Loading...
Podcast

Queeste 19: Peter Riezebos, Next Next Level en Games als Geld Object

peter riezebos ridders van de retro tafel retrogamepapa next next level

Waarom wel of niet games als monetair object, Castlevania Symphony of the Night en meer.

De eerste queeste op locatie! Peter “Retrogamepapa” is samen met gast-Ridder Michiel (Video Wizards en Cane & Rinse) op bezoek gegaan bij het atelier van kunstenaar Peter Riezebos. Zijn nieuwe kunstproject “Next Next Level” gaat volledig over games, waarbij hij nieuwe exemplaren van oude retro games opent en ze speelt. Naast dat er uitgebreid hierover wordt gepraat komt ook het concept “games als monetair object” aan bod, alsook menige game zoals Castlevania voor de Saturn. Retrogamepapa heeft het tevens ook nog over een paar Nicholas Cage films.

Retrogamepapa’s addendum: Ik heb er nog een hele hoop uitgehaald, via Patreon kun je mij supporten en de volledige queeste beluisteren. Check hier mijn Patreon pagina! Op locatie deze podcast opnemen was extra leuk om te doen. De energie is anders kun je merken en ik hoop dat we vaker op deze manier queestes kunnen opnemen. Omdat het op locatie was konden de ridders Klaas en Alex er helaas niet bij zijn, maar toevallig bleek oud-gast-ridder Michiel Kroder (zie queeste 17 over shmups) wél te kunnen en ook nog eens in de buurt te wonen. Zoals je kunt horen was het een ontzettend leuk en lang gesprek.

Het was ook dermate gezellig met Peter Riezebos en Michiel Kroder dat ik zeker nog vaker met hen zal praten, gamen of samenwerken! Ontzettend goeie klik met twee superaardige game-kenners van jewelste. Hetzelfde geldt ook voor Daniël (check hier zijn instagram), de cameraman die meewerkt aan de docu waar Peter mee bezig is. Alom top, dus voor herhaling vatbaar! Check trouwens ook nog Michiel Kroder zijn eigen gemaakte supergave shmup Schildmaid MX.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.