Loading...
4 bytes

4 Zomer Games

zomer games retrogamepapa dead or alive xtreme 3

Haal digitaal ook het zonnetje in huis.

Vele weer-zeurkousen hebben eindelijk weer hun zin: de zomer is aldaar! Maar toch zullen we niet alle dagen schitterend en stralend weer hebben. Dan is het een goed idee om eens echte zomer games op te starten. Zat games hebben zonnige gebieden, maar er zijn ook games die je vrijwel alleen maar trakteren op zalig zonnig weer. Hieronder heb ik 4 echte zomer games op een rijtje gezet die van begin tot eind ZOMER! en ZON! uitstralen. Bij-zon-der!


1: Assassin’s Creed Origins

Op zich niet vreemd dat het warme, hete en woestijnrijke Egypte voor ons voelt als zomer. Heel de game geeft mij altijd een echt vakantiegevoel (wanneer ik niet aan het knokken ben althans). Ook al vind ik AC Origins veel te lang duren en veel te groot, één ding is wel: de prachtige setting en omgeving gaat mij nooit vervelen. Daarin is het weer een voordeel dat de game ook nog eens groot is qua map/speelgebied. Zelfs na 60 uur spelen nog altijd niet alles bewonderd en bezocht.

Assassin’s Creed Origins is een gave game. Hoe je als Bayek te kameel als een oude Egyptische agent door heel Egypte de held uithangt en zint op wraak is in mijn optiek een feest. Ik heb alleen nog altijd Assassin’s Creed Origins en AC Odyssey niet uitgespeeld, waardoor het voor mij inmiddels ook echt voelt als een odyssee (ja dat is het Nederlandse woord). Een zomerse, warme odyssee welteverstaan. AC Odyssey is trouwens een goeie tweede zomer game in de gamereeks.


2: Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft een soort chillax sfeertje en speelstijl waardoor ik mij echt weer een 10 jarig jongentje voel temidden van een (goeie) zomervakantie. Ook al blijf ik fan van de ouderwetsere stijl Zelda games, het valt niet te ontkennen hoe geniaal Breath of the Wild is, én hoe heerlijk zomers Link laatste avontuur voelt, zonder zelf in zo’n zinderende zweethitte te hoeven vertoeven.

Hier wilde ik eigenlijk Super Mario Sunshine eerst zetten, of allebei deze zomer games apart melden. Maar dan wordt het te Nintendo heavy. Ik kan beter eens een aparte blog of 4 bytes schrijven over de sommervibes van Nintendo. De Japanse consolegigant heeft met erg veel games zo’n zomer- en vakantie-gevoel.. Zelda: Breath of the Wild geeft mij persoonlijk wel het meeste dat vakantiegevoel, en is daarmee toch echt één van de beste zomer games ooit.


3: GTA: Vice City

In Grand Theft Auto: Vice City zit je in een zinderende 80s “altijd zomer” stad de gangster (lees: losgeslagen wetteloze randdebiel) uit te hangen. Een echte zomer game wat dat betreft. Wat is het beste aan GTA: Vice City? De sfeer mensen, en de MUZIEK! Heerlijk. Uiteraard moet Vice City een soort van Miami voorstellen, waar het immer zomers weer is. Het feit dat heel de game speelt als een open wereld sandbox game, geeft je ook zo’n lekker idioot vrij, ja ik durf het te zeggen: YOLO gevoel. Maar gelukkig kun je in de game eindeloos tot leven komen.

Ik ben niet de enige die nog altijd hunkert naar een nieuwe generatie GTA game die zich in Vice City afspeelt. Hoe vet dat de oude GTA games ook waren ten tijde van hun release, vandaag de dag kan ik er maar moeilijk doorheen komen. Niet vanwege de graphics overigens. De gameplay irriteert mij. Veel missies gaan vaak fout door bugs, rare AI capriolen en onduidelijke dingen, waarna je vaak HEEL de fucking missie weer opnieuw moet doen. Veel speelt ook erg stug, terwijl het verhaal en de wereld keivet is. Daarom zie ik graag een remake of nieuw deel van GTA: Vice City (luister ook mijn podcast hierover). Check hierboven trouwens de prachtige pc mod die recentelijk is verschenen.


4: Dead or Alive Xtreme games

Met vrouwen volleyballen ga je natuurlijk niet doen op een ijsvlakte of aan een bewolkte kust met windkracht 8. De ideale plek is natuurlijk een tropisch droom eiland waar de zon immer straalt en het water helder is. Dan pas komen deze Dead or Alive dames in bijpassend amper passende bikinis een balletje meppen over een net. Je kunt over Dead of Alive Xtreme zeggen wat je wil, maar een echte zomer game met dik vakantiegevoel is het zeker weten! Je hebt trouwens al 3 games in deze DOA Xtreme Beach Volleyball reeks, waarbij ze alledrie goed spelen.

Het is een beetje fout, dat geef ik toe. Omdat ik helemaal voor vrouwen-power ben en fan ben van stoere vrouwen, zou je zeggen dat ik de Dead or Alive Xtreme games waarschijnlijk haat. Maar ik kan deze overdreven doorgedreven puberjongens-fantasiewereld eerlijk gezegd niet serieus nemen. De game blijft ook vrij onschuldig. Ik word er heel melig van dat je als een soort pimp voor de volleybal meisjes moet zorgen. Onderschat trouwens niet hoe leuk dat de game speelt. In de juiste hand(ball)en, zou je hier nog oprecht een wat serieuzer te nemen game van kunnen maken. De vraag is echter of je dat wel moet willen. En kom op: eigenlijk is er niks mis met kijken naar een paar digitaal gemaakte billen. En bovendien: Ik heb nog altijd meer blote mannentorso’s gezien in games dan een paar tieten.

Uiteraard kan ik nog een lading zon-orable mentions droppen, maar toch zijn er niet veel games die vrijwel in zijn geheel zich afspelen in zonovergoten zaligheid. Laat staan dat deze games dan echt voelen als vakantie. Red Dead Redemption voelt soms echt relaxed, maar ook erg vaak als een vakantie in de hel. Final Fantasy XV is trouwens ook een zomer game voor zo’n 80%. Grootste gedeelte van die game is rondrijden en rennen/vechten in de zonnige countryside, wat een écht roadtrip-vakantiegevoel geeft. Maar je kunt ook van elke game een zomer game maken door lekker buiten in de zon gaan zitten gamen, dan heb je hoe dan ook een zomers vakantiegevoel, ongeacht welke game je speelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.