik het niet wilde laten schieten. Ik en mijn mede-Ridders hebben nog niet veel luisteraars, maar het worden er steeds meer, waarbij ik ook steeds vaker leuke reacties krijg. De kwaliteit gaat er (gelukkig) ook op vooruit. Een podcast maken lijkt zo simpel…

1 jaar retrogamepapa

1 en 2 jaar retrogamepapa.nl vergelijk

Vorig jaar schreef ik een blog omwille van het 1 jarig bestaan van retrogamepapa.nl. Daarin heb ik het ook over wat de plannen waren voor het tweede jaar. Niet alles wat ik had gepland is helemaal gelukt. Zo was ik druk bezig met een media tie-in review rubriek op te zetten, maar ruim een jaar later heb ik nog altijd geen enkel artikel gepost. Om meerdere redenen doe ik hier voorlopig toch nog even niks mee. Mensen zoeken er weinig tot niet naar en het kost veel tijd. Daarom is het wijs om hier even mee te wachten.

Tevens was het mijn plan (en is het nog steeds) om ook LEGO en toys in het algemeen te reviewen. Ik en vrouwlief Vintagemama verzamelen bepaalde merken en dingen speelgoed, en ik vind het leuk ter afwisseling. Zoals je hier kunt zien op mijn LEGO review pagina, is het slechts bij 2 LEGO Star Wars setjes gebleven. Nog altijd heb ik een hoop artikelen in de maak en zelfs een stapel Transformers klaar staan. Maar ik moest echt met de lockdown-stress op gegeven moment kiezen: even on hold zetten en focussen op games, of alles maar halfbakken aanleveren en overspannen raken. Keuze was uiteindelijk snel gemaakt. De podcast ben ik begonnen vooral omdat ik er zin in had, iets dat heel heilzaam is gebleken ook!

ridders van de retro tafel podcast logo retro game podcast

Tot Slot: jaar 3!

Wat is nu de planning? Ten eerste ga ik door met 2x per week een artikel en om de week 1 podcast. Ten tweede wil ik meer gaan samenwerken en partners verkrijgen. Dit levert ook meer bezoekers en luisteraars op, maar is vooral ook gewoonweg heel erg leuk. Met de podcast doe ik nu vooral veel nieuwe contacten op, wat mij nog meer lol geeft in het maken ervan. Er komen leuke interviews en gasten aan, en dit wil ik graag doorzetten. Qua schrijfwerk ben ik met nieuwe artikelen bezig, zoals eentje rondom “avondje film+gamen” (ik moet nog leuke naam als rubriek verzinnen), waarbij ik kijk naar wat je het beste kunt gamen en eten rondom een bepaalde film. Ik heb er al eentje geschreven voor John Wick.

Komen er ook nog geheel nieuwe dingen? Vast wel. De toys reviews wil ik echt een beetje op gang weer brengen ergens eind 2021. Ik heb voor mezelf als doel om in 2022 met YouTube te starten, maar dat moet ik niet zomaar doen. Ik wil dan elke week 1 filmpje maken, en daarbij echt iets leuks verzinnen wat ik doe en bij mij past. Iets dat niet al honderden YouTubers voor mij hebben gedaan. Wat ik vooral wil doen is het consequent kunnen doen. Een newsletter of iets op Patreon (Petereon, Retreon, Retrogamepapatreon, woordgrappen potentie alom!) beginnen ben ik ook mee bezig, maar je kunt niet alles tegelijk doen!

4 games waarin je kunt trouwen retrogamepapa vintagemama
Ook nog getrouwd dit jaar! (ondanks al die covid shit)

Mocht je nog vet goeie suggesties weten, kneiterharde kritiek hebben of gewoon iets boeiends willen melden, let me know! Drop een comment, of stuur mij een mail (zie onderaan site het adres).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.