Loading...
4 bytes

4 Star Wars games die je moet spelen

veel star wars games

Zelfs Star Wars haters zouden deze eens een kans moeten geven.

Star Wars games. Er zijn er nogal wat van. Vrij onlangs kwam ik er pas achter hoe bovengemiddeld goed dat de meeste Star Wars games zijn. Omdat het vandaag “May the 4th” is (Star Wars dag) heb ik een 4 bytes artikeltje uit mijn holocron gevist. Hieronder heb ik 4 Star Wars games op een rijtje gezet die je op zijn minst geprobeerd moet hebben. Voor de kenners ga ik hier 4 inkoppertjes noemen waarschijnlijk. Ik ga de games af in de volgorde waarin ik ze heb gespeeld.

star wars games the force unleashed

1: The Force Unleashed

Dit was voor mij de eerste Star Wars game die ik ooit heb gekocht en gespeeld. Star Wars: The Force Unleashed kwam uit in 2008 en is een third-person actiegame waarbij je ene Garen “Starkiller” Malek speelt (excellent vertolkt door Sam Witwer), een geheime apprentice van Darth Vader met absurd sterke force powers. De game speelt als een feest, want je voelt je inderdaad een force unleasher extraordenaire. Daarnaast is het verhaal gaaf en zijn de settings erg divers. De game ziet er op PS3 en Xbox 360 (vooral op Xbox One X) er nog altijd keigoed uit, en speelt als een zonnetje ster(-rendodertje).

star wars knights of the old republic
Grafisch gepimpt nog goed te pruimen

2: Knights of the Old Republic

Deze game, ook wel KOTOR genoemd, kwam uit in 2003 op pc, en voor de Xbox op je dikke oude beeldbuis. Het is een RPG met nog net dat turn-based oldskool element erin, zoals de eerste Dragon Age dat nog heeft. Het verhaal is vooral ontzettend goed, gepaard met sterke dialogen en karakters. Jarenlang werd ik (terecht) bijna geforceerd (met Jedi mind tricks?) om de game te spelen. Om één of andere reden begon ik er toch vrij laat aan, toen we inmiddels allemaal al dikke HD tv’s hadden staan. Het gerucht gaat dat er wellicht een remake aankomt, dat zou erg gaaf zijn. De game is inmiddels ook HD gepimpt op pc en op de Xbox One X.

jedi fallen order de crew van the mantis met cal

3: Jedi: Fallen Order

Als ik ergens superaangenaam door ben verrast qua gaming in de afgelopen jaren is het wel met Jedi: Fallen Order. Deze Dark Souls achtige 3rd person action-adventure weet vrijwel alles supergoed te doen. Goed uitgewerkte characters met een arc, geweldige soundtrack en graphics, allemaal met diepe kennis van Star Wars. Maar houd je van Tomb Raider en/of Dark Souls mag je Jedi: Fallen Order niet missen. Dat Respawn deze zalige singleplayer game zo goed heeft mogen maken van EA blijft moeilijk te geloven.

battlefront II iden vs stormtroopers

4: Battlefront II

Ik bedoel hiermee de remake/nieuwe game uit 2017. Deze game is wederom van EA, en dat was in het begin zeer goed te merken. Het was bij launch een beetje een treurige bedoeling. Inmiddels nu een paar jaar, updates en gratis uitbreidingen later, heeft Battlefront II zich weten op te hemelen tot een ware multiplayer actie topgame. Daarnaast zit er ook nog een goeie, degelijke canon singleplayer mode/story bij. Solide controls, prachtige graphics en vooral met een hoge funfactor. Wederom, ook al houd je niet van Star Wars, probeer Battlefront II op zijn minst!

Ik kan nu hier nog een lading “honorable mentions” gaan droppen, maar om heel eerlijk te zijn kan ik dan bijna alle Star Wars games wel noemen. Zelfs wanneer je alleen van bepaalde genre games houdt, zit er daarvan wel een goeie Star Wars game tussen.* Wees ook anders eens niet zo’n “lightsaber in the mud” en probeer eens wat meer dingen dan Call of Duty, Fartnite Fortnite en FIFA. Maar goed, als je dit leest, ben je waarschijnlijk al zo iemand die verder kijkt!

*Zoals bij racegames: Episode I Racer. Ik had bijna die gekozen boven KOTOR, wie weet vind ik nadat ik dit online heb gezet wel dat het andersom had moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.