Loading...
LegoStuff reviews

Lego Hidden Side: El Fuego’s Stunt Plane

hidden side el fuego stuntplane totaalshot

Onderdeel van de 2de wave Hidden Side sets

Hidden Side is de meest recente en nieuwe IP vanuit LEGO zelf (klik hier voor meer info op de Lego site. Hierbij hebben ze het op een griezeltoer gegooid. Dat is alweer even geleden dat ze dit deden, alhoewel er bij Ninjago soms ook griezel-elementen zitten. Hidden Side gaat echt volledig over spoken jagen, waarbij Lego-mensen ook kunnen worden bezeten door geesten. Lego heeft het groot aangepakt, want je hebt een Hidden Side app en een mini-game bij elke set. Deze speel je door middel van Augmented Reality (AR). De eerste set die ik hiervan review is El Fuego’s Stunt Plane. Zou ik er als “volwassen” Retrogamepapa iets aan vinden?

Waarom kocht ik deze set?

Mijn zoontje is gek op griezelen. Inderdaad, de appel valt niet ver van de boom. Alles wat hij tot nu toe ziet van Hidden Side vindt hij geweldig. In eerste instantie wilde hij het liefst een oude Lego griezelset van Monster Fighters. Die ziet er ook erg gaaf uit en lijkt zo uit Halloweentown te zijn komen overtuffen. Maar Monster Fighters is al een oude serie, dus allemaal prijzig en moeilijk te vinden. Hidden Side is nieuw en heeft ook een trein. Deze is ook gaaf, nog algemeen verkrijgbaar en komt met een toffe spoken-schietgame app. Om te kijken of mijn zoontje het echt leuk blijft vinden heb ik eerst 2 kleine sets gekocht. El Fuego’s Stuntvliegtuig is niet duur, komt met 3 figuurtjes (El Fuego is een skelet!) en ziet er bovendien erg gaaf uit.

hidden side el fuego's stunt plane box
De helden kunnen alleen via de app de spoken zien

Wat zit er bij set 70429: El Fuego’s Stunt Plane

Releasejaar2020
Aantal Lego bricks295
Aantal Lego minifigures3
Lego adviesprijs€29.99

Noemenswaardigheden

volledige set stuntvliegtuig en lego minifigures

Het stuntvliegtuig ziet er echt tof uit, alsook de poppetjes. Wat mij vooral opvalt aan de Hidden Side sets die ik heb gezien is dat er veel kleur in wordt gebruikt. Voor iemand die vooral grijze, bruine en zwarte steentjes door zijn vingers ziet gaan met de Star Wars Legosets, is het wel een erg welkome verandering. Hidden Side is denk ik één van de meest kleurrijke series die Lego heeft, en dat terwijl het gaat om een griezelsetting! Het heeft ook een beetje een 90’s vibe daarom.


De minifigures

de lego minifiguurtjes bij de set

El Fuego’s Stunt Plane komt met 3 minifigures: El Fuego als skelet, Jack en Mary Breaksom (wel of niet bezeten). Oh, ik moet Spencer, de geesthond niet vergeten natuurlijk! In elke set zit er altijd een figuurtje die je kunt “ombouwen” tot bezeten vorm. In dit geval is dat dus Mary Breaksom, waarvan je het hoofd kunt wisselen en van allerhande slijm-props kunt voorzien.

minifiguur niet bezeten
Mary Breaksom normaal

Het voertuig/gebouw

stunt plane

Ik vind het echt een hele mooie ontworpen dubbeldekker. Je kunt er wel 3 figuurtjes in kwijt en er zijn leuke features aan. De blauw-geel combinatie werkt heel mooi en de stickers met groene bliksem maken het tot een kleurrijk geheel. Daarnaast is El Fuego’s Stunt Plane ook een erg leuk voertuig om te bouwen. En dat is iets wat vermoedelijk menig ouder herhaaldelijk zal moeten doen, want het stuntvliegtuig moet volgens kinderen uiteraard ook echt “stunten”.

Hierboven laat ik in een filmpje zien welke interactieve en beweeglijke elementen er allemaal aan het stunt plane van meneer het stuntskelet zijn. Voor zo’n relatief simpele en voordelige set vind ik het aardig veel features hebben.

De Hidden Side game app

hidden side mobile app AR game

Als Retrogamepapa (Legogamepapa?) moet ik natuurlijk wel aandacht besteden aan de gamefuncties. Hidden Side heeft zijn eigen game app, en elke set komt met zijn eigen mini-game en geest waartegen je moet vechten (zie hieronder). Je moet je set wegzetten op de goeie manier, waardoor de set met Augmented Reality in zijn eigen game omgeving verschijnt. Je moet dan wat dingen rondkijkend met je telefoon en vervolgens de geest verslaan. Dit speelt heel erg als Face Raiders op de 3DS. Leuk, simpel vermakelijk schieten in AR.

lego box zijkant figuurtjes en geest
Op de doos zie je welke geest je moet verslaan in de game

Ondertussen verzamel je punten om dingen te unlocken en kun je multiplayer ook nog aparte games spelen, waarbij de ene groep geesten speelt, tegen een ander persoon die dan de spokenjager is. Dit heb ik nog niet kunnen testen. Wellicht schrijf ik in de toekomst nog eens een volledige review, wanneer we wat meer sets in huis hebben en wat meer de app heb gespeeld.

Legoordeel Eindstukje

El Fuego mag trots zijn op zijn stuntvliegtuig. Het design is erg gaaf, het is heel leuk om te bouwen en het heeft een hoge speelfactor. Mijn zoontje vindt zelf het skelet (El Fuego himself dus) nog altijd het gaafste aan heel de set. Maar de slijmerige bezeten Mary Breaksom en het stuntvliegtuig zelf scoren ook hoog bij hem. De game-functies zijn een leuk extraatje, maar hier moet ik ook nog eens verder induiken. Al met al vind ik deze set echt een aanrader, die ook absoluut zijn centen waard is. Let wel op: je hebt bij Hidden Side altijd losse onderdeeltjes voor het ombouwen van het bezeten/niet-bezeten legofiguurtje. Ik voorspel veel incomplete sets te koop 2dehands in de toekomst.

Mocht je de set zelf willen aanschaffen dan kun je dat via deze affiliate link doen die ik hieronder heb geplaatst. Bij BOL is de set op moment voordelig geprijsd!

El Fuegos Stunt Plane

8.4

Displaywaardigheid

8.0/10

Speelbaarheid

9.0/10

Kwaliteit Ontwerp

8.5/10

Lego Mini Figures

8.0/10

Bouwplezier

8.5/10

Pros

  • Design vliegtuig is heel dope
  • Hidden Side AR app is leuke toevoeging
  • El Fuego is erg tof
  • Algeheel goeie kwaliteit en details

Cons

  • Altijd losse onderdeeltjes door ombouwen bezeten/niet-bezeten legofiguurtje
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.