Loading...
4 bytes

E3 games waar ik het meest naar uitkijk

E3 2021 E3 games retrogamepapa

En waar ik naar durf uit te kijken.

UPDATE: De Nintendo Direct was nog niet geweest. Metroid Dread had hier sowieso bij gestaan, als groot Metroid fan! Dat wordt een apart artikeltje over Metroid Dread, als straf…

De afgelopen Electronic Entertainment Expo was weer eens gevuld met interessante games. Er zijn zelfs geheel nieuwe onbekende games aangekondigd. Een aantal E3 games wisten we al wel dat ze in de maak zijn, maar deze tel ik wel mee in deze top 4. Ik check zelf nooit alles, noch kijk ik trailers vaak in zijn geheel, want ik houd ervan om verrast te worden wanneer ik echt eenmaal zelf een game speel. Hieronder heb ik 4 games van E3 2021 op een rijtje gezet, waarvan ik er het meest naar uitkijk, én waarvan ik graag toch nog wel wat meer zou willen zien (op de eerste na dan).


1: Legend of Mana (Remastered)

Release: 24 juni 2021

Ik heb er in de jaartjes 90 veel moeite voor moeten doen om Legend of Mana te bemachtigen. Dit is één van die games van Squaresoft die niet in Europa uitkwam. Daarom is deze game ook nog altijd vrij onbekend en ongespeeld in deze contreien van de wereld. Als grote fan van Secret of Mana moest en zou ik deze titel bemachtigen. Gelukkig stelde Legend of Mana niet teleur, maar de game is wel erg anders. De tekenstijl, muziek en sfeer waren vooral geweldig. Gameplay en verhaal ook, maar dit was wel wat minder dan bij Secret of Mana.

Legend of Mana is niet een nieuwe game, want oorspronkelijk verscheen deze JRPG op de PS1. Het is ooit ergens in de 90’s waarschijnlijk een E3 game reveal geweest, nu in 2021 was het een showcase van de remastered versie. Voorlopig alleen digitaal verkrijgbaar, tenzij je in Japan de game besteld.


2: Starfield

Releasedatum: 11 november 2022

I’m seeing stars! Bethesda kan wellicht wel wat domme dingen hebben gedaan met Fallout 76, dat laat niet weg dat ze nog altijd supergoed zijn in het maken van sterke immersive RPG’s en werelden. Dat er nu met Starfield een geheel nieuwe game aankomt in het sci-fi futuristische genre, doet mij redelijk “over the moon” zijn van enthousiasme. Ik hoop dat dit mij weer net zo idioot kinderlijk blij maakt als dat de eerste Mass Effect dit destijds deed. Starfield is wel één van de E3 games waarvan we nog vrijwel niks te zien hebben gekregen, maar het lijkt veelbelovend!

Starfield ziet eruit als het soort game waar ik al heel mijn leven van droom: een open world RPG waarbij je intergalactisch kunt reizen van planeet naar planeet. Je hebt inmiddels al wel een aantal games die zo spelen, maar vaak voelt het heel erg als gewoon naar een ander level gaan in plaats van dat jij een hele reis hebt doorgemaakt. Net als dat je op het eind bij de oude JRPGS als Chrono Trigger en Final Fantasy VII altijd met een vliegtuigje heel de wereld over kon reizen en landen waar je wil, dát kan dan meestal niet. Starlink doet dit wat dat betreft wel, maar is geen RPG.


3: Elden Ring

Releasedatum: 21 januari 2022

Een geheel nieuwe IP van FromSoftware waaraan George R. R. Martin (Game of Thrones heej) aan mee schrijft, dat is natuurlijk wel een game die ik op de voet wou volgen. Er was echter bijzonder weinig te volgen al die tijd, tot aan deze E3 2021. Nu hebben we een stapel info over Elden Ring gekregen dat het bijna net zo dik als een Song of Ice and Fire tome. Ik wil niet teveel weten dus ik kijk de trailer niet eens helemaal. Het is voor mij vooral fijn om te weten dat de game in volle ontwikkeling is en de goeie kant op gaat.

Dit is één van die E3 games waarvan ik niet teveel hoop durfde te hebben, want al vaak zat is het met games na aankondiging alsnog fout gegaan zoals bijvoorbeeld bij Silent Hills. Ik ben nu vooral benieuwd naar wat voor game Elden Ring wordt. Dat het Souls elementen zal hebben lijkt mij nogal wiedes, maar het lijkt mij ook wel erg gaaf als het wat meer een RPG zou zijn deze keer. Het is een grotere, meer open wereld, maar verder weten we eigenlijk nog niks. Qua gameplay krijg ik het idee dat het tussen Dark Souls en Bloodborne in zit, maar dat is een gok.


4: S.T.A.L.K.E.R. 2

STALKER 2: Heart of Chernobyl is één van die E3 games waarvan we nu echt veel te zien kregen. De eerste S.T.A.L.K.E.R. (man, wat irritant om dit uit te T.Y.P.E.N.) heb ik moeten missen omdat ik destijds helemaal geen game pc meer bezat, noch had ik zin om op pc te gaan gamen. De game is vooral vanwege de sterke sfeer bekend, en zijn bugs. Dit vervolgdeel ziet er erg goed uit, qua gameplay, sfeer en algehele look. Ik ben erg benieuwd wat het eindresultaat gaat zijn.

Deze gamereeks is gebaseerd op de (onder de filmbuffs bekende) film “Stalker” van Andrei Tarkovski, waar ik zelf ook echt een liefhebber van ben. De film (net als de game) gaat over “The Zone”, een gevaarlijk en raar gebied rondom Chernobyl. In de trailer zie ik gelukkig dat de ontwikkelaar GSC Games dit ook met STALKER 2 niet uit het oog is verloren. Ik hoop verder nu op een remastered STALKER deel 1 op de consoles, naast dat dit vervolgdeel ook op de Xbox Series X verschijnt!

Uiteraard zijn er wel meer titels als Life is Strange: True Colors, Halo: Infinite en Forza Horizon 5, maar bovenstaande 4 kijk ik op dit moment persoonlijk het meest naar uit. Life Is Strange en Halo: Infinite dúrf ik niet teveel naar uit te kijken, want ik heb ergens de vrees dat beiden mij erg kunnen gaan tegenvallen. Welke E3 games kijk jij het meest naar uit? Let me know!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.