Loading...
Podcast

Queeste 34: Met Jurjen Tiersma

ridders van de retro tafel met jurjen tiersma retrogamepapa

Praten met “Die ene van de PU met die Nintendo tatoeage op zijn been” over games, de geschiedenis en industrie.

In deze queeste is de PU-, Nintendo- en jeugdheld Jurjen Tiersma te gast. Hij beantwoordt samen met Peter (Retrogamepapa), Klaas en Michiel Kroder (Video Wizards podcast) veel luisteraarsvragen, praten we over zijn tijd bij de PU en Nintendo en bespreken we uiteraard ook een heleboel games. Zo hebben we het in de intocht over zowel oude als nieuwe games, waaronder Marvel Midnight Suns, Gungage, Drainus, Elden Ring, Castlevania II: Simon’s Quest. In het steekspel komen Samurai Shodown, Jetforce Gemini en Final Fantasy XII aan bod. Daarnaast hebben we het ook over de Klingels in Animal Crossing en Nederlandse vertalingen van games en krijgt Jurjen een Nintendo quiz voor zijn kiezen van Peter.

Retrogamepapa’s Addendum: Het was ontzettend leuk om Jurjen Tiersma te gast te hebben, zoals je kan begrijpen. Oorspronkelijk was het gesprek veel langer, iets van een heel uur is eruit gehaald. We hebben het nog uitgebreid over alle consoles van Nintendo gehad en welke games Jurjen per console erg gaaf vond. Ik hoop ook dat hij nog eens een keertje meedoet, waarbij hij dan een topic mag kiezen geheel naar eigen keuze!

Relevante links:

Jurjen Tiersma’s website over zijn schilderijen: tiersmapaintings.com

Michiel zijn shmup game Schildmaid MX: hitp-studio.itch.io/schildmaid-mx

De patreon pagina van Retrogamepapa/Ridders van de Retro Tafel: https://www.patreon.com/retrogamepapa

Retrogamepapa’s review van Castlevania II: Simon’s Quest

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

 • Spotify
 • Apple Podcast (iTunes)
 • Google Podcasts
 • Podcast Addict
 • RadioViaInternet
2 comments
 1. Roland

  Leuke episode! Ik luister altijd graag naar jullie. Heb nog een stapel oude Power Unlimiteds liggen, zouden die nu geld waard zijn? 😉
  Vind t leuk om er doorheen te bladeren en om nu mijn heugdhekd in jouw podcast te horen XD

  1. Retrogamepapa

   Tof om te horen Roland! Oude PU tijdschriften zullen ooit veel waard worden, maar voor zover ik weet zijn ze vooralsnog toch echt nog niet veel waard ;). Ik ben erg blij dat ik er ook nog een heel aantal heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.