Loading...
Gastredacteurs

Gastblog: Turbulente Tijden

sander mebus gastblog retrogamepapa met coronavirus

Het zijn vandaag de dag turbulente tijden voor ons aardbewoners. De wereld is in de ban van het coronavirus COVID-19. Alleen op Groenland lijk je nog veilig te zijn op dit moment van schrijven (volgens mij op Antarctica ook [Retrogamepapa]), zaterdagavond 14 maart 2020 (zie bron).Β Ook voor gamers heeft dit consequenties natuurlijk.

Eerste Retro Game Beurzen afgelast

Evenementen waarbij veel mensen samenkomen zijn voor de maand maart verder afgelast. Zo ook de 41ste editie van de Bonami Retro Game Beurs in Apeldoorn op 22 maart en de RetroGamebeursTilburg @ Schiedam op 29 maart. Heel jammer, want dit zijn beurzen waar vele retro games verzamelaars zich op verheugen. Maar gelukkig is er al een nieuwe datum voor de RetroGamebeursTilburg @ Schiedam en wel op 25 oktober. Dus heb je nog wat langer de tijd om te sparen.

Wat de verdere toekomst ons nog gaat brengen is niet duidelijk, maar hopelijk volgen er niet nog meer annuleringen van retro game beurzen. Houd in ieder geval mijn agenda op synthwavefan.nl in de gaten.

retrogamebeurs datum verzet poster screenshot
Retrogamebeurzen verzetten landelijk de data

Ook de PC Engine CoreGrafx Mini doet langer op zich wachten

Een nieuwe mini console waar ik mij enorm op verheug is de PC Engine Mini van Konami. Dit is de verkleinde uitgave van de PC Engine. Deze 8 bit-spelcomputer werd in augustus 1989 door het Japanse NEC op de markt gebracht en later kwam er ook een 16-bit versie uit. In Europa en de Verenigde Staten werd de PC Engine gelanceerd onder de naam TurboGrafx en TurboGrafx 16.Β De mini variant zal overigens ook 16-bit games bevatten.

Met wel 57 games (waarvan sommige nooit buiten Japan zijn uitgebracht) hebben we hier met een heel gaaf apparaatje te maken. De release zou plaats vinden 19 maart aanstaande, maar dit is spijtig genoeg niet meer het geval. Wanneer het schip met de mini consoles nu in Europa verschijnt is nog niet bekend. Helaas, maar het is niet anders. Gelukkig heb ik nog genoeg andere games te spelen, dus ik hoef mij niet te vervelen. Daarnaast is seizoen 3 van Castlevania (gebaseerd op de oude NES games) ook nog begonnen op Netflix. Wat een geweldige serie is dat toch!

Check hier de trailer van Castlevania seizoen 3.

Maar gezondheid boven alles

Bovenstaande staat natuurlijk in schril contrast met dit verschrikkelijke virus en de vele slachtoffers die het al heeft gemaakt. Gezondheid is het allerbelangrijkst en niet te koop. Dus wees voorzichtig, was goed je handen en blijf alert. Het gaat je goed!

Ciao, Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.