Loading...
Mijn blog

Quarantaine Games

quarantaine games baby van retrogamepapa en vintagemama

En wat nog meer te doen in quarantaine? Ik heb altijd iets achter de hand!

Ten tijde van schrijven zit ik thuis met mijn gezin in quarantaine, want bij één van ons is coronabesmetting vastgesteld. Bijna toevallig dat we erachter kwamen, want we hebben amper ergens last van. Met enkel beetje hoofdpijn en vermoeidheid laat je je niet gelijk testen. Dan had ik mezelf afgelopen maanden wel 20x moeten laten testen. Maar het feit is nu wel dat we het hier in huis allemaal hebben (gehad). Dat betekent dus dat we zonder familie kerst moeten vieren. Dus geen kinderen op schoot bij opa en oma terwijl we gezellig gourmetten bij de kerstboom. Hoe komen we dan deze tijd door?

Niks te doen hebben bestaat niet

Er is genoeg te doen. Als ik iets nooit doe, is het mezelf vervelen. Hetzelfde geldt voor mijn verloofde Vintagemama. Wij vervelen ons werkelijk nooit. Godzijdank zijn onze eigen kinderen tevens hierin hetzelfde. Bij een baby van 8 maanden kun je er weinig over zeggen, zou je zeggen. Maar als je kijkt wat voor een “armen uit de mouwen” doorwerk-mentaliteit dat onze baby Yuma heeft, belooft dat wat voor de toekomst. De baby houdt je sowieso heel de dag bezig, en nu hij al iets ouder is kun je er al leuk mee spelen. Maar wat doen we wanneer de baby slaapt?

We spelen vooral Minecraft momenteel met het gezin, iets dat eigenlijk nooit echt verveelt. Daarnaast probeer ik zelf games te spelen met een kerst-thema. Afgezien van een gigantische gamecollectie hebben we hier in huis ook een hoop speelgoed. Vandaar dat ik ook met stuff reviews op de site ben begonnen. Iets waar ik in 2021 meer aandacht aan wil besteden, maar hier moet ik wel wekelijks tijd voor zien te maken. Zowel Vintagemama als ik zijn hier zelf ook net kleine kinderen qua toys. Ik geloof ook al heel mijn leven in de zegswijze: “you don’t stop playing because you get old, you get old because you stop playing.”

Retrogamepapa speelt minecraft met zijn zonen

Hard to Lego

Nu heb ik begin 2020 een lading LEGO aangeschaft van Star Wars. Dit was om meerdere redenen: 1: Ik wilde dit al heel lang, 2: Er waren veel gave sets voordelig geprijsd,3: Ik wilde op retrogamepapa.nl graag toys/stuff zoals Lego gaan reviewen en 4: Ik wil graag scenes van Star Wars bouwen voor de lol en display. Dat laatste is niet het meest originele, aangezien er al meerdere lieden zijn op YouTube die dit gruwelijk fanatiek, groots en goed doen. Maar fuck it, als ik dit wil doen, waarom niet. Wat ik echter heb gedaan met al die sets is veelal ze uiteraard bouwen, maar niet allemaal. Ik heb er expres een heel aantal in de doos gelaten. Want: Save it for a rainy day!

Nu zitten we dan met het hele gezin in lockdown én in quarantaine, midden in een vakantieperiode. En kijk maar eens naar buiten: yep. Rainy days. Perfect moment dus om eens goed aan de bak te gaan met die LEGO sets! Met als gigantisch klapstuk (oh ja, vuurwerk afsteken mag ook al niet dit jaar), de LEGO Star Wars Death Star. Maar daarbij zal ik eerlijk zijn: Die heb ik pas recent aangeschaft. Maar ik had ruim genoeg bewaard om deze weken door te komen. Zo heb ik onder andere nog Betrayal at Cloud City liggen, alsook een aantal hele gave sets uit de Solo film.

quarantaine games death star lego doos

Appeltjes van weleer

Vertel ik dit om te patsen? Nee, als advies dat het altijd goed is om iets achter de hand te hebben! Zelfs vroeger deed ik dit al. Ik bewaarde Body Harvest voor de Nintendo 64 in een cellofaantje waar op stond: B.E.G., wat stond voor Boredom Emergency Game. Iets waar menig bezoeker altijd erg om moest lachen wanneer ze die vonden. Uiteindelijk was het niet echt nodig, want vervelen deed ik mezelf vroeger ook al nooit. Altijd kon ik aan de gang met muziek en tekenen. Maar soms wilde ik gewoon eens wat anders spelen dan weer DOOM of voor de 100ste keer verder zien te komen met Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Nu hebben we vandaag de dag thuis ook altijd genoeg te doen, maar het is erg leuk om te weten dat je nog altijd iets vers en nieuws klaar hebt liggen.

In quarantaine games spelen als Minecraft zal sowieso gebeuren, maar niet alleen maar tv schermpjes, want dat is niet goed. Het feit dat ik weet dat er nog een lading prachtige LEGO sets onaangeraakt in de doos liggen te wachten, voelt heerlijk. Qua games heb ik inmiddels het eerste wereldprobleem dat ik met een enorme overdosis aan goeie games zit. Dat hebben zelfs casual gamers, want met dingen als Game Pass heb je voor een paar euro zo 100 games ter beschikking. Maar om echt iets leuks samen te doen met mijn zoon, en als de baby iets ouder is zoons, vergt vaak toch iets meer creativiteit. Laten we ook niet Minecraft Lego vergeten, waarvan ik laatst voor onze oudste zoon 2de hands een zeldzame set wist te vinden. Helaas missen er 3 stukjes, maar bij Bram’s Bouwstenen maken we deze binnenkort compleet, zodra we weer de deur uit mogen!

Soorten Quarantaine Games

Al met al gaat het uiteindelijk ook niet om de spullen, maar zolang je binnen moet blijven zitten, maakt dat het wel makkelijker. Ik bedenk ook plannen van dingen die we als dagproject kunnen doen. Alle Playmobil eens uitstallen, of van al het karton eens een groot fort maken. Dat zijn perfecte “quarantaine games” projecten voor dit moment. Dat zijn ook dingen waar ik buiten vakanties om amper tot geen tijd voor heb om te doen met mijn kids. Deze komende week in elk geval wel. En we beginnen eerst met een grote Star Wars dag!

En welke quarantaine games speel jij als je wekenlang binnen moet zitten?

ostheimer opstelling ridders foto retrogamepapa vintagemama
Met Ostheimer bedenken we altijd onze eigen sprookjes, supergaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.