Loading...
4 bytes

4 Handheld Horror Games

handheld horror games retrogamepapa

Horror on the GO!

Als er één genre ondergerepresenteerd is op handhelds dan zijn het wel horrorgames. Ik durf te wedden dat er zelfs gamers zijn die denken dat handheld horror games niet bestaan. Niet raar, want lichtelijk eng is al best ver te zoeken in handheldland. Ik heb er vier uitgezocht welke ik de moeite waard vind om vanuit de obscure duisternis eens een licht op te schijnen! Maak je klaar voor zweterige handjes, pas op dat je handheld niet handslip of handfall wordt!

1: Silent Hill Origins

Zoals de subtitel als doet vermoeden (de O is ook als een nul geschreven) is Silent Hill Origins een prequel op het eerste deel. Het is qua verhaal en benadering een mix tussen deel 1 en 2. Dat is op zichzelf al een prestatie te noemen. Bovendien is heel de game nog best goed (grimmen) ook. Dit was dé game die mij een psp deed aanschaffen. Handheld grimmen bleek goed te werken. Als die-hard Silent Hill kenner en liefhebber is er altijd wel wat te muggenziften. Maar ondanks dat SH Origins niet gemaakt is door Team Silent, voelt de game voor 90% van de tijd als een echte Silent Hill titel. Hier en daar een klein missertje, maar dat drukt deze handheld grim-pret niet.

handheld horror game dementium DS screenshot
In het donker op de wc grimmen met Dementium

2: Dementium: The Ward – DS/3DS

Deze first-person survival-horror game heb ik onlangs gereviewd. Wil je echt meer over weten dan kun je het beste die review lezen natuurlijk. Het is simpele, maar toch redelijk doeltreffende grimmige game, die echt speciaal gemaakt is voor de DS handheld. Sterke Silent Hill vibe, wat niet gek is aangezien de makers dit oorspronkelijk gepitcht hadden aan Konami als dusdanig.

Check hier de DS updates voor RE Deadly Silence

3: Resident Evil: Deadly Silence

Er zijn een stuk of 4 Resident Evil games verschenen op handheld apparaatjes. Capcom heeft dus weinig uitgebracht qua zombie-vechten on the go. De beste is toch echt deze goeie port van de originele Resident Evil op de DS. Bijna had ik Resident Evil Gaiden gekozen, de vrij onbekende Gameboy Color exclusive. Die is ook gaaf, maar nagenoeg onvindbaar en keiduur. Bovendien blijft deze eerste Resident Evil nog altijd de betere game op handheld van deze gamereeks. Er zijn aan RE Deadly Silence ook leuke dingen toegevoegd, zoals extra kostuums en wapens. Je hebt ook een optionele alternatieve DS mode naast de normale versie, met onder andere touchscreen mini-games.

Deze trailer is even geniaal als hilarisch

4: Spirit Camera

Deze 3DS titel is een spin-off titel van de superenge Fatal Frame/Project Zero gamereeks. Spirit Camera is echt zo’n game die op (foto-)papier geniaal lijkt, maar in uitwerking kom je erachter dat het toch tegenvalt. Met de camera door je eigen huis geesten zoeken is wel heel erg gaaf verzonnen. Jammer alleen dat je dit vooral met daglicht moet doen, waardoor het meteen beduidend minder eng is. Echter vind ik het een zeer nobele poging, die daarom alleen al wel wat meer erkenning verdient. De game is steeds moeilijker aan te komen tegenwoordig, ondanks dat het een budget-dumpbak titel was nog niet al te lang geleden.

games offline dead space mobile spelen
Dead Space Mobile: geweldige game, maar offline gehaald.

Andere Handheld Horror Games

Ondanks dat horrorgames erg schaars zijn op handhelds, was het toch moeilijk kiezen. Zo heb je ook nog Dead Space Mobile en Obscure, maar deze vier vond ik toch het leukst om uit te lichten, plus ze zijn (nog) vindbaar. Heb jij nog handheld horror aanraders?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.