Loading...
Podcast

Queeste 35: Gamereeksen die wij missen.

queeste 35 gamereeksen die we missen met Ridders van de Retro Tafel van retrogamepapa

Waar blijft een nieuw deel of reboot?

In deze queeste bespreken in de main topic Peter (Retrogamepapa) en Klaas allerlei voor hun geliefde gamereeksen waar we al enige tijd niks nieuws meer van hebben gezien. Naast inkoppertjes als Silent Hill noemen de ridders ook wat meer (inmiddels) onbekende IPs zoals bijvoorbeeld Tenchu. In de intocht wordt het vooral vreemd met Dr. Strange en Stranger Things. Het wordt vooral vreemd wanneer er vrij uitgebreid over voetbalgames wordt gesproken, waarin Klaas veel moet uitleggen aan Peter (Wat is het verschil tussen FIFA en PES? Wat is buitenspel?). Verder worden er twee hele toffe titels geprikt nog in het steekspel: De PS1 classic tunnel racer N2O en een Atari 2600 klassieker met een poepende draak. Kortom, weer superveel interessants om naar te luisteren!

Retrogamepapa’s Addendum: Onverwacht waren we weer eens met zijn tweeën, iets wat ik eigenlijk nooit wil. Maar het is misschien iets dat ik te verwoed probeer te voorkomen, want het valt mij op dat Klaas veel spraakzamer is en de podcast queestes met 2 personen juist ook een fijne, wat meer ontspannen flow kan hebben. Het format van de podcast wil ik sowieso wat gaan updaten na de zomervakantie. Een rubriekje erbij en sommige rubrieken niet meer per sé in elke queeste proppen. Niet altijd met minimaal 3 personen willen zijn, hoort wellicht ook bij die aanpassing qua werkwijze!

Aangaande deze main topic: We zullen het ongetwijfeld nog vaker hebben over vergeten gamereeksen en IPs. Het was een even makkelijk als moeilijk onderwerp, omdat je merkt dat hoe langer je het erover hebt, des te meer je te binnen schiet.

Relevante links:

Mijn review van Tenchu: https://www.retrogamepapa.nl/game-reviews/retro-game-review/tenchu-2-birth-of-the-stealth-assassins/

PS1 game N2O review op YouTube (door ClassicGameRoom): https://www.youtube.com/watch?v=-rFks5C4nos&ab_channel=CGRPublishing

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
pyramid head silent hill 2
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.