Loading...
Podcast

Queeste 45: Foute mediatrends bij games

simon zijlemans ridders van de retro tafel queeste 45 media trends

Met Simon Zijlemans als gast-ridder

Zijn Forspoken en Dead Space 3 echt zo slecht als men beweert? Hebben veel media outlets wel een eigen mening? In deze queeste zijn Peter “Retrogamepapa” en Klaas deze keer vergezeld door gast-ridder Simon Zijlemans (bekend van o.a. Gamekings, VTBL, Playstation Nederland). Als hoofdonderwerp hebben ze het over onterechte foute trends die ontstaan in de media rondom games. Hoe ontstaat dit? Welke voorbeelden weten we?

Naast deze main topic is er ook een kort interview met Simon Zijlemans (volledige interview is te horen via Patreon.com/retrogamepapa) bespreken we ook veel andere games en of Klaas een alpha-man is.

Games besproken in de intocht: Marvel Midnight Suns, Dead Space Remake, Final Fantasy VII Remake, Hi-Fi Rush, Dino Crisis, Deep Fear, Hogwarts Legacy.

Andere media: RRR (Bollywood film), Hunters (tv serie) seizoen 1.

Media besproken in de main topic: Forspoken, Fade to Silence, Rule of Rose, Dead Space 3, Alundra, en nog veel meer.

Retrogamepapa’s Addendum: Het was erg leuk om Simon Zijlemans te gast te hebben. Ik ontmoette hem toen hij langskwam om mij te interviewen en mijn gamecollectie te bekijken voor Playstation Nederland (check het filmpje hieronder of hier). Met zijn toch wel erg goeie kennis van met name jrpgs en survival horror games ben ik ervan overtuigd dat we Simon zeker nog eens te gast zullen hebben in toekomstige Ridders van de Retro Tafel queestes! Het onderwerp was nu ook een interessante, iets waar we waarschijnlijk ook nog weleens op terug zullen komen.

Andere Luisterplekken

De Ridders van de Retro Tafel podcast is (bij sommige platforms binnenkort) ook te beluisteren op andere plekken, zoals:

  • Spotify
  • Apple Podcast (iTunes)
  • Google Podcasts
  • Podcast Addict
  • RadioViaInternet
cover art met Eldritch Horror
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.