Loading...
Podcast

Queeste 41: Unlockables in games

podcast retro games nederlands retrogamepapa unlockables in games

Zie ginds komt de digitale stoomboot

Sommige games voelen als een soort constante Sinterklaasviering: je krijgt telkens cadeautjes. De game beloont jou voor het behalen van iets en je speelt extra content vrij. Hierover praat Peter “Retrogamepapa” in deze podcast samen met de ridders Alex en Klaas. Welke soorten unlockables vinden wij leuk, welke games doen dit heel goed? Hoe is het door de alle jaren heen gegaan met unlockables in games? Uiteindelijk komen vele soorten oude en nieuwe games aan bod, zoals onder andere Dead Space 2, Dracula X Chronicles en Mario Kart. Ook komen nog kindersloperijen en Duitse porno-comedies aan bod, alom enorm veel luisterSpass dus!

In de intocht komt verschillende media weer voorbij, waaronder de nieuwe serie The Watcher, 1899, en Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities. Klaas vond een fanproject game, Jurassic Park: Operations, Alex heeft gelachen met All Quiet on the Western Front (werkt het als musical?) terwijl Peter besloot Γ©cht te gaan lachen met de klassieke serie The IT Crowd. Klaas is nog in rouw over de Google Stadia en Peter moet even zijn beklag doen over de rampzalige koopervaring van de Xenoblade Chronicles 3 Collector’s Edition. Verder is Alex aan de digitale crack met Vampire Saviours en de laatste Call of Duty. Peter wilt het ook nog even per se over de laatste Transformers toyline hebben, Transformers Legacy omdat deze “de shit” is. Andere game die nog wordt besproken is de leuke schattige indie game Unpacking.

Steekspel: Cursed Mountain voor de Wii. Een onterecht onbekende horror game gemaakt door een vrijwel compleet onbekende developer en onbekend team.

Retrogamepapa’s addendum: Hoe meer ik in dit onderwerp unlockables dook, des te meer interessante en nuttige info “unlockte” ik. Vooral hoe het heden ten dage iets is waar veel games zelfs in zijn geheel om draaien is echt de moeite waard om eens een aparte queeste aan te besteden. Ik had er ook amper bij stil gestaan dat games als Gran Turismo hier ook grotendeels om draaien. Het was te merken dat er weinig voorbereiding mogelijk was, maar uiteindelijk is het toch wel gelukt om interessante verschillende soorten op te noemen. Hebben we iets gemist? Laat het mij weten!

Gerelateerde artikelen:

Dracula X Chronicles review: https://www.retrogamepapa.nl/game-reviews/retro-game-review/castlevania-the-dracula-x-chronicles/

Leuke forum thread op Gamefaqs over unlockables: https://gamefaqs.gamespot.com/boards/691087-playstation-4/76301429

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
andere castlevania games te kiezen in dracula x chronicles
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.