Loading...
Podcast

Queeste 26: FMV Games

FMV Games queeste 26 Ridders van de Retro Tafel Retrogamepapa

Verleden tijd of juist tijdloos hip?

De laatste 5-7 jaar is er weer een kleine opkomst in FMV games, maar wat is precies dat FMV, oftewel “Full Motion Video”? Heeft deze verouderde technologie nog wel echt een bestaansrecht? Peter (Retrogamepapa) bespreekt samen met de ridders Alex en Klaas de geschiedenis van FMV, soorten FMV games en welke titels aanraders zijn. Daarnaast hebben ze het nog over een aantal andere games, waaronder onder andere PokΓ©mon Arceus, Dreamscaper, Wolfchild en Deadly Premonition 2. Andere media die nog te sprake komt zijn onder andere de films Spiral, The Eternals en de Chucky TV serie.

Retrogamepapa’s addendum: Ridder Alex kwam precies met het voorstel om het eens over FMV games te hebben toen ik die dag net voor mijn Mega CD de games Night Trap en Corpse Killer binnen kreeg. Dit is wederom een podcast waarin we in de breedte ingaan op hoe FMV wordt toegepast en wat voor soorten games dat er zijn die daarvan gebruik maken. Ongetwijfeld gaan we het er nog vaker over hebben meer in detail en zullen we ook eens een hele queeste besteden aan 1 of 2 specifieke FMV games. We hebben het in deze podcast bijvoorbeeld al vrij uitgebreid over Telling Lies, een erg interessante game waar je makkelijk een hele podcast aan zou kunnen besteden.

Andere artikelen waarin ik het al eens over FMV heb gehad:

Resident Evil artikel

Panzer Dragoon review

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
retrogamepapas RE 1 games
Resident Evil heeft prachtige/hilarische FMV sequences
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.