Loading...
4 bytes

4 Games waarin je kunt trouwen

4 games waarin je kunt trouwen retrogamepapa vintagemama

In digitale voor- en tegenspoed.

Het is gebeurd: “I put a ring on it”. Deze Retrogamepapa is onlangs getrouwd met Vintagemama! Gedurende de “witte broodsweken” is het natuurlijk leuk om ook eens wat games te spelen waarin je kunt trouwen. Ik bespreek hier 4 leuke games waar je helemaal kunt gaan voor “Ja, ik wil!” en alles wat daarbij komt kijken! En ik ga het hier dus niet hebben over “waifu’s” of “husbando’s” want die onzin bewaar ik wel voor een ander artikel. In voor- en tegenspoed, leest u verder.


1: The Elder Scrolls V: Skyrim

Ooit begon ik aan Bethesda’s meester-gamereeks met The Elder Scrolls IV: Oblivion. Deeltje 3, Morrowind, had een vriend mij al eens laten zien, maar het kon mij allemaal niet zo bekoren. Ik begon ook aan Oblivion, net zoals ik dat met mijn laatste relatie deed, met de houding “het zal mij benieuwen”. Wat een onwetendheid (in beide gevallen). Net zoals ik op mijn vriendin/bruid/vrouw verliefd werd en meer van ging houden dan ik ooit gedacht had, had ik dit hetzelfde met The Elder Scrolls. Prachtige, heerlijke games. En je kunt dus ook nog eens trouwen trouwens, in Skyrim. Iets dat hoog tijd werd voor de reeks, aangezien ze juist willen dat je alles kunt doen.

Ondanks dat ik behoorlijk wat uurtjes Skyrim heb gespeeld, ben ik zelf nog nooit getrouwd in de game. De game is ook dermate groot en je hebt dermate veel vrijheid, dat het daarom ook net als in het echte leven lang kan duren eer je aan trouwen toekomt. Tijd om wellicht daar eens wat aan te veranderen! Destijds toen Skyrim uitkwam heb ik de game gereviewd op gameliner in de vorm van een vvv-toeristengids.


2: Fable

In Fable kun je ook trouwen. Ondanks dat ik wederom deze game best wel veel heb gespeeld (is eventjes geleden), kan ik mij dit niet meer herinneren. Tevens is dit ook te danken aan het feit dat ik Fable nooit heb uitgespeeld. Wederom, dit zou ik echt eens een keer moeten doen, want heel de gamereeks is awesome (al is deel drie tikje minder).

De bekende en beruchte Peter Molyneux droomt altijd groot bij zijn games. In de Fable games merk je dit ook, want hiermee probeerde hij allemaal spel- en wereldelementen toe te voegen. Elementen die we zelfs heden ten dage zelfs nog maar amper tot niet zien in games. Het feit dat je dan ook kunt trouwen verbaast mij niks. Ik breek altijd een lans voor de man, maar hij zou gewoon iets meer zijn mond moeten houden. Hij wil altijd teveel, dus maakt daarom ook beloftes die niet kunnen worden waargemaakt.


3: The Sims

Ja natuurlijk The Sims! De game waarin je niks anders doet dan “een gewoon leventje leiden”, daar hoort natuurlijk ook simpelweg trouwen bij. Ik heb zelf de game vrij weinig gespeeld, al heb ik ooit The Sims 4 gereviewd. Vintagemama echter heeft er vele uurtjes mee doorgebracht en meerdere mensen laten trouwen. Ze had ons nagemaakt in de game en met elkaar laten trouwen. Hopelijk loopt het verder in het echt niet zoals het in The Sims 4 verder verliep, overigens.

Van de vele iteraties van The Sims heb ik zelf vooral de DS versie het meest gespeeld waarin je in een hotel werkt. Daarnaast ook nog The Sims: Op een onbewoond eiland. In beide van deze games kun je niet trouwen, dat kan enkel in de main games (voor zover ik weet, maar je hebt nogal wat delen).


4: Stardew Valley

Boer zoekt vrouw is ook in de digitale gamewerelden een fenomeen. Opvallend veel farmgames zijn games waarin je kunt trouwen. Stardew Valley is een game die is gemaakt als ode aan Harvest Moon (met name de originele delen), gemaakt door (initieel) slechts één persoon. Inmiddels met de vele updates en (gratis) uitbreidingen is Stardew Valley op veel vlakken zijn inspiratiebronnen gepasseerd. Prachtige “farm-RPG” game.

Dit is de enige game in deze lijst van 4 die ik nog nooit heb gespeeld. Overigens is Stardew Valley niet de eerste farm-game waarin je kunt trouwen, want dit kon ook al vanaf de eerste Harvest Moon op de SNES, alsook in de latere delen zoals Harvest Moon: It’s a Wonderful Life op de Gamecube. De reden waarom ik dan Stardew Valley heb uitgelicht is omdat dat de hedendaagse beste versie is van het type Harvest Moon.

days gone romance screenshot trouwen in games retrogamepapa

Dit zijn niet de enige games waarin je kunt trouwen, maar heel veel zijn het er niet. Het zou wel leuk zijn als je in meer RPG’s dit soort keuzes kan maken, en dan ook niet altijd en eeuwig enkel “man trouwt met vrouw”. In Final Fantasy XV lijkt het er al die tijd op dat je zult gaan trouwen (heel groot en belangrijk plotpunt van de game), maarre (SPOILER)… Dat loopt toch een beetje anders. Wat ook zeldzaam is, is games waarin je een getrouwd persoon speelt. In Days Gone is heel de drijfveer van hoofdpersoon Deacon de zoektocht naar zijn vrouw Sarah en wat er met haar gebeurd is. Door middel van flashbacks kom je erachter hoe hun (onwaarschijnlijke) relatie is ontstaan en zie je Deacon en Sarah ook trouwen. Weet jij nog echt goede games waarin je kunt trouwen of getrouwd bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.