Loading...
New Game Review

Island Maze

kubus op het eiland met al best moeilijke puzzel

Omdat het overdreven is om voor elke game 30 perkamentrollen vol te schrijven met een ganzenveer, wil ik een kort review format in het leven roepen. Deze review van Island Maze, een vrij kleine indie-game, is mijn eerste korte review. Wellicht zal het nog wel wat veranderen en wat puzzelen zijn eer dit af is, net als met Island Maze!

Releasedatumseptember 2019
PlatformNintendo Switch
DeveloperDrageus Games Factory
PublisherDrageus Games Factory
Island maze logo startscherm

A-Maze-ing!

Island Maze is een puzzelgame waarbij je met een blokje steeds een bepaald punt op een eilandje moet zien te bereiken. Uiteraard gaat dat niet zonder problemen uitdagingen! Jouw blokje kan bepaalde gekleurde diamanten op een vlak oppakken, die als een sleutel fungeren. Daarmee kun je dan langs de blokken komen… die de boel blokkeren. Iets verderop in de game krijg je blauwe balletjes (ehh… ja) die je kunt oppakken die zorgen dat jouw puzzelblok een vlak krijg waarmee je tegen bepaalde muren en objecten kunt plakken.

Verdere kenmerken aan Island Maze:

  • Lijkt simpel in het begin, maar wordt supermoeilijk
  • Totaal 28 levels, dus best een kleine game
  • Relaxte, aangename sfeer
  • Leuk bedachte puzzelgame
Soms gewoon proberen tot het lukt, soms heel goed eerst iets uitdenken

Waarom speel ik de game?

Ik houd wel van puzzelgames. Gelukkig dankzij de grote indie-game markt zijn er meer dan genoeg, wat één van de redenen is waarom ik indie-games zo gaaf vind. Stranger Things 3: The Game had ook nooit bestaan anders. Island Maze is een supergoedkope exclusive op de Nintendo Switch, waarvan we onlangs een console exemplaar hebben gekocht. Ik had zin in een puzzelgame en deze leek mij leuk. Daarin bleek ik gelijk te hebben. Island Maze is overigens één van de moeilijkere puzzelgames die ik ooit heb gespeeld, en dat komt van iemand die alle Myst games en The Witness helemaal heeft weten uit te spelen. Ik wil niet opscheppen, maar dat doe ik lekker even toch.

eerste level in island maze
Ja het begint makkelijk!

Waarom wel spelen

Als je houdt van lekker puzzelen. Island Maze is leuk en origineel bedacht. De game heeft een heerlijke relaxte vibe, ideaal voor even ontspannen de hersens trainen op de bank. De 28 levels is niet veel, maar weinig is het ook niet, aangezien de puzzels al vrij snel kneiterlastig worden. Bovendien kun je nog gaan voor de puzzels op te lossen in een minimaal aantal stappen, wat echt super uitdagend is al vanaf puzzel 8 ergens.

Waarom niet spelen

Als je niet houdt van puzzelen. Veel actie en sensatie is er niet in Island Maze, dus wanneer je behoefte hebt om eens flink wat geweld en explosies te creëren als uitlaatklep voor je zielloze baan, dan moet je ver van Island Maze vandaan blijven. Het blokje kapot zien gaan of in het water vallen biedt te weinig soelaas dan, vermoed ik.

island maze shot van moeilijke puzzel

Island Maze

7.6

Gameplay

8.0/10

Graphics/Geluid

8.0/10

Sfeer

9.0/10

Verhaal/Characters

6.0/10

Herspeelbaarheid

7.0/10

Pros

  • Leuk bedacht puzzelspel
  • Relaxte, rustige vibe
  • Heel uitdagend

Cons

  • Al snel heel erg moeilijk
  • Een verhaal of iets ter afwisseling zou goed zijn erbij
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.