Loading...
4 bytes

Avondje film+games: John Wick

john wick retrogamepapa max payne

Welke games en snacks erbij? Retrogamepapa’s Ultracombo.

Met de John Wick films is het Wick genieten geblazen. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om helemaal in de “vibe” te komen van een film en diens wereld. Vaak bij het zien van een film krijg ik de behoefte om bepaalde games te gaan spelen, die inhaken op de sfeer, setting en alles van die film. Hierover heb ik het al vaker gehad, waaronder in mijn blog over waarom ik The Division speel tijdens de pandemie. Daarom is (goede) tie-in media ook zo gaaf, want je kan jezelf daarmee meer onderdompelen in die gecreëerde wereld. Met dit artikel doe ik als een soort van kick-off (wick-off in dit geval) een combinatie van film, games en andere dingen (eten, boeken etc.) om een mooie ultra-beleving te hebben. Ik trap af met de John Wick film. Waarom die? Omdat het een toffe film is, waarbij ik altijd heel specifiek zin krijg in één bepaalde game.


cyberpunk 2077 johnny silverhand retrogamepapa screenshot

1: Speel wat John Wick Hex, Cyberpunk 2077 en/of My Friend Pedro

Zet alvast een ontspannen en actievolle mood met wat actievolle games. Beetje schieten, gek doen en bovenal: jezelf een bad-ass voelen. Er zijn al meer games met John Wick, waaronder een VR game op de pc. De actuele John Wick Hex game zet je wel echt in de schoenen van de infameuze Baba Yaga himself, maar het is geen brute actie game. Het is wel leuk om deze even te spelen als relaxte opwarmer.

Daarna kun je natuurlijk ook nog even Cyberpunk 2077 aangooien om Keanu alvast te meeten. Sowieso past Cyberpunk 2077 best goed erbij. De rare 80s retro-future vibe van Cyberpunk 2077 vind ik erg lijken op die van John Wick, en vergis je niet in hoe bruut de fights en shootouts kunnen zijn in de game. Honorable mention: My Friend Pedro. Bullet-time shooting fun van de bovenste banaan plank.


2: Gooi de air fryer aan en pak bier

Een frapant feitje: In alledrie de John Wick films zien we onze (anti-)held nooit ook maar één hap eten. Ik kan dus niet kijken naar wat echt “Wickiaans” eten is, laat staan dat ik weet wat voor snacks dat hij zou eten. Daarom stel ik voor dat je lekker de frituur airfryer aangooit. Welke snacks passen het beste bij John Wick? Wickandellen natuurlijk!

Uiteraard wordt er wel alcohol bij gedronken, want dat is het enige dat we John Wick zien drinken. Niet teveel heh! Ga op tijd over naar van die immer heerlijke gemeentepils. Een hitman moet altijd wel alert kunnen blijven.


john wick promo foto part 3 royalty free pic retrogamepapa

3: Kijk John Wick

Uiteraard. Kijk maar welke van de drie je kijkt, of alledrie (lang avondje!). Persoonlijk heb ik nog altijd de grootste softspot voor de eerste film. Rechttoe rechtaan wraak nemen, waarbij John Wick echt de jager is. Bij de andere twee films is dit minder, al snap ik dat je niet 3 keer dezelfde film moet maken.

Ik hoop ook dat de vierde film naast nog “bigger” zijn ook beseft dat het wellicht goed is om een stapje terug te nemen met een aantal zaken. Niet teveel plot, characters en locaties. Het lijkt er bovendien wel op dat in deel 4 onze Keanu Reeves weer echt de jager wordt van het verhaal, en minder andersom.


4: Speel Max Payne 3 (maar 1 en 2 zijn ook dikke prima)

Vooral bij het zien van de eerste John Wick krijg ik altijd ontzettend veel zin om Max Payne 3 te spelen. Met name de scene in de discotheek voelt precies aan als het discotheek level in Max Payne 3. Het is niet alleen de gameplay maar heel de sfeer van Max Payne 3 en John Wick vind ik met elkaar overeenkomen. Het zijn beiden grauwe werelden die surrealistisch vol boeven zitten, en waarbij het lijkt alsof iedereen een hitman, crimineel of ander soort boevengespuis is. De characters Max en John vind ik ook erg veel op elkaar lijken, vooral omdat ze beiden er niet echt zin in hebben en constant pijn lijden.

Daarnaast is de gameplay van de Max Payne games dik genieten geblazen. Zo tof als dat ik deel 1 en 2 vind, heb ik om één of andere reden toch ook echt een zwak voor het derde deel. Als je dan Max niet dood laat gaan (hij had van mij in de oudere delen mogen sterven, dat past ook bij de Noir stijl), hoe zou zijn leven verder dan zijn? Hoe zou een volgend avontuur zijn? Zo heeft men bij John Wick ook gedacht: Wat als de beste human killing machine ooit met pensioen is gegaan en echt al wat jaartjes ouder wordt? Hoe zou hij terug “into action” kunnen komen, en wat voor verhaal kun je daarbij bedenken? Nou ja, John Wick dus. Of Max Payne 3.

john wick max payne 3 royalty free promo sceenshot retrogamepapa

Mocht je trouwens hierna je bedje in duiken en nog behoefte hebben aan John Wick stijl leesvoer? Lees dan een Jack Reacher boek van Lee Child. Wickipedia is maar droge kost natuurlijk. Uiteraard kan ik nog meer vette games noemen die Wickiaans zijn qua actie en sfeer. Maar dat komt later wel wanneer John Wick 4 in de bios is. Daarnaast heb je ook nog ZAT andere actiefilms zoals onlangs Nobody (dikke aanrader). Zou jij andere games uitzoeken bij een avondje John Wick? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.