Loading...
Mijn blog

Nintendo Switch vs Lite

nintendo switch vs lite

Wat is het verschil en wat zijn de voor- en nadelen?

Al eens eerder heb ik een artikel gepend over waarom de Nintendo Switch een aanrader is om te kopen. Daarbij heb ik het ook over dat er twee verschillende modellen zijn, de originele en de lite versie. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de verschillen? En welke van de twee kun je het beste kopen? Dat leg ik uit en bespreek ik in deze blog.

De originele Switch vs de Switch Lite

Voordelen en unieke eigenschappen van de originele Switch:

  • Games spelen op de tv en als handheld
  • Normale en speciale controllers kun je ermee gebruiken (zoals pro controller en Labo)
  • Je kunt er multiplayer games op spelen (samen “op de bank”)
  • Hogere resolutie in “docked mode” op de tv

Voordelen en unieke eigenschappen van de Switch Lite

  • Stuk lichter in gewicht dan de originele Switch
  • Vierpuntsdruktoets is veel fijner
  • Accu gaat langer mee
  • Stuk voordeliger in prijs (scheelt ruim 100 euro)

Al deze punten tellen als minpunt visa versa bij de Nintendo Switch vs Lite. De Lite heeft als minpunt dus: Niet games op tv kunnen spelen, alleen als handheld. Beetje overbodig om alles nog een keer als contrapunt te gaan opsommen.

Afwegingen: Ben jij een hand-held of tv-slechterik?

De hoofdzakelijke vraag bij de Nintendo Switch vs Lite die je jezelf moet stellen is: wil ik ermee op de tv kunnen spelen? Is dit voor mij wel echt nodig (voor multiplayer)? Wij hebben beide apparaten in huis en ik moet eerlijk toegeven dat ik de Switch Lite meer gebruik dan de originele. De rest van mijn gezin daarentegen prefereert de tv met de Switch. Ik moet zelf nog altijd wennen aan de luxe van het kunnen… switchen van tv naar handheld.

De Switch Lite speelt een stuk fijner als handheld dan de reguliere Switch. Lichter in de hand, langere accuduur en het iets kleinere scherm zorgt voor supercrisp beeld. Vergis je ook niet in hoeveel fijner die vierpuntsdruktoets is voor je linkerduimpje! Maar met de Switch Lite kun je nooit eens op de tv games spelen, noch local multiplayer. Sommige games vragen om op groot scherm te beleven en je loopt een paar leuke multiplayer games mis. Een enkele game heeft ook performance issues in handheld mode, al heb ik hier zelden tot nooit last van gehad zelf.

switch lite vierpuntsdruktoets verschil normale switch retrogamepapa

Nintendo Switch vs Lite: Tot Slot

Hopelijk kun je nu dankzij dit artikel een goeie beslissing maken! Besef ook: Beide Switch apparaten zijn de moeite waard. Je moet zelf de knoop doorhakken welke van de twee je prefereert. Al is er natuurlijk ook nog een derde optie: Koop uiteindelijk beide Switch consoles, zoals ik heb gedaan!

Check in deze link het huidige aanbod bij BOL: Beschikbare Nintendo Switch consoles bij BOL

Mocht je dit lezen en heb je al een Switch of meerdere Switches in huis en je hebt nog andere sterke voor- en tegen-argumenten, let me know!

switch voor ogen retrogamepapa
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.