Loading...
4 bytes

4 kerst games

kerst games retrogamepapa kerst game batman kerstmuts

Digitale kerstsferen zijn er in alle stijlen.

Je zou zeggen dat er best veel games zijn met een kerst-thema. Toch valt dat best tegen. Je hebt wel veel online games die tijdelijke events doen rondom kerst en oud&nieuw, zoals Minecraft, Assassin’s Creed Valhalla, The Elder Scrolls Online en Fortnite onder andere doen. Je hebt ook games zoals The Division waarbij alle rampspoed gebeurde rondom de kerst, waardoor alles is versierd in kerststijl. Maar een game die uit zichzelf al draait om kerst, dat is toch best zeldzaam. Ik heb hier 4 kerst games uitgezocht waarvan ik vind dat deze wel meer aandacht verdienen.

1: Daze Before Christmas

Dit is gelijk veruit de meest kerstige kerst game van het lijstje. Een hele leuke platformgame waarin je de kerstman zelf speelt! Als Santa moet je alle pakjes en little helpers zien terug te krijgen. Alle levels worden vanuit een advent kalender gepresenteerd, waarbij er ook veel afwisseling zit in de levels. Daze Before Christmas ziet er ook nog eens best goed uit, al met al veel beter dan dat ik had gedacht dat het zou zijn. Vooral ook erg leuk voor kids.

Daze Before Christmas kwam eerst enkel uit in Australië op de Mega Drive en later op de SNES, die ook beperkt in Europa verscheen. Hierdoor is deze titel superduur geworden dat zelfs verzamelaars als ik ook echt afhaken. 1200 euro neerleggen voor een platformgame, terwijl je deze zo gratis kunt spelen via emulator… Een beeeeetje te duur, sorry. Lekker spelen op je Mega Drive Mini Classic of gemodde psp dus!

Dead rising 4 kerst game retrogamepapa

2: Dead Rising 4

“I’m dreaming of a zombie christmas!” Met Dead Rising 4 ploeter je door een gigantische mall vol met zombies, precies met de kerstdagen. Daarbij is dus alles in kerstsferen: omgeving, zombies, outfits en wapens. De game kreeg middelmatige cijfers, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. De fun-factor is mijlenhoog in Dead Rising 4, en heel de kerstsfeer draagt hier alleen maar aan bij. Onder begeleiding van “The Nutcracker” ladingen als reindeer en helpers verklede zombies afslachten is, en blijft, een gigantische lading pret.

Dead Rising 4 is makkelijk en goedkoop verkrijgbaar voor Xbox One, pc en PS4. Het is mijn absolute favoriete kerst game, dus naar mijn inzien een echte must-have! Alleen totaal niet geschikt voor kinderen. Het gore-level en geweld is Santa’s Slay-Ride Horrorific.

3: Batman Arkham Origins

De vergeten Batman game uit de Arkham reeks speelt zich af tijdens kerst. Alle boeven uit Arkham zijn ontsnapt en aan jou als de dark knight om ze grazen te nemen, midden in een sneeuwrijk en feestelijk aangekleed Arkham City. Dit is wel de minste kerst-game te noemen, maar ik moet toegeven dat ik het heel leuk vind om tijdens de kerst en met kerstsferen de Batman uit te hangen. De game speelt zich voor de andere Arkham games af, vandaar de “Origins” natuurlijk.

Het is niet de beste uit de Arkham reeks, maar Batman Arkham Origins is toch wel echt de moeite waard. Het is ook erg vreemd dat zowel WB als Rocksteady doen alsof de game niet bestaat (de game was ontwikkeld door een WB studio). Het is de enige Arkham titel die niet remastered is heruitgebracht, al kun je de game wel spelen via backwards compatibility op de Xbox One, mits je de fysieke editie hebt.

4: Christmas Nights Into Dreams

Als afsluiter een retro klassieker die volledig draait om kerst. Christmas Nights Into Dreams was voor de mij de eerste kerst-game die ik kende en heb gespeeld. Het is een kleine kerstversie van Nights Into Dreams, die Sega gratis uitbracht ter promo voor de Sega Saturn, gok ik. Het blijft een uniek en leuk extraatje in de gamereeks. Op de HD re-release van Nights Into Dreams op Xbox Live kun je de Christmas editie vrijspelen.

Ik kreeg hem van mijn buddy en gamesdealer Tony destijds. Sega had deze mini-kerstversie van Nights Into Dreams ooit zelf gratis uitgedeeld, maar aangezien dit uit de tijd was van primitief internet, was dit bij mij als Sega-leek onbekend.

gameplay tom clancys division met cleaners

Dit waren dan de kerst games die ik heb uitgezocht. Er zijn er uiteraard wel meer, al is het niet veel. Welke zou jij kiezen, en speel je zelf ook rond de kerst expres games met een kerst-thema erin verwerkt? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.