Loading...
4 bytes

4 Soorten Interactieve Sites

main pic compilatie interactieve websites retrogamepapa

Die je eens moet checken.

Eigenlijk is elke website interactief te noemen en is het een pleonasme dus. Maar met interactieve sites bedoel ik websites die verder gaan dan enkel een beetje klikken op icoontjes, linkjes en tabjes. Je hebt verschillende soorten websites waarin je echt iets kunt beleven, gamen of doen. Ik heb hier 4 geheel verschillende soorten interactieve sites gekozen. Bij de één kun je echt games spelen, bij de ander is het meer een beleving. Daarbij heb ik er telkens eentje uitgelicht die ik een goed voorbeeld vind.


interactieve sites club-2000 gokkast retrogamepapa

1: Club-2000. Voor wie (zonder kosten) een gokje wil wagen.

Op club-2000.nl kun je op de bekendste gokkast van Nederland “een gokske woage”. Het is vooral erg gaaf dat je dit zowel gratis en geheel risicovrij kunt doen, uiteraard zonder knaken eraan te verdienen. De Club 2000 gokkast is er echt typisch zo eentje die vrijwel iedereen kent. Nu kun je zonder financieel gevaar de kast digitaal beleven.

Je hebt wat dat betreft veel goksites, waarbij je wel moet uitkijken aan welke je je geld uitgeeft. Persoonlijk ben ik meer het type die gratis het liefst een gokkast speelt, of dit dan doet in een game. Hierover heb ik het ook al gehad in mijn artikel over gokkasten. De club-2000 site is goed te vertrouwen, want deze site draait om het gratis spelen van de populaire gokkast. Daarbij linkt de site ook door naar betrouwbare sites waar je echte pegels ertegenaan kunt gooien.


bestoldgames screenshot met jurassic park retrogamepapa

2: Best Old Games. Genieten van oude pc games.

Op bestoldgames.net kun je oude pc games herbeleven, waarbij je ze zowel direct via je browser kunt spelen. Je kunt ook de installatiebestanden downloaden om de game op je pc te installeren. Daarbij heb je dan wel DosBox nodig, want je huidige pc is veeeeeeeel te snel en heeft te nieuwe elementen erin zitten. Streamend games spelen via je browser is iets dat binnen nu en 10 jaar een steeds normalere zaak gaat worden. Momenteel zie je weinig sites nog die dit doen.

Ik kwam achter deze site toen ik weer eens de oude pc versie wilde spelen van Jurassic Park. Deze speelde ik vroeger veel toen ik een dino-JP-fanboy was van 12-13 jaar oud. Het streamen werkt best goed, want zelfs op mijn oude laptop wist ik vrijwel zonder gehakkel de game een stuk te spelen. Op bestoldgames speel je dan oude computerspellen die niet gemaakt zijn uiteraard voor streamend in een browser. Dit soort emulatie kost veel rekenkracht.


nomadic tribe makemepulse interactieve website retrogamepapa

3: Nomadic Tribe. Een echte interactieve site met een beleving

Het bedrijf makemepulse maken geweldige interactieve ervaringen. Om dit te showen op een mooie wijze, hebben ze voor het nieuwe jaar van 2019 een prachtige site gemaakt waar je een simpel mooi kort wereldje krijgt te beleven. Check hier de makemepulse nomadic tribe website. Supersimpel klein verhaaltje, maar prachtig gepresenteerd, waardoor het echt voelt als een mooie beleving. Het doet mij weer eens erg goed beseffen hoe belangrijk storytelling, sfeer en beleving is ook in alledaagse ervaringen.

Websites die echt voelen als een beleving zijn zeldzaam. Heel vaak is het ook absoluut niet nodig. Ik kan mij nog wel herinneren dat ergens rond 1998-2000 websites allemaal animaties en geluidseffecten kregen, omdat dit met de HTML versie van toen iets nieuws was. Bij menig website moest je gedwongen eerst 2-3 minuten naar een animatie of filmpje heen zitten, gepaard met idioot bombastische muziek. Verschrikkelijk. Maar nu we hiervan zijn genezen, mag menig website wel íets meer beleving hebben tegenwoordig.


spellensite screenshot games retrogamepapa

4: Spellensite.nl. Online kleine spelletjes spelen

Al heel lang kun je kleine, simpele games spelen op het internet. Deze worden blijkbaar veruit het meest gespeeld door huismoeders of door de kinderen van deze zelfde moeders. Ik zelf bezoek deze sites eigenlijk nooit, al heb ik wel al een paar keer met onze oudste zoon een aantal educatieve games gespeeld via interactieve websites.

De website spellensite.nl is net als de andere soortgelijke standaard puzzel en denkspellen sites, maar werkt licht en simpel. Uiteraard zit er wel veel reclame bij al dit soort interactieve websites met spelletjes, want anders verdienen de makers, bouwers en beheerders er niks aan. Dat moet je dus op de gratis toenemen (ik verzin nieuwe spreekwoorden, waarom niet).

Het is wel leuk om te zien hoe het internet steeds verder blijft evolueren. Zo is het voor mij dankzij WordPress ook best appeltje, eitje geweest om deze site geheel zelf te bouwen en onderhouden. Ik wil in de loop van dit jaar heel de look veranderen, iets dat ook in een relatieve handomdraai kan worden gedaan. Echter een interactieve website waar je comics kunt lezen, die ik ook nog graag wil maken, is een hels karwei. Over een paar jaar waarschijnlijk niet meer! Nu is het al mogelijk, dat was überhaupt niet vroeger, net als met bovenstaande sites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.