Loading...
Mijn blog

1 Jaar Retrogamepapa

1 jaar retrogamepapa

Wat vliegt de tijd! Dan ineens is www.retrogamepapa.nl samen met de aarde een heel rondje om de zon geweest. 1 jaar Retrogamepapa, waarbij ik het heb volgehouden om gemiddeld (bijna) 2 artikelen per week te schrijven. Bijna 100 artikelen inmiddels in totaal. Graag blik ik ter viering in deze blog terug, maar wil ik ook vooruit blikken. Blik met me mee, zou ik zeggen.

Wat is er ondertussen allemaal gebeurd?

Je kunt alles zo mooi plannen en uitdenken als je wil met je leven, maar immer en altijd zullen er onverwachte dingen gebeuren. Een ware inkopper ter voorbeeld is deze huidige coronavirus crisis. Zo zijn er bij mijzelf afgelopen jaar een heel aantal andere dingen niet gegaan zoals verwacht of gepland. Maar er zijn ook hele belangrijke geplande dingen gebeurd. Zoals de geboorte van onze tweede (gamer-)zoon Yuma. Superleuk om nog een kind te hebben, want ouderschap is een privilege. Je moet ermee omgaan alsof je een superpower hebt gekregen. En je kent de uitspraak wel van de Spiderman film… Iedere ouder weet “with tiny babies comes great responsibility”. Ik zou daar wel nog aan willen toevoegen: “with little children comes little sleep”.

Even een recap. Eind 2018 heb ik mijn baan als vormgever en marketingman opgezegd, waardoor ik Koos Werkloos was vanaf het moment dat we 2019 in rolden. Maar dit duurde nog geen week. Door wat lijkt op lotsbestemming werd ik weer full-time zzp’er in de muziek, als drumdocent en muzikant. Dit was vrij onverwacht. En wat ik al helemaal niet had verwacht, was dat ik het al binnen 9 maanden het al zo druk zou hebben dat ik taken en werk moest afslaan. Het is daarom met een positieve reden waarom ik niet alle plannen kon realiseren met deze site in het eerste jaar. Ik was meer van plan, maar 1-2 artikelen per week volhouden was het belangrijkst. Dankzij de COVID-19 lockdown was de productiviteit ook beduidend minder. Als je niet snapt hoe dit kan, dan heb je waarschijnlijk geen kinderen.

retrogamepapa met baby wolf in de armen gamen - 1 jaar retrogamepapa
Met onze eerste zoon gamede ik geregeld zo

Terugblik op de site

Inmiddels heb ik al heel wat artikelen geschreven, met name game reviews en blogs. Zie hier een overzichtje van waarover ik zoal heb gezwetst:

Game reviews: 37

6x new gamereview en 31x retro gamereview

Mijn eerste retro gamereview: Castlevania: The Adventure voor de Gameboy Daarbij is het plan om uiteindelijk alle Castlevania games ooit gemaakt te gaan reviewen. Daarnaast uiteraard ook nog vele andere games. Qua reviews van nieuwe games wil ik me vooral richten op hidden gems en indie titels. Maar zo nu en dan een grote AAA game onder handen nemen zal ik ook doen.

Blogs: 44

4x een 4 bytes artikel en 40x blog (dit is de 40ste!)

De rode draad in mijn blogs is games, maar ik blijf het belangrijkste element vinden dat het persoonlijk is en niet een commerciële farce. Mijn werk als drummer en ondernemer, plus het heugdelijke feit dat ik vader ben, blijven uiteindelijk ook hele belangrijke elementen waar mijn blog geregeld over zal gaan.

stapel star wars lego - 1 jaar retrogamepapa
Brick walllll!

Stuff reviews: 5

2x gastartikel (van de lieftallige Vintagemama), 3x LEGO review

Met deze rubriek heb ik veel minder gedaan met 1 jaar Retrogamepapa dan initieel de planning was. Ik heb minimaal zo’n 10 LEGO reviews in de pijpleiding zitten en nog plannen voor meer toys reviews. Vintagemama had ook meer willen doen. Overigens is haar Trollen artikel de meest bezochte pagina van heel de site! Einde zomervakantieperiode komt er hoe dan ook een hoop meer.

Extra’s

Onder andere 2x gastblog

De twee gastblogs zijn van Sander “Synthwavefan” Mebus. Mijn plan is om meer samenwerkingen te doen komend jaar, want dat is leuk. Verder allemaal nog zat andere plannen. Met de “backlog bonanza” uitlegpagina wil ik komend jaar ook iets leukers/interactiefs mee doen, in plaats van dit eigenlijk enkel achter de schermen te doen.

heruitgaves van Deadly Premonition
Deadly Premonition review is één van de vele reviews in de maak

Tot Slot

Wat ga ik met dit vers begonnen tweede jaar doen? In elk geval zo doorgaan, en gradueel meer verschillende dingen toevoegen. LEGO reviews staan er een hoop van op de planning, en ik ben wel een stuk of 8-10 games aan het jugglen ter review op elk moment. Qua nieuwe content ben ik bijna klaar met de media-tie in rubriek. Hierdoor krijgen we op het internet eindelijk eens reviews van game-gerelateerde boeken, comics en andere media. De grootste uitdaging is de tijd allemaal ervoor zien te hebben, maken, plannen.

Het is heel leuk dat ik zoveel goeie support krijg van mijn geliefde verloofde, naaste vrienden en oud-collega’s van Gameliner. Maar inmiddels ook van mensen die mij enkel kennen van deze site. Bedankt allen! De site blijft ook alsmaar stijgen in bezoekersaantallen, dus dit alles motiveert enorm. 1 jaar Retrogamepapa moet in elk geval 10 jaar Retrogamepapa gaan worden, maar voor nu vier ik even met trots dat er al een heel jaar zonder opgeven of bij de gamepakken neerzitten. Drink up me hearties yo ho!

mass effect andromeda initiation
Eerste boekreview is in de maak!
2 comments
    1. Retrogamepapa

      Will do! Thanks. Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens. Ik zag het voorbij komen op fb, maar de dag was erg druk dus schoot er bij in je te feliciteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.